![]() |
|
|
|||||||
| Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Tacno je da sa kesom mozes gore,ali koliko se sjecam,radi se o ulozenih pola milionna dolara u americku privredu,tj otvaranje nekog biznisa koji pospjesuje njihovo gospodarsvo i smanjuje nezaposlenost. U principu,da imam te pare,ne znam da li bih i emigrirao...tako da GC opet ostaje kao opcija br 1
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
par radnika,itd. ti koji ti prodaju biznis takodje ostave i na racunu postojece firme nesto cash-a cisto da se ne pocne od nule i imas mesec dana obuke sto se tice biznisa kako sta,da se uhodas samo,al valja i u medjuvremenu igrati GC
|
|
|
||||
|
||||
|
You can invest in virtually anything or trade in virtually anything. While some investments of less than $100,000 are approved, its safe to say that the investment capital and reserves should total at least $100,000 - $200,000 and the applicant must be prepared to demonstrate/project that the business will employ at least 3 - 4 persons.
evo i izvor ovoga: http://www.h1base.com/visa/work/Comp...Visas/ref/1133 Ovaj projekat koji spominju to mu verovatno dodje biznis plan
|
|||
|
|||
|
Pa i 100-200 hiljada jak je iznos,naravno ne kao pola milona,ali ga 95% Balkanaca nema,pa opet kao opcija ostaje za onih 5%, a to su djeca politicara,babinih sinova,ratnih profitera i kriminalaca. Surovost svijeta i realnost da kesh sve moze,jasnija je sve vise u cijelom svijetu,ne samo ovdje kod nas,nazalodt. Eh sad, da ne ulazimo u dubioze,mislim da kad bih imao taj iznos,krenuo bih u avanturu,jer radnog iskustva itekako imam i to u prejakim firmama,od trgovca sam za godinu i pol napredovao do menadzera radnje...dakle posla se ne bojim i molim Boga za taj GC,jer znam da radnik kao ja tamo ima buducnost.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|