ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 17.03.2013, 19:16
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Suncica Prikaz poruke
Ne preteruj, nije bas 20.000.
Ja sve koje poznajem su otišli upravo da bi videli šte je to Amerika. Da probaju da ostanu ako se snađu. Snašli se i ostali. Niko se nije vratio. Ako nekad ne rizikuješ u životu male šanse su da ćeš se pokrenuti s mrtve tačke. Barem ovde u Srbiji, nažalost poštenjem i svojim radom malo dobiješ. Što se brakova tiče, ovi plaćeni štoih spominjemo su mi ok, ne cenim one gde neko sklopi brak iz čiste računice, u narodu rečeno "udaću - oženiću se zbog kinte".
jel stvarno mislite da je tako lako naci nekog i platiti mu za brak posebno dole?
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 19:22
Ivy's Avatar
Ivy Ivy je offline
Drug član

Datum prijave: 23.09.2012
US lokacija: Texas
YU lokacija: Hrvatska
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik cukoni Prikaz poruke
jel stvarno mislite da je tako lako naci nekog i platiti mu za brak posebno dole?
Da, ovo i mene zanima. Osim toga, nije kao da ti na vjenčanju daju Green Card i kažu "Welcome to America".

Prolaziš kroz procese i provjere kasnije gdje ispituju da li je prava veza, gledaju dokumente, bankovne račune, slike, pisma, emailove... Događa se i da ljudima upadaju u domove i kopaju po prljavom rublju da vide koliko osoba tamo stvarno živi.
Staro 17.03.2013, 19:38
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ivy Prikaz poruke
Da, ovo i mene zanima. Osim toga, nije kao da ti na vjenčanju daju Green Card i kažu "Welcome to America".

Prolaziš kroz procese i provjere kasnije gdje ispituju da li je prava veza, gledaju dokumente, bankovne račune, slike, pisma, emailove... Događa se i da ljudima upadaju u domove i kopaju po prljavom rublju da vide koliko osoba tamo stvarno živi.
ma traze i slike,imena prijatelja itd. mada tesko koji amer ce pristati na takav brak jer su kazne ogromne,poslije cu vam dati link jednog bosanca kojeg su uhvatili bilo u novinama
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 19:49
Suncica's Avatar
Suncica Suncica je offline
Član

Datum prijave: 28.10.2012
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik cukoni Prikaz poruke
Da, lično poznajem nekoliko bliskih osoba odavde koji su tako dobili papire. Neki su platili, a nekima su na drugarskoj bazi učinili. Ne pričam o ljudima koji su banuli u USA turistički na mesec dana pa pronašli nekog s ulice. Normalno da su svi otišli u sredine gde su imali već nekog poznatog, uglavnom preko studentskih viza ili u posetu rodbini. Mahom su se venčavali s našima sa ex yu prostora koji su već imali green card. Isto tako znam da provera nije rigorozna kao u EU. Barem ovi moji nisu proveravani. Lično kad bih morala pre bih se usudila da zapucam u USA, nego recimo u Francusku na taj način.
Zašto ja imam pozitivan stav prema ovakvim stvarima? Pre nekih 9 godina išla sam turistički u Italiju, znate procedure dobijanja vize. Iako sam imala sve papire za dobijanje vize (a dobila sam je na 15 dana čini mi se) uz pasoš su mi priložili i papir s kojim sam morala da se javim u ambasadu da sam se vratila. Tri godine kasnije tražila sam vizu za Fr da odem u posetu kumi na 10 dana, zajedno sa ćerkom (koja je tada bila beba), odbijena bez obrazloženja. Gora poniženja u ambasadama od ovih ne postoje.
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 19:56
dzonny dzonny je offline
Proteran

Datum prijave: 28.09.2012
Nepromenjeno

Citat:
poslije cu vam dati link jednog bosanca kojeg su uhvatili bilo u novinama
Zezaš? Šta mu se desilo na kraju kad su ga uhvatili? Je l deportovan nazad?

Ja bih tako otišao, pa zato pitam, stričevi kumovi imaju tri devojke u porodici, žive u New Yorku, imaju 5 stanova, tako kažu, ja to još nisam video, ali nadam se da hoću , anyway, srednja devojka bi pristala na brak za papire (a i zgodna je btw ), ali pod uslovom nakon što se snađem, da počnem da joj otplaćujem uslugu. Bio bih kod njih oko tri meseca, dok se ne uhodam (ćale će biti svakako sa mnom /turistički/, budući da mi je bilo kako finansijer), a kasnije bih nadam se ako sve bude po planu krenuo svojim putem.
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 20:07
Ivy's Avatar
Ivy Ivy je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Suncica Prikaz poruke
Da, lično poznajem nekoliko bliskih osoba odavde koji su tako dobili papire. Neki su platili, a nekima su na drugarskoj bazi učinili. Ne pričam o ljudima koji su banuli u USA turistički na mesec dana pa pronašli nekog s ulice. Normalno da su svi otišli u sredine gde su imali već nekog poznatog, uglavnom preko studentskih viza ili u posetu rodbini. Mahom su se venčavali s našima sa ex yu prostora koji su već imali green card. Isto tako znam da provera nije rigorozna kao u EU. Barem ovi moji nisu proveravani.
Ah, sasvim druga situacija. Otišli su poznatim ljudima koji se nisu libili riskirati kršenje federalnih zakona zbog njih. U prijašnjim postovima sam dobila dojam kao da su otišli turistički u Ameriku i uspjeli spetljati malog koji im je prodavao sendvič u Subwayju svaki dan.

