![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Možete i tamo na lekarskom, samo je verovatno najskuplje tamo. Proverite unapred i da li imaju sve vakcine.
|
|||
|
|||
![]()
Danas smo zavrsili sa pregledom, bili smo u Smiljanicevoj. Kao sto je neko vec pisao cist "kancelarijski" posao, kratka pitanja- da/ne/mozda...vade krv, mere pritisak, visinu, tezinu. Sve se to brzo obavi, ali u vise navrata (snimanje pluca u klinici u Visegradskoj), zato ukoliko radite, racunajte da uzmete slobodan dan (zakazano nam je bilo u 9:30, u 10:30 vec smo zvrsili sa snimanjem pluca, vratili se po rezultate u 13:30, i ponovo u Smiljanicevu u 14:15, sve bilo gotovo do 15:30 - bilo bi i ranije da doktorka nije kasnila i da pre nas nije njih petoro cekalo na red!). Mi smo pregled platili u dolarima (150$ po osobi) i tri vakcine (RSD 6.000 po osobi)! Srecnooo!
|
|
|||
|
|||
![]()
Sutra treba da idem kod mog lekara, sta treba da trazim od njega? pretpostavljam da treba da trazim spisak primljenih vakcina.
U vezi vakcina, da li mogu u mom domu zdravlja da mi daju MMR, Tetanus i sezonsku protiv gripa? (ako ih nisam dobio u poslednjih 10 godina) Ako ne mogu, koja je cena za sve te tri vakcine u Smiljanicevoj 22 (pretpostavljam da i tamo mogu da se dobiju), pored onih 150$, koliko kosta pregled... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A vakcine ne mozete sve da primite u Domu zdravlja, ali pitajte lekara pa ce vas uputiti. Mada i na ovo postoje odgovori gde se primaju i gde se koja vakcina koliko placa posto se cene razlikuju od ustanove do ustanove.
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pa razmisljam da ove dve ako moze ok, u domu zdravlja, a ako ne, u Smiljanicevoj pretpostavljam da mogu sve vakcine da se dobijem u poslednjem slucaju... znam da je to skuplja varijanta... ali pretpostavljam da njima ne moze da nestane ili sl. pa da nemaju toga... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]()
dobio sam u domu zdravlja tetanus i sezonsku protiv gripa, kao i spisak da sam ih dobio sa datumima... pa cu to da ponesem
U vezi medicinskog me sada interesuje, na kojoj adresi se snimaju pluca ako pregled obavljam u Smiljanicevoj? Pitam da znam ako me posalju iz ordinacije (a verovatno hoce kao i ostale sto salju) da znam gde to idem da snimam pluca, da znam orjentaciono na koju nas adresu salju da snimimo pluca... iz Smiljaniceve mislim Pretpostavljam da se ostali deo pregleda obavlja na adresi ordinacije, kao i uplata... u kesu? |
|
|||
|
|||
![]()
Pregled, tj. snimanje pluća se radi u "Clinicanova" - to je klinika koja se nalazi u Višegradskoj ulici br. 26 (pisala sam već u svom postu od 16.03.), ako ne znate kako da stignete do tamo, objasniće vam sve u Smiljanićevoj, nema razloga da brineš (ili pogledaj unapred na PlanPlusu-u). Tamo će ti kazati kad da se vratiš po rezultate, koje potom nosiš na "drugi deo" pregleda, takođe u Smiljanićevu.
Inače, mi smo platili pregled čim smo došli, pretpostavljam da je to redovna procedura (u kešu). Kuki - opusti se i prati uputstva, ne možeš pogrešiti! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
...i citaj forum...sve ovo pise...ajd' sa srecom na lekarskom!
|
|||
|
|||
![]()
Dragi forumasi, evo i mog iskustva sa lekarskog. Malo kasnim ali potrudicu se da zbog toga bude bas detaljno
![]() "Dobar dan, dobar dan. Pasos i 4 fotografije i vakcinacioni karton, molim. Izvolite. Hvala. Udjite ovde. Udjem. Izvade mi krv i izmere temperaturu. Vracam se do prve tete koja mi naplacuje 16950, vrace pasos i kaze sa ovim papirom u Clinicanovu na snimanje pluca pa se vidimo ovde u 14:20. Stiago tamo popunio osnovne podatke i kazu na prvi sprat na rentgen. Tri sekunde preko majice snimili pluca i kazu od pola 1 kad hocete svratite. Ok. Slobodno vreme do 14. Uzeo cd i papire i pravac Smiljaniceva. 14:15 bio tamo. Prijem- teta uze papire, vrati cd i rece sad ce doktorka da vas primi. Ulazim, caskanje, opsta pitanja, droga, alkohol, secer, bolesti... Kaze vi imate sve vakcine(tetanus, mmr i grip skoro primljene, ostale regularno tokom odrastanja) izvolite vas kartoncic. Hvala. Merenje pritiska, tezine, visine, refleksa. Vracanje kod prijem-tete. Zapecacena koverta, cd i neki A4 papir na kojem se nalaze sve vakcine (koji se kopira u nekoliko primeraka jer traze na ulasku u USA) u ambasadu i srecno vam bilo. Dovodjenja, prijatno. Uzeh kiki bombone i cekirah prvi korak ka boljem zivotu. " |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT poslovi (iskustva) | pericp | Vodič za emigrante | 67 | 27.10.2017 18:20 |
iskustva sa USAFIS-om | boba i sale | Vaša strana | 12 | 22.12.2014 14:19 |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Ksenofobija-vasa iskustva | Lucky | Vaša strana | 7 | 15.06.2011 19:40 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
![]() |