![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Sve najbolje. :1081:
|
|
|||
|
|||
![]()
Jer neko ima slicno iskustvo? problem koji se desio meni i mom drugu, bili smo u ambasadi na razgovoru 26 aprila i nissmo dobili vize a nismo ni odbijeni. Niko nam nije rekao tacan razlog u cemu je problem nastao mi sumljamo da je bio problem u tome sto idemo preko iste agencije i imamo isto IME i PREZIME tako da su nam mozda pomesali neke papire. ZAMOLIO BI VAS DA MI DATE NEKI SAVET sta sada da radimo u ambasadi su nam dali neki papir na kome pise da moramo da prodjemo neku posebnu adninistrativnu proceduru po clanu 212 (g) i ta ce da nas zovu na telefon koji smo ostavili na formularu za zahtev za vizu. Jel imamo sanse da dobujemo vizu i koliko traje vremenski da procedura?
Moze deki savet hwala unapred |
|
||||
|
||||
![]()
Pa cim su vam tako rekli cekajte, mora da je neka dodatna provera u pitanju! Sta su te sve pitali na intervju? Koju ste vizu trazili? Turisticku, J1, H2B?
|
|||
|
|||
![]()
J1 viza je upitanju. Pa pitali su me sta studiram, koliko godina mi traje fakultet, koliko ispita su mi ostali do kraja, da li sam apsolvent, i na kraju je pocela samnom da prica na srpski i kao rekla mi da nije problem jezik vec mora tako da da bude da prodjem kroz tu proceduru, i ja je pitam a koliko traje ta procedura a ona pa sve zavisi moze od nekoliko nedelja pa do nekoliko meseci... zato pitam da li je neko imao slicnu situaciu... svi moji drugovi su dobili vize i pale 20 maja za usa a ja sam ni tamo ni ovamo bolje da su me odbili nego sto me drze u neizvesnosti...
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=miksi1986;15395]
Moze deki savet hwala unapred[/QUOTE] Moze brate moj, ali ne znam sta da te posavetujem...:grin:
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=miksi1986;15397]J1 viza je upitanju. Pa pitali su me sta studiram, koliko godina mi traje fakultet, koliko ispita su mi ostali do kraja, da li sam apsolvent, i na kraju je pocela samnom da prica na srpski i kao rekla mi da nije problem jezik vec mora tako da da bude da prodjem kroz tu proceduru, i ja je pitam a koliko traje ta procedura a ona pa sve zavisi moze od nekoliko nedelja pa do nekoliko meseci... zato pitam da li je neko imao slicnu situaciu... svi moji drugovi su dobili vize i pale 20 maja za usa a ja sam ni tamo ni ovamo bolje da su me odbili nego sto me drze u neizvesnosti...[/QUOTE]
Da su hteli da te odbiju, rekli bi ti odmah. Ovako mislim da je stvarno neka provera u pitanju, tako da ako nisi pravio neka sranja verovatno neće biti problema. Inače i moj drugar treba da ide na work and travel, pa zato pitam kako je prošao intervju. Samo je razlika što je on na masteru.
|
||||
|
||||
![]()
Ne bih da te obeshrabrim, ali ta procedura stvarno moze da traje dugo.
Desilo se isto to jednom mom radnom kolegi koji je trebao da putuje za Huston na proces kako bi mogao da ide da radi na Bliski Istok za jednu americku firmu. Imao je isto ime i prezime kao neko drugi covjek koji je bio neka problematicna osoba tako da je cekao, mislim cak vise od 6 mjeseci, dok ga americka ambasada nije pozvala i rekla da je ipak sve u redu, provjere su zavrsene, on nije taj na koga su oni posumnjali da jeste i moze da dodje po vizu. Firma koja ga je zaposljavala bila je upoznata sa problemom i cuvala mu je radno mjesto dok se ne vidi krajnji ishod. Sve j na kraju bilo OK, ali eto, otisli su covjeku zivci cekajuci, cak je bio prestao da misli o tome da ima vise nade da ce ikad da udje u USA, po bilo kom osnovu. Nagrabusio covjek, ni kriv ni duzan. Proces zapoceo 2007 godine a dosao je na Bliski Istok 2008 godine, na dosta manju platu jer je firma kresala plate za sve koji nisu drzavljani USA od 01 januara 2008 pa je njega onda i to zakacilo. Ali eto, ipak je otisao, daj sta das, negdje se nesto zaraditi mora. Jedan drugi radni kolega je imao isti takav probelem ali je njegov rijesen za nekih tri mjeseca iako se kod njega cak poklapalo, pored imena i prezimena i ocevo ime i mjesto boravka U tvom slucaju mozda bi taj proces mogao da bude mnogo kraci i brzi jer, iako imate ista imena, niste vjerovatno ni jedan problematicni i niste na nekim spiskovima ambasade za "ne dobijanje vize za USA " tako, budi samo strpljen i sve ce da se sredi. Ako ti je za utjehu jedino jos sto mogu da dodam je da dok cekas vise para mozes da ustedis da poneses, nece ti biti od viska. Srecno. |
|
|||
|
|||
![]()
Da znas ali previse se nerviram bolje da su nas odbili nego sada da cekamo kada mi je ona u ambasadi rekla da proces moze da potraje i godinu dana ja sam se samo nasmejao i otisao nisam ni razmislajo sta se desilo ali kada sam procitao onaj papir sto su nam dali oni nas nisu odbili vec treba da cekamo tu njihovu proceduru mozda proveravaju zato sto je i taj drug sto idemo zajedno ima isto ime i prezime isto prijavljen u agenciju sa kojom ja idem i kada je bio intervju oni su nas izmesali prozvali mene ono otiso pa su zvali mene i oni ljudi se tamo pogubili vise nije mi jasno u cemu je nastao problem kad i on i ja nismo imali nikakve probleme sa policiju itd... i dobili smo iste papire sigurno je provera zbog imena i prezimena jer nam nisu stavili srednje slovo ja sam se zato i bunio u agenciji da nam ne naprave problem i tako je i ispalo problem veliki...
