![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Да додам, као питање. Добили смо нумеру 2008ЕУ00017ххх
Шта цијените, да ли је висока или... Има ли шансе? Још једном поздрав за све који... Искрено Ваш Мутимир |
|
||||
|
||||
![]()
@Miodrag:
Ne vidim zašto bi bacao pare na Fedex kad pošta svuda u svetu radi bez problema. Pošalji preporučeno i teraj! ;-) Valjda nisi toliki maler da ti ne stigne pismo.... A ako ništa drugo, idi u poštu posle 3 nedelje pa proveri jel stiglo ili nešto. Ja ni preporučeno nisam slao, 150 dindži me izašlo. :-D A na koje ostale dokumente misliš da stavljaš broj? Koliko se ja sećam, ja sam uz ta dva obrasca samo slao slike i onaj papir sa bar-kodom (njemu nisam ama baš ništa radio, takav sam vratio kakav sam dobio!), spajalicom spojio sve (naravno, ne heftalicom), bar-kod prva strana. I to je to... :-) @Boca: Ti se vodiš pod Evropom, tako da ti broj i da li ćeš dobiti drugu kovertu zavisi isključivo od toga koliko će ljudi odustati iz te regije. Kao što piše u koverti svima (i još su bold-ovali), nemoj davati otkaz na poslu i prodavati sve pre intervjua (tj. dok nemaš nalepnicu u pasošu). Drži palčeve (a nek ti i ostali drže) da ćeš dobiti drugu kovertu (evo, i ja ti držim ;-) ). Ovo šalji odmah! @Tamara: BRAVO! Najniži broj ubedljivo do sad! :-D Baš me živo zanima kad ćeš dobiti drugu kovertu (baci ako znaš i prvu kad si dobila!) i kad će ti intervju biti... :-) @Мутимир: Хвала ти, Мутимире, на комплименту! ;-) И честитам вам обома на добитку, јер ДА, одосте! :-) Нема шта, добра си питања убо! Нажалост ја сад немам пуно времена да одговорим, али кад нађем времена (ако ништа друго, пред интервју) ставићу по нешто и о томе! Ако ме неко не претекне... ;-) |
|
||||
|
||||
![]()
CAO SVIMA!!!
Prvo sve pohvale Milosu za izvanredan blog! Toliko informacija i toliko korisnih saveta, svaka cast! Moram da napomenem da sam ja o Milosevom blogu procitala na Krstarici, koja takodje ima izvanredne postove! I naravno dovoljno pametne korisnike da upute na nesto sto svima znaci, i sto je tzv. uze specijalizovano bas za ovu temu...Svidja mi se i to sto je ovde veoma lepo vodjena diskusija, bez diskurseva i prelaska na drugu temu...Svaka cast jos jednom! Ja sam se prijavila za GC jos 2005. preko USoffice org. agencije i mogu reci da sam zadovoljna. Platila jesam, ali su i oni bili maksimalno usluzni... U to vreme, platila sam za jednu godinu i dobila drugu gratis. Prosle godine me nisu izvukli, i obavestili su me i mejlom i telefonski, a ove godine jesu, takodje sam obavestena prvo mejlom (u aprilu), zatim sam se cula s njima u maju, te ocekujem da mi prva koverta stigne ovih dana. Broj je fin, 58xx, tako da mislim da bi sve trebalo biti ok (optimista uvek). Inace agencija mi je poslala putem e-maila skeniranu kopiju mog zvanicnog obavestenja, te sam tako saznala broj. Toliko za sada. Cim dobijem prvu kovertu javljam se (ocekujem je do kraja prve nedelje juna, kako sam obavestena juce mejlom - 3 radne nedelje maximum). Puno pozdrava, svako dobro i da svi dobijemo ZC bez ikakvih problema. CAO!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Hvala ti, V777! :-)
Kao drugo, opet hvala ti, vrlo si korisnu informaciju dala. Nisam znao da tako rade te agencije (jer se nismo do sad time bavili), da sve teraju preko njih (to je ono "in care of"), sad ti oni odradjuju prvi korak verovatno. Bas fino, ipak je OK usluga, sto vise razmisljam o tome. Kapiram, kao i advokat kad treba ugovor/papiri: ako hoces profi uslugu bez kikseva, plati lepo i uzivaj. Nema sta. ;-) Cestitam ti na dobitku, i svako dobro ti zelim. Ziveli! :-) |
|
|||
|
|||
![]()
Cao,
Prvo pismo mi je poslato u martu, stiglo je 18.aprila Sad se nadam drugom pismu... negde krajem avgusta pocetkom septembra... broj je zaista mali... mislim da cu mati prva interviju u Oktobru... obavestavam Vas o daljim desavabjima... Pozdrav, T. |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima na Blogu,pre svega Milosu,na njegovom trudu i zalaganju!!
