![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prolaziš kroz procese i provjere kasnije gdje ispituju da li je prava veza, gledaju dokumente, bankovne račune, slike, pisma, emailove... Događa se i da ljudima upadaju u domove i kopaju po prljavom rublju da vide koliko osoba tamo stvarno živi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Zašto ja imam pozitivan stav prema ovakvim stvarima? Pre nekih 9 godina išla sam turistički u Italiju, znate procedure dobijanja vize. Iako sam imala sve papire za dobijanje vize (a dobila sam je na 15 dana čini mi se) uz pasoš su mi priložili i papir s kojim sam morala da se javim u ambasadu da sam se vratila. Tri godine kasnije tražila sam vizu za Fr da odem u posetu kumi na 10 dana, zajedno sa ćerkom (koja je tada bila beba), odbijena bez obrazloženja. Gora poniženja u ambasadama od ovih ne postoje. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ja bih tako otišao, pa zato pitam, stričevi kumovi imaju tri devojke u porodici, žive u New Yorku, imaju 5 stanova, tako kažu, ja to još nisam video, ali nadam se da hoću ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Definiraj "rigorozna" provjera. Ne znam što rade u EU, ali znam jako dobro što rade Ameri i meni se čini poprilično rigorozno. Činjenica da ti je odbijena viza za Francusku ne znači ništa osim toga da, po mišljenju nekoga na tom šalteru, nisi zadovoljila njihove uvjete. Znam ja XY ljudi kojima je odbijena viza za Ameriku, a znam i hrpu ljudi za koje ne znam kako su je dobili ili kako su ih pustili u zemlju na aeordromu (primjer: Žena s trbuhom do zuba, 7 mj. trudna, sinom pod rukom, dvjema jednosmjernim kartama i turističkim vizama je puštena da uđe u USA. Naravno da su ostali kasnije ilegalno tamo, ne znam na kojim je drogama bio ICE officer koji ih je pustio da udu. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Cukoni,da se grublje ne izrazim,upravo takav stav koji ti imas je bolesno slican stavu ljudi koje poznajem i sa moje i sa zenine strane... Da se ne gubi identitet? Treba li takav stav zauzimati prema cetverogodisnjoj kcerki da ne bi izgubila identitet.... Tjerat je da ide u dzamiju ili crkvu da ne bi izgubila identitet...bolje receno da bi familija bila zadovoljna. Ima ona identitet i bez toga,dijete je za primjer,neoptereceno vjerskim stigmama,i uziva u tatinim i maminim praznicima podjednako. To sto si rekao da treba kao musko neke stvari da odradim kako bi imala identitet svrstava te po mom misljenju u okorjelog tradicionalistu,Balkanca i da se ne izrazim jos gore. Dobro je cini mi se Dejancic rekao sve je to gore ovdje...samo sa prednoscu da tebi slicne ne bi morao vidjati... Ovdje iz kulture vidimo roditelje koji stvaraju frku koju sam pricao. I ne lupim ja sakom od sto,onako seljacki,drug lupam ja kad treba i gdje treba,pa zato i pored sve frke imam hvala Bogu uspjesan brak evo 6 godina...nego ima li neko pametnu ideju,tipa posao...ili nesto slicno...rekao sam kako bi se oduzili...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Izuzetaka uvek ima, negde znači i splet okolnosti i malo više sreće. Čekam i ja taj link o Bosancu koji se oženio radi papira. |
|
|||
|
|||
![]()
Ivy,kazi mi,barem se pricalo da su nase zajednice gore jake,zar ne mogu one pomoci u smislu da znaju nekog poslodavca,pa da uskoce i zaposle nase postene ljude,koji nemaju kriminalnu istoriju,niti su kaznjavani...i kako se uopce povezati s njima ako mogu nesto konkretno da odrade...
|
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Placanje rezija za stan u Srbiji online iz Amerike | snowflake | Vaša strana | 3 | 28.04.2015 08:45 |
aplikacija iz amerike | ivavaso215 | Prijava na Lutriju | 5 | 07.09.2014 00:08 |
Sadrzaj druge koverte | xeg | Druga koverta | 24 | 11.03.2011 21:55 |
![]() |