ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 27.12.2011, 18:15
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mikimax Prikaz poruke
Dragi forumaši,

nađoh ovaj sajt i mogu vam reći da mi je dosta toga postalo jasno nakon detaljnog čitanja ranijih postova i mnogo tema.

Da ne dužim, imam nekoliko pitanja:

1. Čekam lutriju sledeće godine, na ovu sam zakasnio, kakve su mi šanse da dobijem?

2. Čvrsto sam odlučio da pičim za USA, mislio sam da se sledeće godine ubacim na neki njihov fax da završim zadnju godinu studija, da li postoje neke varijante da se ostane i radi nakon faxa i naknadno dobije radna viza pa možda i zelena karta?

3. Imam rođake u USA, imaju pasoše i državljanstvo, da li mogu nešto preko njih da odradim za useljenje (loza preko majke, njena braća od tetke)

4. Pošto niko ne priznaje diplome BG fakulteta (završio Višu poslovnu, BK menadžement i FON master) može li se desiti da me njihov državni fax primi da završim četvrtu godinu osnovnih studija i da odradim predmete koje mi odrede kao razliku?

5. Može li se kao student zaraditi koja para, negdje sam pročitao da se sa studentskom vizom mogu raditi samo part-time yobs?

6. Državljanin sam CG, rođen u BG, da se prijavim na lutriju za CG ili SRB, gdje su bolje šanse?

7. Ukoliko neko ima ikakvih iskustava sa školovanjem u USA molim ga da postuje sve moguće informacije.

Hvala svima na odgovorima
Otkud ti ideja da se ne priznaje master sa FON-a? Ja licno mislim da ti je undergrad varijanta skupa i nepotrebna. Upisi neke MS studije ili PhD, mogu da ti daju F1 vizu i da ti placaju dok studiras. Evo kopiracu ti nesto sto sam postovala u drugoj temi koja se odnosi na necije iskustvo sa dodiplomskim studijama.
Reply With Quote
Staro 28.01.2012, 21:12
Amer

Nepromenjeno

Iz mog iskustva ovde u Americi ne ide bas kao kod nas - da svi sve znaju i da je svako drugo pitanje glupo. Oni ce ti pre reci "That's a very good question!" I kad pitas najvecu nebulozu, nije tvoje opet da sudis zasto neko nema informaciju za koju te pita. Ljudi zive razlicite zivote u razlicitim okruzenjima, imaju razlicite nivoe informaticke pismenosti. To je sasvim ok.

Ja licno radim sa ljudima svaki dan i veoma mi prija ovaj americki sistem uvazavanja sagovornika i neupadanja jednog drugom u rec. Divota stvarno. Mene su vise prepravljali u drugom delu moje domovine kako pricam maternji jezik (zbog drugacijeg naglaska) nego ovde gde pricam svoj nakaradni Engleski. Kakav je takav je, daleko od idealnog. Ali licno mi prija da me ne prepravljaju kad pricam i ne upadaju u rec. I da nijedno pitanje nije glupo. Samo manje ili vise kulturno (mislim na pitanja koja se odnose pre svega na politicka, religiozna i seksualna opredeljenja pre svega).

A kad bi svi se znali, onda ni ovakvi forumi ne bi ni postojali. Bio bi onda staticki veb sajt sa informacijama i lepo trazis i sta tu ima da se prica oko bilo cega? Ili ako sve vec znas, ne treba ti ni kompjuter, prst u uvo i

Last edited by vuxanne; 28.01.2012 at 21:18.
Reply With Quote
Staro 28.01.2012, 23:47
Mikimax Mikimax je offline
Drug član

Datum prijave: 09.04.2011
US lokacija: Daleko od hejtera sa foruma
Nepromenjeno

Dobro je da si imala kontakt sa takvim ljudima dok si bila (si?) u USA.

To se zove kultura i uvazavanje tudjeg misljenja i opredeljenja.
Reply With Quote
Staro 29.01.2012, 00:07
Amer

Nepromenjeno

Citat:
Dobro je da si imala kontakt sa takvim ljudima dok si bila (si?) u USA.

To se zove kultura i uvazavanje tudjeg misljenja i opredeljenja.
U SAD sam pet i po godina.

Moram da dodam jos nesto teksta da moze da primi poruku.
Reply With Quote
Staro 29.01.2012, 09:53
misica misica je offline
Drug član

Datum prijave: 22.11.2011
Nepromenjeno

Ljudi ja samo mogu da potvrdim i vecini sam napisala u privatnim porukama da za svaki problem mozete da pitate MIKISU,to je jedina osoba koja ne ujeda i normalno odgovara na pitanja i dosta je upucena..Meni je pomogla na normalan nacin,a sigurna sam da ce i vama...
Reply With Quote
Staro 29.01.2012, 11:00
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Ja sam provela godine trazeci informacije, ne samo po internetu, i pre nego sto sam ga imala na racunaru. I drago mi je da mogu da podelim informacije koje imam sa nekim. Ovo je takodje copy/paste sa istog tog interneta. Samo sam znala koje kljucne reci da ukucam. Nisam ja ovo pisala, neko drugi je i to veoma dobro, precizno i sazeto i uputicu druge ne ovo kad god da pitaju.