Citam vec mesecima ovu stranicu,i trenutno na srpskom jeziku ne postoji bolja,a da daje tako dobre informacije i podrobnija objasnjenja,pa i resenja. Razlog mog javljanja je sledeci: Ljudi,jel istina to sto se prica da je sa GC lutrijum zavrseno? Navodno,od ove godine je vise nece biti,ko je uhvatio GC,uhvatio je i dovidjenja. Ovih dana Senat valda treba da izglasa taj zakon,i jako su velike sanse da se to i ostvari.Ja se iskreno nadam da je to sve novinarska patka i da jos ima nade za sve nas koji zelimo otici na americki kontinent. Puno srece svima koji su igrali i koji ocekuju koverte! Pozdrav,Darko |
|
||||
|
||||
![]()
CAO!
Nema na cemu Milose, sto se tice hvale!!! Tako je sa USoffice agencijom za sada, videcemo kako ce biti do kraja... Imam pitanje: da li kada se dobije zelena karta mora da se bude u USA svo vreme dok se ne dobije drzavljanstvo (recimo minimum 5 godina) ili se moze posle mesec, dva dana, setati do drugih zemalja, ici kuci i tako to??? Mislim da znam odgovor, ali mi treba potvrda, jer sam cula neke, po meni dezinformacije. Thanks and have a nice day!!! |
|
||||
|
||||
![]()
V777, ja sam stigao u USA pre 2 godine, a vec drugi put idem kuci na 2 nedelje. Da li to odgovara na tvoje pitanje? ;-)
|
|
|||
|
|||
![]()
Cao svima,
slucajno sam naleteo na ovaj blog, do sada sam informacije o GC , DV vizama i procedurama nalazio na immigrationportalu....kao i na zvanicnom sajtu americke vlade. Moja supruga je izvucena za 2008 ..preciznije CN 2008EU00097XX...naravno da je u prijavi popunila i za clanove porodice ( oboje smo slali ali je ona bila srecne ruke ) Koverat smo dobili 4.Maja..datum izvlacena je koliko se cesecam bio 11.April. Dokumenta smo vec vratili i stigla su na odrediste u Kentacky. Sada cekamo drugo pismo..prema bulitenima koji se objavljuju za svaki mesec nas broj ce biti aktuelan negde u February. Na sajtu americke vlade moze se proveriti tzv cutoff number..odnosno do kojeg broja ce biti zakazivani razgovori u ambasadi za taj / naredni mesec. Konkretno pitanje koje imam je u vezi dokaza o imovinskom stanju tj o sredstvima kojima raspolazete ( tzv Affidavit of Support ) odnosno dokazu da necete pasti na teret drzave( citaj poreskih obveznika u SAD ) kada dodjete tamo; koliko razumem ima tri moguca nacina da se obezbedite: 1. garantno pismo iz SAD ( porodic, prijatelj..) 2. ponuda za posao 3. pare u banci na racunu. Opcija 1. sta treba da uradi onaj ko salje garantno pismo ? Medju dokumentioma koja se traze a ako posedujete takvo pismo stoji i neki formular I-864 koji predstavlja ugovor valde i sponzora ( garanta ) o obavezi koju preuzima. Po ovome nije dovoljno samo poslati e-mail iz Amreike u smislu .."Mi prihvatamo obavezu izdrazavanja ...te i te osobe kada stigne u SAD " vec oni moraju na neki nacin dokazati da to i mogu da ucine. 2. Ova opcija je najemnje verovatne sem ako nemate bas nekog poznanika kojeg ste ovde znali super a onda je on otisao u SAD i tamo sada ima svoju firmu pa bi mozda mogao da Vam ponudi posao ..a i to bi morao da radi preko njihove sluzbe za zaposljavanje (citaj da dokaze da mu bas vi trebate i da takvog nema u okolini ili na trzistu rada u SAD ) 3. Najsigurnija opcija ali koju je u uslovima u kojima zivimo najteze obezbediti...pare na racunu. Ovde je moje glavno pitanje. Da li pare moraju biti na racunu onoga ko je dobio na lutriji ili mogu biti i na racunu clana porodice..i da li se samo ovo odnosi na kesh ili dolazi u obzir pokretna i nepokretna imovina? Za one koje interesuje kolike pare trebaju ..mislim da ima na sajtu vlade ali poslednje sto sam gledao bilo je za jednu osobu 10.210 USD - 12.736 USD ; za dve 13.690 USD - 17.113 USD i za tri 17.170 USD - 21.436 USD...itd Date su donja i gornja granica i ovi iznosi veze za 48 drzava SAD ..izdvojeni su Aljaska, Caribi, Havai. ali ko ce tamo sem na zimovanje/letovanje, ovo su sume za 2007 god. Molim za info ako neko ima... Hvala Cestitam svima koji su izvuceni za 2008 i good luck to all 3. pare u banci ovde u Srbiji |
|
||||
|
||||
![]()
Milose,
ovo je vise nego dovoljno! Thanks! Cao! |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|