![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Iz mog iskustva ovde u Americi ne ide bas kao kod nas - da svi sve znaju i da je svako drugo pitanje glupo. Oni ce ti pre reci "That's a very good question!" I kad pitas najvecu nebulozu, nije tvoje opet da sudis zasto neko nema informaciju za koju te pita. Ljudi zive razlicite zivote u razlicitim okruzenjima, imaju razlicite nivoe informaticke pismenosti. To je sasvim ok.
Ja licno radim sa ljudima svaki dan i veoma mi prija ovaj americki sistem uvazavanja sagovornika i neupadanja jednog drugom u rec. Divota stvarno. Mene su vise prepravljali u drugom delu moje domovine kako pricam maternji jezik (zbog drugacijeg naglaska) nego ovde gde pricam svoj nakaradni Engleski. Kakav je takav je, daleko od idealnog. Ali licno mi prija da me ne prepravljaju kad pricam i ne upadaju u rec. I da nijedno pitanje nije glupo. Samo manje ili vise kulturno (mislim na pitanja koja se odnose pre svega na politicka, religiozna i seksualna opredeljenja pre svega). A kad bi svi se znali, onda ni ovakvi forumi ne bi ni postojali. Bio bi onda staticki veb sajt sa informacijama i lepo trazis i sta tu ima da se prica oko bilo cega? Ili ako sve vec znas, ne treba ti ni kompjuter, prst u uvo i ![]() Last edited by vuxanne; 28.01.2012 at 21:18. |
|
|||
|
|||
![]()
Dobro je da si imala kontakt sa takvim ljudima dok si bila (si?) u USA.
To se zove kultura i uvazavanje tudjeg misljenja i opredeljenja. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Moram da dodam jos nesto teksta da moze da primi poruku. |
|
|||
|
|||
![]()
Ljudi ja samo mogu da potvrdim i vecini sam napisala u privatnim porukama da za svaki problem mozete da pitate MIKISU,to je jedina osoba koja ne ujeda i normalno odgovara na pitanja i dosta je upucena..Meni je pomogla na normalan nacin,a sigurna sam da ce i vama...
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Salu na stranu, niko nije rekao da ne pitas nesto sto ne znas. Ali ako krenes sa pitanjima kao na pocetku ove teme, i jos na sve to dodas da nemas vremena da pretrazujes forum,niko te nece shvatiti ozbiljno i jos se na sve to natezes sa ostalima...vidis i sam kako si prosao na pocetku ![]()
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Stekao sam utisak da su ovde pojedinci veoma isfrustrirani njima samima pa se onda izivljavaju nad drugima. Takve osobe su u prirodi slabici koji su gubitnici u realnom zivotu, "just saying" ![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evo prebacila sam to u novu temu "Poslediplomske studije u Americi" Last edited by vuxanne; 29.01.2012 at 15:39. |
|
|||
|
|||
![]()
Ja licno ne razumem ovakvo "docekivanje" na forumu. Jasno mi je da je forum i te kako preopterecen raznoraznim duplikatima od tema, jer sam pretrazujuci ga i sama naisla na dosta dupliranja, ali zaboga, covek je shvatio sve to, i opet, kako god okrenem , ruzno mi je kad vidim kako ga ljudi iznapadase. S druge strane, ljudi ponekad trebaju i potvrdu nekih informacija koje su procitali na forumu (pogotovo na postovima koji su stariji). Opet, kontam da je svrha ovog foruma pomoci drugome koliko si god u mogucnosti (bar ja tako mislim), a ako nekoga vec nervira to sto bezbroj forumasa ovde spemuje o istim temama, pa jbg, jednostavno iskuliras i ne odgovoris. Takodje, istina je da su neki ljudi bezobzirni i jednostavno im je mrsko da odvoje pola sata da pronadju ono sto im treba (i tee kakooo) , al opet, iskuliras coveka ako te nervira i vidis da je u fazonu " ocu da mi sazvacete". Ovako, dodje mu da se vise nikad i ne obrati.
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko košta život u Americi | dreadnot | Vodič za emigrante | 289 | 01.01.2018 08:35 |
VoIP varijante | dreamerns | Vaša strana | 11 | 04.09.2008 16:10 |
![]() |