|
|
|||
|
|||
![]()
case nuber 2010eu00027***
Duze vreme sledim vas na forumu i citam vase poruke sta treba sta ne treba i evo da opisem moe iskustvo.Ni smo iz Makedonija i moja supruga je izvucena na lutrija 2010.Dobili smo prvi kovert pa je sledela mala ceremonija i sklapanje brak.Popunili smo aplikacije oboje i smo gi isporucili do Kentucky Consular Centar.(so ovoj zahtev moja supruga je bila nositel a ja sam postao beneficier sta je vrlo bitno za intervju u ambasadu.Stigao je i vtor paket,uradili smo i medicinski pregledi i dosao je dan D (intervju u ambasada).Imali smo par dileme oko popunenje formulari:1.Moja supruga je iz edan grad ja iz drug i pokraj to sta smo zivili u iznajmen stan u Skopje par godina pa smo popunili formulari sa razliciti adresi na mesto na boravak(adrese iz pasose) 2.Ja i moja supruga smo imali razliciti prezimena -Na sve ovo ni sum obratile paznu i smetali su ga kao nebitno(del iz zivota) Spored nase iskustvo najbitno a i presudno je obrazovanije(posebno obrazovanie na nositel t.e dobitnik (oboje smo bili visoko obrazovani moja supruga je lecnik a ja inziner,a moje obrazovanie i moje diplome preporuke ni su gi uzeli u obzir) Isto tako preporucujem samo da sledite instrukcije is kentucky i da ne smarate konzule u vasa ambasada.Svi potrebni dokumenta za u ambasadu vi su navedeni u prvoj paketu iz Kentucky sve drugo na svoju ruku je izlisno i nepotrebno,izuzetak je AOS-134 F1040 ko mora da bude originalan i je iz velika pomos u ambasadu(taj formular potpisue i garantira vas petisener). Cela procedura je prosala voobicaeno :dades papire, uplatis novac, otiske iz prsti i po dugo no ispatlivo cekanje dozdes na red za intervju.Samo sto smo se priblizili do staklenika ipred konzula potpisali sme papire konzul NI JE CESTITAO a us put pitao ne ko je i sta je nas petisaner,dali smo trazili posao i sta planiramo da radimo tamo.Samo tri pitanja nista vise! Za svaki slucaj poneli smo sa nama slike ali ni su ni trazili,novac (racune iz banka ni smo imali a ni su vi ni potrebni).Sledite instrukcije iz Kentucky i puno sreca,intervju e samo formalnost i dokazujete samo sve sto ste naveli u aplikacije.Istina pred sve svaka laz i dobronamerna laz nije vam u pomos. Zelim vas puno sreca,pozdrav iz Makedonija:==D: |
|
||||
|
||||
![]()
@Gaus,
cestitam vam i puno srece u daljem zivotu!Napisi malo vise o gradu gde idete i slicno.
Case Number: 2010EU00010717 Prva koverta stigla: 08.06.2009. Prva koverta vraćena: 11.06.2009. Druga koverta stigla: 09.11.2009. Zakazan intervju za 10.12.2009 - odložen za 10.02.2010. Završen lekarski pregled: 04.01.2010. Visa odobrena - 11.02.2010. U USA - od 03.06.2010. |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Lekarksi pregledi - iskustva | landlord | Uputstva za dobitnike | 926 | 07.12.2021 12:29 |
iskustva sa USAFIS-om | boba i sale | Vaša strana | 12 | 22.12.2014 14:19 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
savet..vasa iskustva... | nelson | Vaša strana | 3 | 09.06.2009 11:47 |
DV2009 - Iskustva i intervjui iz sveta | landlord | Stare teme | 7 | 08.10.2008 22:58 |
![]() |