Definiraj "rigorozna" provjera. Ne znam što rade u EU, ali znam jako dobro što rade Ameri i meni se čini poprilično rigorozno. Činjenica da ti je odbijena viza za Francusku ne znači ništa osim toga da, po mišljenju nekoga na tom šalteru, nisi zadovoljila njihove uvjete.

Znam ja XY ljudi kojima je odbijena viza za Ameriku, a znam i hrpu ljudi za koje ne znam kako su je dobili ili kako su ih pustili u zemlju na aeordromu (primjer: Žena s trbuhom do zuba, 7 mj. trudna, sinom pod rukom, dvjema jednosmjernim kartama i turističkim vizama je puštena da uđe u USA. Naravno da su ostali kasnije ilegalno tamo, ne znam na kojim je drogama bio ICE officer koji ih je pustio da udu. )
Staro 17.03.2013, 20:10
Ivy's Avatar
Ivy Ivy je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dzonny Prikaz poruke
Ja bih tako otišao, pa zato pitam, stričevi kumovi imaju tri devojke u porodici, žive u New Yorku, imaju 5 stanova, tako kažu, ja to još nisam video, ali nadam se da hoću , anyway, srednja devojka bi pristala na brak za papire (a i zgodna je btw ), ali pod uslovom nakon što se snađem, da počnem da joj otplaćujem uslugu.
Ne znam koliko ti je pametno javno pisati da namjeravaš prekršiti zakon i napraviti visa fraud, ja se ne bih usudila. Nadam se da ćeš se predomisliti i naći legalan način da odeš u USA.
Staro 17.03.2013, 20:13
edinze edinze je offline
Stari vuk

Datum prijave: 14.09.2012
US lokacija: akobogda Las Vegas
YU lokacija: zenica
Nepromenjeno

Cukoni,da se grublje ne izrazim,upravo takav stav koji ti imas je bolesno slican stavu ljudi koje poznajem i sa moje i sa zenine strane... Da se ne gubi identitet? Treba li takav stav zauzimati prema cetverogodisnjoj kcerki da ne bi izgubila identitet.... Tjerat je da ide u dzamiju ili crkvu da ne bi izgubila identitet...bolje receno da bi familija bila zadovoljna. Ima ona identitet i bez toga,dijete je za primjer,neoptereceno vjerskim stigmama,i uziva u tatinim i maminim praznicima podjednako. To sto si rekao da treba kao musko neke stvari da odradim kako bi imala identitet svrstava te po mom misljenju u okorjelog tradicionalistu,Balkanca i da se ne izrazim jos gore. Dobro je cini mi se Dejancic rekao sve je to gore ovdje...samo sa prednoscu da tebi slicne ne bi morao vidjati... Ovdje iz kulture vidimo roditelje koji stvaraju frku koju sam pricao. I ne lupim ja sakom od sto,onako seljacki,drug lupam ja kad treba i gdje treba,pa zato i pored sve frke imam hvala Bogu uspjesan brak evo 6 godina...nego ima li neko pametnu ideju,tipa posao...ili nesto slicno...rekao sam kako bi se oduzili...
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 20:16
Suncica's Avatar
Suncica Suncica je offline
Član

Datum prijave: 28.10.2012
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ivy Prikaz poruke
Ah, sasvim druga situacija. Otišli su poznatim ljudima koji se nisu libili riskirati kršenje federalnih zakona zbog njih. U prijašnjim postovima sam dobila dojam kao da su otišli turistički u Ameriku i uspjeli spetljati malog koji im je prodavao sendvič u Subwayju svaki dan.
Upravo o tome pričam, da nisu otišli tek tako. Krug naših ljudi koji se drži zajedno i koji su voljni da pomognu.
Definiraj "rigorozna" provjera. Ne znam što rade u EU, ali znam jako dobro što rade Ameri i meni se čini poprilično rigorozno.
Na rigoroznu proveru mislim upravo ono što ti kažeš za Amerikance, da rade vrlo ozbiljne provere.
Izuzetaka uvek ima, negde znači i splet okolnosti i malo više sreće. Čekam i ja taj link o Bosancu koji se oženio radi papira.
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 20:25
edinze edinze je offline
Stari vuk

Datum prijave: 14.09.2012
US lokacija: akobogda Las Vegas
YU lokacija: zenica
Nepromenjeno

Ivy,kazi mi,barem se pricalo da su nase zajednice gore jake,zar ne mogu one pomoci u smislu da znaju nekog poslodavca,pa da uskoce i zaposle nase postene ljude,koji nemaju kriminalnu istoriju,niti su kaznjavani...i kako se uopce povezati s njima ako mogu nesto konkretno da odrade...
Reply With Quote
Odgovori

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja