![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo ljudi!!!
![]() Da li znate koje je vakcine potrebno primiti? Ja sam primio sve vakcine koje je trebalo i koje su predvidjene zdravstvenim propisima u Srbiji. Nazalost, ne posedujem nikakvu evidenciju o tome. Na linku http://travel.state.gov/visa/immigra...inations_are_1 sam nasao sledeci spisak vakcina: * Acellular pertussis * Hepatitis A * Hepatitis B * Human papillomavirus (HPV) * Influenza * Influenza type b (Hib) * Measles * Meningococcal * Mumps * Penumococcal * Pertussis * Polio * Rotavirus * Rubella * Tetanus and diphtheria toxoids * Varicella * Zoster Hvala puno!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Ako ne znaš gde ti je karton a neko ti zahteva da imaš sve vakcine (npr. mojoj devojci su tražili šta je primila jer radi u labaratoriji sa virusima), jednostavnom analizom krvi oni će videti koja antitela imaš a koja ne.
Mada čak i da imaš evidenciju moraš da ideš kod lekara koji će da ti napše nazive i datume kada si prmio na latinskom ili engleskom i da overi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
i MM i ja smo bili ispod 40 kad smo primali vakcine i oboje smo dobili tetanus i hepatit B.
cerka nije primila nista, tada je imala 2 godine samo su joj prepisali iz kartona za vakcinaciju sve sto je do tada prmila pregled je radjenu u beogradu |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala vam mnogo na informacijama!!!! :-)
Uzivajte! |
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam pokusao da se raspitam šta mi sve treba od vakcina, da ne bih morao da platim više od 110$, ali na kraju mi dala MMR, iliti MRP kod nas koja kosta 2800
![]() Koliko sam se raspitao kod doktorice, MMR i tetanus se daju svima, tetanus se ne prima ako ste ga primili u zadnjih 10 godina. MMR vakcina se daje sa 12-18 meseci, a revakcinacija sa 4-6 godina. Ja sam primio 2x, ali mi je rekla da ako nisam primio u zadnjih 10 godina, onda moram; iako ta vakcina nema nikakav efekat, pošto se to jedino daje deci. Ja sam pre lekarskog hteo da se raspitam kod moje doktorice da li ja to mogu da primim, ali mi je rekla da se u Srbiji odraslima to ne daje.... tako da se spremite da je dobijete... iako je debilmo uopće da je daju, kad efekta nema. ![]() ...moj savet je da pitate doktoricu da je dobijete, kao i tetatus, da platite manje. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam pokusao da pitam i da se ubedjujem, ali sta to vredi kad ona popunjava vakcinalnu potvrdu i ako ne primis moze da ti pravi problem kod ulaska. Predpostavljam da je i tebi, kao verovatno i svima napomenuti da se ta potvrda sa primljenim vakcinama cuva kao oko u glavi jer bez nje ides u karantin po ulasku i samo pravis sebi komplikacije. Zato odvojte dodatne parice, pa makar vam dali destilovanu vodu, tako je jednostavnije jer propisi to zahtevaju. Ili, ako imate nekoga u zdravstvu, izvadite potvrdu da ste vakcinisani protiv tetanusa pre par godina i eto olaksice...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Case Number: 2010EU00010717 Prva koverta stigla: 08.06.2009. Prva koverta vraćena: 11.06.2009. Druga koverta stigla: 09.11.2009. Zakazan intervju za 10.12.2009 - odložen za 10.02.2010. Završen lekarski pregled: 04.01.2010. Visa odobrena - 11.02.2010. U USA - od 03.06.2010. |
|
||||
|
||||
![]()
Bez uvrede za doktoricu, ako cita ovo.. ali taj formular je "ofrlje" odradjen. Prvo, napisala je da je "Vaccine history incomplete", sto nije tacno, posto sam joj doneo ceo karton, + treba da u taj formular upise sve te vakcine koje sam dobio u proslosti, ali nije.... dala mi samo one koje bas bas traze.
Ako imate karton vakcina, ponesite ga, radi svoje arhive, ako vam u nekoj buducnosti doktor bude trazio, a onaj papir sto nam je dala, nek vam bude blizu pasosa u licnoj prtljazi pri ulasku u SAD. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hteo bih da te pitam u vezi cega si pokusao da se ubedjujes, je li u vezi toga da ti ne daju vakcine koje si, kako u kartonu stoji, vec primio? Ja kapiram da je njima verovatno u interesu da ti "prodaju" neku vakcinu i ja bih rado njima platio recimo tih par vakcina koje uglavnom svima daju kako sam procitao ali da mi ne ubrizgavaju u krvotok ko zna kakva sranja. Da li mislis da bi takav dogovor bilo moguce postici racunajuci da im takve stvari sigurno nisu strane pogotovo sto je u pitanju privatna klinika? |
![]() |
|
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Donacije potrebne - devojka poginula u Cikagu | vuxanne | Vodič za emigrante | 0 | 24.09.2015 01:10 |
![]() |