![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam isto nosilak karton o vakcinaciji, sta nisu napisali da sam dobila, primila sam. A to za tuberkulozu, ja sam vec dva puta vadila krv da pokazem da nemam tuberkulozu, ako i skoro svi iz Istocne Evrope. Plus mi se slosilo kad mi je vadio krv pa sam se zamalo onesvestila (kad vidim krv slogiram se) pa sam im objasnjavala kako nije do tuberkuloze nego ne volim da mi vade krv (da me ne stpaju odmah u neki karantin). A bas su se bili rastrcali oko mene kad su videli kako bledim, znojim se i hocu da padnem u nesvest (znali su na sta me testiraju).
|
|
||||
|
||||
![]()
E mislim da je vreme da ozivimo malo ovu temu, ali sa ovogodisnjih lekarskih pregleda.
Jel jos neko obavio lekarski sem MarineKovac? damjan55, gogecko, Milosdv vi ste na redu ![]() ![]() ![]() ![]()
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
|||
|
|||
![]()
Dobra ideja, vrijeme ljekarskih!!!
Ima li neko skorije iskustvo koja je procedura za trudnice. Iako je obavezan x-ray moze se i prolongirati vidim. Moze li u tom slucaju trudnica dobiti vizu a naknadno dostaviti x-ray. |
|
||||
|
||||
![]()
Pa mislim da trudnice ne idu na x-ray, ali necu da tvrdim...
![]()
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
|||
|
|||
![]()
Evo svezih vesti sa lekarskog, nadam se da ce biti od pomoci za vas koji to uskoro planirate. Obavljen ove nedelje u Smiljanicevoj 22.
Stigli u zakazano vreme 9.15, obavili vadjenje krvi i potom snimanje pluca u ulici nize. To sve zavrsili pre 10h. Rekli nam da doktorka moze da se pojavi tek u 14.30 (mada mislim da obicno bude oko 13h), sto nama nije smetalo obzirom da smo imali drugih poslova da obavimo. U dogovoreno vreme se vratili do ordinacije, pregled (visina, tezina, .....)-sve brzinski - primljene 2 vakcine - mislim da je tetanus i MMR (imao potvrdu od lekara o primljenim vakcinama, mada mislim da to uopste nije neophodno vec doktorka to sama procenjuje). Sve zavrseno pre 15h.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Super, sad samo jos intervju da docekamo. Znaci doktorka pregledava samo ono osnovno? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Lekarski završen uspešno supruga i ja
![]() Evo malo detalja kako sam ja to video. Lokacija: Smiljanićeva 22, (bio sam u ovoj ulici 1000000 pre ovoga nikad ordinaciju nisam primetio) vreme 09:15h, prizemlje, dugme na interfonu crveno da se bolje vidi, prvi stan levo kada uđete u ulaz, zgrada pravljena 1937 uspešno održavana, kamera na ulazu… ![]() Pregled u ordinaciji: 09:15 izvadili krv (nisam ni osetio) za 5 minuta , otišli da snimimo pluća u Euromedik to je odlično sređena i velika klinika (odličan simensov aparat) (ulica Alekse Nenadovića) sve gotovo za 7 minuta, vratili se u ordinaciju sa snimcima. Plaćanje u dinarima 2x13.500dinara (2x150dolara), ima menjačnica preko puta sa dobrim kursom. Došli ponovo u 13:30, pregled redom...pritisak, srce, pluća, refleksi, genitalije... završili u 13:50h Nismo primili nijednu vakcinu, pošto smo već sve primili. Kao dokaz o vakcinaciji doneli internacionalni karton o vakcinaciji (žute boje) koji smo dobili u Institutu za javno zdravlje Srbije Dr M. J.Batut gde smo iz delova primili sve vakcine DT,MMR, HEP-B (sve tri doze)… Ovo naglašavam zato što običan karton za odrasle ne važi. Dobili zatvorene koverte i formular DS-3025 (spisak vakcina itd) koji nosimo sa sobom i delimo na zahtev. Neki lik je ponovio pregled, ne znam detalje koliko sam uspeo da provalim mora da je bila neka polna bolest pa dok je to sredio. Utisak ordinacije: Totalno OK, ovo sam podvukao zato što su neki prenosili iskustva kao iz horor filma. Što po meni nije tačno. Ordinacija je stan (rečeno 1000 puta) od nekoliko soba noviji nameštaj u čekaonici,prilično čisto... Žargonski rečeno klasična "centraška ordinacija" (centar grada+ordinacija+ malo žargona iz kraja) Uostalom šta ste očekivali to je sve pro forme pregled, ono najvažnije da nemate neku bolest što provere kada vam vade krv i koje ste vakcine primili. Svi su ljubazni, sve pohvale za doktorku koja je ultra brza. Kome se ne sviđa može da ide u drugu ordinaciju sa spiska. *** Ko hoće pre odlaska u US da se pregleda kompletno neka izdvoji 5.000dinara i neka ode u zavod za sport (Košutnjak, BG). To je pregled za profesionalne sportiste i rekreativce (možda ste videli na tv-u kada je bila olimpijada) koja obuhvata razne testove opterećenja, vozi se bajs, analize krvi, srca, pluća... Najsavremeniji aparati, neki su jedini u zemlji… Pozdrav
|
|||
|
|||
![]()
Moze li mi neko odgovoriti da li kontrolirana i blaga epilepsija moze biti razlog odbijanja pri eventualnom izvlacenju. Znam da je Zana nekad davno sortirala tacno spusak oboljenja koha diskvalifikuju ucesce,medju kojima stoji i psiholoski defekti...inace trosim tegretol,jedan od najblazih lijekova za ovu bolest...radim,imam porodicu... Treba mi zvanican stav ,ne misljenje pojedinaca koji nisu upuceni....pa ako neko nesto zna,molo bih za odgovor,unaprijed hvala...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Treba da prilozis potvrdu/dijagnozu od lekara sa opisom hronicnog oboljenja/kondicije, terapijom i efektima terapije. Tu ne bi trebalo da bude nikakvih problema. Pozdrav. |
|
|||
|
|||
![]()
Zana,izuzetno cijenim tvoj odgovor. Dokumentaciju tog tipa mogu imati kad god treba,sa opisom da je bolest blaga.... E sad,molio bih takodje nekoga koje vec otisao u US a imao je ovaj problem,ili ko je nedavno bio na ljekarskom,pa tek treba da ide,kako je sve teklo,sta je od papira o bolesti ponjeo,sta ga je sve pitalo...i imam li potrbe da se crnim oko toga i tripujem do besvjesti.... Unaprijed hvala
|
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT poslovi (iskustva) | pericp | Vodič za emigrante | 67 | 27.10.2017 18:20 |
iskustva sa USAFIS-om | boba i sale | Vaša strana | 12 | 22.12.2014 14:19 |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Ksenofobija-vasa iskustva | Lucky | Vaša strana | 7 | 15.06.2011 19:40 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
![]() |