Pitaj sta god, nisi prvi koji je u toj situaciji i dilemi. Svi mi smo nekog isto tako pitali. A na ovom forumu je vecina zainteresovana za put dobijanja zelene karte preko lutrije. Definitivno je on laksi, bolji i ekifasniji. Ali sreca je nesto na sta ne moze da se utice a na nalazenje ovih drugih alternativnih dolazaka do zelene karte (kao sto je taj preko obrazovanja i posla) moze. Samo treba mnogo vise vremena, ali opet namera je ista.
Da, i ja sam naisao na taj sajt pre maltene dve godine. I to slucajno. Pre nego sto sam se prijavio na ovaj forum. A mislim da je vec bilo postavljeno to ne negde u nekim od postova, samo nisam siguran gde.
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 29.01.2012, 11:51
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Po tebi, ja, posto sam sada informisan, sam hejter

P.S.
Zbog hejtera ljudi napustaju forum, kao sto je Vrhunski otisao.
Pa sad se racunas kao punopravni clan grupe. Dakle mozes i ti da "hejtujes" sada .

Salu na stranu, niko nije rekao da ne pitas nesto sto ne znas. Ali ako krenes sa pitanjima kao na pocetku ove teme, i jos na sve to dodas da nemas vremena da pretrazujes forum,niko te nece shvatiti ozbiljno i jos se na sve to natezes sa ostalima...vidis i sam kako si prosao na pocetku
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 29.01.2012, 12:25
Mikimax Mikimax je offline
Drug član

Datum prijave: 09.04.2011
US lokacija: Daleko od hejtera sa foruma
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark Prikaz poruke
Pa sad se racunas kao punopravni clan grupe. Dakle mozes i ti da "hejtujes" sada .

Salu na stranu, niko nije rekao da ne pitas nesto sto ne znas. Ali ako krenes sa pitanjima kao na pocetku ove teme, i jos na sve to dodas da nemas vremena da pretrazujes forum,niko te nece shvatiti ozbiljno i jos se na sve to natezes sa ostalima...vidis i sam kako si prosao na pocetku
Bio sam na toliko foruma da ne mogu da prebrojim, nema potrebe da mi pricas kako treba da se ponasam na ovom

Stekao sam utisak da su ovde pojedinci veoma isfrustrirani njima samima pa se onda izivljavaju nad drugima. Takve osobe su u prirodi slabici koji su gubitnici u realnom zivotu, "just saying"

Citat:
Prvobitno poslao korisnik misica Prikaz poruke
Ljudi ja samo mogu da potvrdim i vecini sam napisala u privatnim porukama da za svaki problem mozete da pitate MIKISU,to je jedina osoba koja ne ujeda i normalno odgovara na pitanja i dosta je upucena..Meni je pomogla na normalan nacin,a sigurna sam da ce i vama...
I ja sam na Krstarici nasao jednu devojku koja mi je isto tako pomogla, ima dobrih ljudi.
Reply With Quote
Staro 29.01.2012, 15:28
Amer

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark Prikaz poruke
Da, i ja sam naisao na taj sajt pre maltene dve godine. I to slucajno. Pre nego sto sam se prijavio na ovaj forum. A mislim da je vec bilo postavljeno to ne negde u nekim od postova, samo nisam siguran gde.
Cim ne znam gde, nece znati ni neko nov ko svrati. Mozda treba posebna tema o poslediplomskim studijama, vidim da ima ona koja se odnosi na A.S. diplomu.

Evo prebacila sam to u novu temu "Poslediplomske studije u Americi"

Last edited by vuxanne; 29.01.2012 at 15:39.
Reply With Quote
Staro 18.04.2012, 18:23
Molloh Molloh je offline
Drug član

Datum prijave: 05.11.2011
US lokacija: Phoenix, AZ :)
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Ja licno ne razumem ovakvo "docekivanje" na forumu. Jasno mi je da je forum i te kako preopterecen raznoraznim duplikatima od tema, jer sam pretrazujuci ga i sama naisla na dosta dupliranja, ali zaboga, covek je shvatio sve to, i opet, kako god okrenem , ruzno mi je kad vidim kako ga ljudi iznapadase. S druge strane, ljudi ponekad trebaju i potvrdu nekih informacija koje su procitali na forumu (pogotovo na postovima koji su stariji). Opet, kontam da je svrha ovog foruma pomoci drugome koliko si god u mogucnosti (bar ja tako mislim), a ako nekoga vec nervira to sto bezbroj forumasa ovde spemuje o istim temama, pa jbg, jednostavno iskuliras i ne odgovoris. Takodje, istina je da su neki ljudi bezobzirni i jednostavno im je mrsko da odvoje pola sata da pronadju ono sto im treba (i tee kakooo) , al opet, iskuliras coveka ako te nervira i vidis da je u fazonu " ocu da mi sazvacete". Ovako, dodje mu da se vise nikad i ne obrati.
Reply With Quote
Odgovori

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja