![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
ljudi interesuje me da li mogu sad da se prijavim za loto,i kad je izvlacenje ako se sada mogu prijaviti? hvala!
|
|
||||
|
||||
![]()
Prijavuvanjeto e sekoja godina od Oktomvri do Noemvri, a izvlekuvanjeto vo Maj. Za zhal, kje mora da chekash do Oktomvri.
|
|||
|
|||
![]()
Suzana bez uvrede ali nauci da koristis ovaj forum i doprenece umnogome tebi i drugima o svemu sto te interesuje!Na pogresnoj temi pises pogresne stvari i pretrpavas temu koja nema veze sa tvojim pitanjem samim tim ometas druge!Hvala
|
|
|||
|
|||
![]()
Cao Spartakus...kako je u Denveru...jesi li našao dobar stan,posao?
|
|
|||
|
|||
![]()
Evo ga i moje iskustvo sa intervjua u ambasadi u Sarajevu...
Zakazani smo bili u 13.30h s tim da smo došli malo ranije zbog kontrole na ulazu. Tamo smo morali da odložimo sve što nije vezano za dokumentaciju za intervju - mobilne, ključeve i sl. Nisu nam dozvolili da unesemo narezan CD sa zajedničkim fotografijama kao dokaz veze, ali to nije bilo toliko strašno jer smo imali album sa izrađenim slikama. U čekaonici samo nas dvoje, vjerovatno je to prednost tako kasno zakazanog termina. Na šalteru smo kod naše službenice predali dokumentaciju - originalnu i ovjerene kopije. Od mene kao nosioca je uzela: - pasoš - original diplomu (koju je kasnije odnijela konzulu) + ovjerenu kopiju je zadržala, - prevedenu diplomu na engleski (koju je obavezno trazila prije nego sam predao sva dokumenta a i kroz telefonski razgovor sa službenicima su mi rekli da obavezno prevedem doplomu. Kod sudskog tumača prevod diplome sam platio 20KM - iskopirajte sebi za nekad kasnije, za te pare ne vrijedi rizikovati da vas vrate) - originalne potvrde iz MUP-a i suda iz BIH - originalne potvrde iz MUP-a i suda iz Srbije - originalnu potvrdu o ne služenju vojnog roka (i za ovaj dokument su mi rekli da je obavezan prilikom telefonskog poziva, a i besplatan je) - original izvod iz matične knjige rođenih - original izvod iz matične knjige vjenčanih - adresu i br. tel. kod koga idem u Americi. - 2 slike Za pratioca traže samo originale rodnog lista i potvrde iz mupa i suda, ovjerenu kopiju vjenčanog izvoda + 2 slike i pasoš. Uzela je album sa slikama i zajedničke karte sa koncerata za koji nisam siguran da su uopšte i gledali, zatim je uzela otiske prstiju. Na drugom šalteru smo platili 660$ (može i u KM ali je gori kurs) i sačekali konzula. Ubrzo zatim nas je on i prozvao i upitao da li znamo engleski na šta sam ja odgovorio da ako može da intervju bude na srpskom što se pokazalo po mom mišljenju dobro jer slabije govori naš jezik pa bi nas vjerovatno više smarao na engleskom. Pitao je ko je osoba kod koje idemo i gdje se nalazi, šta planiram raditi kad stignem i smo se vjenčali prije 20ak dana od intervjua, koliko se dugo znamo i kako se slažemo ![]() ![]() E sad mali update - pasoše ne šalju više DHL-om kao ranije, već je rekao da dodjemo sledeći petak po njih ili neko drugi sa našim ličnim karatama da preuzme umjesto nas što nam i više odgovara. Znači ljudi, završili smo sve za 45min, ponesite gore navedenu dokumentaciju, budite opušteni i to je to. Niti nas je neko pitao što je djevojka zadržala svoje prezime, zašto ne živimo na istoj adresi ama baš ništa na šta smo već bili spremni. Hvala puno svima na savjetima i iskustvima jer ovaj forum je online biblija za buduće imigrante ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Dali nekoj moze da mi kaze dali e potrebno i kade moze da se izvadi dokumentot sto dokazuvash deka nemas sluzeno vojska, ,bese ukinata pred toa i sega e platena (godini pred mojata generacija da sluzi). I dali ima nekoj pominato bez dokumentot za Affidavit. Blagodaram
Last edited by sashes; 17.01.2015 at 20:20. |
|
|||
|
|||
![]()
Animal-e čestitam još jednom i hvala na informacijama update-tovanim
![]() Znači definitivno treba prevesti diplomu na engleski... Ma ja sam mislio da prevedem diplomu s faksa kad je dobijem nekad u maju, a ovako ću onda morat prevest diplomu iz srednje, a ono uvjerenje što dobiješ da ga koristiš dok ne dobiješ diplomu neću prevoditi, ponijeću ga tako kako jest jer što da sad tu bacam džabe pare na to. Nije te skupo izašao taj prevod i ovjera, kako tako povoljno? A jest mi glupo to za vojsku, ta potvrda. Fino sam popunio da nisam imao nikakvih kontakata sa vojskom (lažem, bio sam na konkurs za oficire prije mjesec dana ![]() Adresa i broj telefona kod koga ideš to si samo na papiru napisao, kao što su pojedini prije radili, jel tako? Kad si poslao DS260 jesi li bio naveo tu adresu ili si ostavio prazno?
15.10.2012. - prva prijava 01.05.2013. - has not been selected 02.11.2013. - druga prijava 01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx 10.06.2014. - DS-260 poslat 23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom 12.03.2015. - Intervju zakazan 26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled 12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena ![]() 16.03.2015. - Kupljena avionska karta 20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala maki90
![]() Samo ti prevedi diplomu iz srednje i nemaš problema. Meni nije ni pogledala diplomu iz srednje škole, kaže poslednja je bitna. Nazvao sam prvog sudskog tumača za engleski i raspitao se, predao diplomu i gotova je bila sutradan. I ja sam mislio da su cijene veće, al ajd makar nek je nešto ispalo povoljno pored svih ostalih troškova, a i trebaće ti vjerovatno nekad da imaš prevod u Sad-u. Nisam ni ja služio vojsku ali svejedno su mi tražili. Potvrda se traži u vojnom odsjeku, pa te oni pošalju u opštinu da popuniš obrazac i za 5 dana preuzmeš potvrdu u vojnom odsjeku bez naknade. Na papiru sam napisao adresu istu kao i sa DS260. Sretno! |
|
||||
|
||||
![]()
Animal cestitam i zelim vam puno srece!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
DV2013 - HAS NOT BEEN SELECTED DV2014 - HAS NOT BEEN SELECTED DV2015 - POGODAK ![]() ![]() 28.10.2013. Prijavili se na lutriju 01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx 19.05.2014. Poslali DS-260 21.08.2015. Lekarski pregled 09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi 24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE ![]() 30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama ![]() 05.11.2015. Beograd-Rim-Majami |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV2015 dobitnici koji ste broj | sombrero | Vaša strana | 611 | 24.08.2015 09:10 |
![]() |