Pozdrav,
Evo i ja sam pozeleneo pa da podelim iskustvo
Pre svega da napisem da je moj CN 2018EU00006XXX, DS260 sam poslao 13.05. a mail o detaljima za intervju mi je stigao 15.11.
Intervju je zakazan za 04.01.2018. u 8:30.
Stigao sam ispred ambasade u 8:20 i rekli su da spisak za useljenicke vize jos uvek nije stigao i da sacekam sa leve strane. Posle nekih 20-tak minuta dolazi spisak i prolazim bezbednosnu proveru, a zatim idem do zgrade gde se obavlja intervju. Ulazim i na ulazu stoji zena koja pita koja je viza u pitanju, dala trocifren broj i rekla da idem levo, u delu za useljenicke vize.
Posle nekih 5 minuta cekanja, salter broj 5, nas covek, uzima sve potrebne papire (potvrdu iz mupa, suda, svedocanstva, diplomu, kovertu sa lekarskog...) i usput pita da li sam zavrsio srednju skolu, sta studiram, koja sam godina...
Zatim sledi placanje, salter broj 1.
I sada malo duze cekanje, mozda nekih 40 min i konacno izlazi moj broj. Prilazim, vrlo prijatna zena pita kako sam, i obavestava me da je ovo intervju (na engleskom). Daje mi da procitam zakletvu, koja je na srpskom i pita da li se slazem sa tim sto sam procitao. Zatim slede 4-5 pitanja (na engleskom) sta studiram, da li sam diplomirao na fakultetu, kada cu da zavrsim fakultet, koju sam srednju skolu zavrsio i kada, da li imam nekog u Americi i konacno cestitala, rekla da je moja viza odobrena i da sacekam dokumenta.
E sada zelim da napisem ono po cemu moj slucaj nije bas uobicajen. Kada sam bio prva godina na fakultetu aplicairao sam za J1 (studentsku) vizu i odbili su me. Bio sam uporan pa sam probao kada sam upisao i drugu godinu, opet su me odbili, pa sam ja iste godine reaplicirao i naravno nisam dobio vizu. Razocaran, nisam vise hteo da pokusavam i pomirio se sa tim da necu videti Ameriku. Upisao sam trecu godinu, nastavio sa studijama, da bi u maju 2017. saznao da sam izvucen.
Nadam se da ce moje iskustvo nekome pomoci. Nemate razloga za brigu, sve je formalno.
Srecno svim dobitnicima i puno srece svima koji cekaju narednu selekciju.