![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
ako svaka punoljetna osoba igra DV lottery, onda se uduplavaju šanse
podaci o djeci se unose gdje god se to traži bez obzira na bračno stanje i ako neko bude izvučen na DV lottery onda se u obrasce za KCC obavezno unose podaci o troje djece nakon toga se sklapa brak prije intervjua (što se duže čeka to veći stres da se svi dokumenti prikupe pred intervju), šalje se e-mail KCC-u kojim se obavještava o stusnoj promjeni, KCC onda traži da se pošalje marriage certificate ili možda još neki dokument |
|
|||
|
|||
![]()
hvala na odgovorima! ako vam nije tesko imala bih jos jedno pitanje na ovu temu.posto je moj buduci muz razveden i ima cerku iz prvog braka,(ako kojim slucajem budem izvucena),kad budem slala dopunu dokumenata treba li da stavim i njegovu cerku s obzirom da ja apliciram a ne on.(zbog tehnickih razloga se ne mozemo vjencati prije mog apliciranja),i posto ce se on takodje prijaviti mora li staviti i njegovu cerku iz prvog braka iako nece ici sa nama jer zivi sa majkom?uf,nas slucaj je malo komplikovan jer on je strani drzavljanin a nasa djeca imaju dvojno drzavljanstvo(italijansko i crnogorsko).i da li mogu da stavim ambasadu u napulju za intervju ako do toga bude doslo,jer mozda se preselimo u italiju posle skolske godine?(i ako se ne preselimo da li je posle problem sto je ambasada u napulju a ne u beogradu,gdje mislim da bih trebala ici jer sam iz crne gore)?izvinjavam se mozda je malo sapleteno,al ako neko ima odgovor zahvaljujem unaprijed.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ambasada je u državi u kojoj se živi, bez obzira na lične želje aplikanta, nikome ne izlaze u susret i nema biranja. Onaj ko aplicira i daje podatke o djeci piše za djecu koju ona (on) ima, ne o po-kćerki
|
|
|||
|
|||
![]()
taty2 hvala puno na tvojim brzim odgovorima,vrlo ljubazno od tebe
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
welcome
Ako je XY nevjenčana i izvučena na DV loterry ona popunjava ona dva obrasca za KCC i upisuje svoje troje djece. Ako je XY vjenčana i kao takva popunjava ta dva obrasce za KCC onda opet daje podatke za svoje troje djece i ako njegova kćerka iz prethodne veze živi u istom domaćinstvu sa vama onda se obavezno se i ona upisuje u njegove obrasce. To je samo moje viđenje, u skladu sa pitanjem u obrascu: "imaš li djecu"). Pravilo "od viška glava ne boli" ne važi, treba paziti da podaci odgovaraju realnom stanju, zato što jednom kad se izazove sumnja u konzulatu onda je teško s njima izaći na kraj bez eliminacije. Šta ako oni pitaju: "Zašto ste upisali da je to vaše dijete, kad nije?" Tu nema tete koja bi za 100,00 KM i veliku čokoladu izašla u susret :lool |
|
|||
|
|||
![]()
ok hvala jos jednom na pojasnjenju i kao uvijek na ljubaznim i brzim odgovorima
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hvala puno |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ne, nigdje nije pisalo moje ime u onom obavještenju, pošto je moja supruga nositelj... mi ćemo poslat mail u ambasadu u zagreb da nam potvrde da sam pridodan u case tako da otklonimo bilo kakvu sumnju...
|
|||
|
|||
![]()
Ok, hvala puno Inside@22, danas cu i ja da pisem mail u ambasadu u Skopje, pa videcemo sta ce da nam odgovore. pozdravi
|
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Vencanja, nakon dobijanja GC. | Zivkovic_NIS | Vaša strana | 34 | 27.05.2025 22:44 |
Kulturni šok nakon dolaska u USA | dreamerns | Vaša strana | 84 | 02.05.2017 18:35 |
Šta nakon slanja obrazaca u KCC | ZukotheCat | Prva koverta | 30 | 13.01.2013 14:48 |
Brak nakon GC? | wl@t.Co | Stare teme | 11 | 24.01.2011 14:59 |
Nakon skoro 2 godine…. | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 29.11.2010 16:40 |
![]() |