![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
Prva Prijava za DV 2017 - Nista Druga Prijava 30.Oktobar 2016 2.May.2017 -Selected ![]() Case Number : 2018EU000091** DS 260 poslat 30 Maja 2017. Lekarski pregled : 01.02.2018. Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart) My Greeeeen Day : 12.Mart 2018. ![]() Viza u Pasosu : 16.Mart 2018. ![]() Landed in Boston 26.06.2018. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ja živim u gradu od 6-7000 stanovnika. Jednog dana sam svratio do doma zdravlja i primio vakcinu. U mom slučaju, cela procedura mi je oduzela oko 5-6 minuta. |
|
|||
|
|||
![]()
Ja se ni bih složio, nismo svi u istoj situaciji. Već su ljudi ranije pisali da su imali vrtoglavice ili se osećali "ošamućeno" nakon što prime 2-3 vakcine u toku dana. Može da bude problematično onome ko mora posle pregleda da se odveze kući negde dalje od Beograda.
|
|
||||
|
||||
![]()
Samo bih da dodam svoje mišljenje na osnovu našeg iskustva.
Ko može da primi vakcine u Domu zdravlja ili Zavodu, odnosno Institutu, najbolje je da tako i uradi. Nama, nažalost, nisu dali u Domu zdravlja. "Na prvu" su nas "otkačili" i u Higijenskom zavodu. Rekli su nam da se anti-tetanus prima isključivo nakon povrede kojom je oštećena koža, odnosno postoji mogućnost infekcije rane. A za MMR vakcinu nije bilo ni razgovora jer su veoma skupe i nema ih dovoljno. Kao što reče Aleksandar, u Domu zdravlja (gde žele ili mogu da Vam daju jednu ili obe vakcine), to sve traje par minuta. Mogu da zamislim da u manjim mestima zalihe MMR vakcina postoje, pa možete spojiti lepo i korisno. Nema razloga da primate sve vakcine odjednom na samom pregledu. Imajte u vidu da vam na pregledu mere i telesnu temperaturu. Pretpostavljam ako se tog jutra probudite sa kijavicom i dobijete povišenu temperaturu (npr. sada je počela sezona alergija), od MMR vakcine nema ništa. A odlaganje intervjua u ovom trenutku nije baš dobra opcija. Stoga, preporučujem svima koji mogu na bilo koji način da prime vakcine pre pregleda, da to i urade. |
|
||||
|
||||
![]()
Hvala svima na lepim predlozima. Ako mi ne zamerate, ja bih da pojasnim za "buduće generacije"
![]() Ovako ću i uraditi: 1. Pitaću u Domu zdravlja kod mene da li mogu da primim vakcinu. Ako mogu, primam vakcinu i idem vakcinisan na pregled. 2. Ako me zavlače, primam vakcinu na pregledu. Mislim da je to najbolje rešenje. Kako se ostalima čini?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ukoliko ne "upali" opcija #1, a živite u BG (ili vam je usput), možete da odete do Instituta "Batut" i da primite tamo obe vakcine. U NS ne morate da se trudite previše ![]() Ako bude opcija #2, samo bih dodao i da pijete puno vitamina C, jedete dosta voća i povrća i da se čuvate od prehlada ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Samo da napomenem ja sam posle vaxigripa dobila kijavicu i uhvatio me je grip (sto je i normalno jel se organizam bori,i opadne imunitet) i treba jesti sto vise voca i vitamina C. Mislim da sad nije potreban vaxigrip (on se dobija samo u sezoni gripa od Oktobra meseca). Nek me neko iskusniji ispravi ako sam pogresila.
Prva Prijava za DV 2017 - Nista Druga Prijava 30.Oktobar 2016 2.May.2017 -Selected ![]() Case Number : 2018EU000091** DS 260 poslat 30 Maja 2017. Lekarski pregled : 01.02.2018. Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart) My Greeeeen Day : 12.Mart 2018. ![]() Viza u Pasosu : 16.Mart 2018. ![]() Landed in Boston 26.06.2018. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Tako je. Vakcina protiv gripa se prima samo kada je sezona gripa tj. u periodu jesen-zima. Ne znam zvanično od kad do kad traje, ali trebalo bi da bude od oktobra do marta/aprila.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nema kijavica veze sa vakcinama. Ja sam bas pitao dan pred pregled jer mi je supruga bila nesto "kilava" i rekli su da nema veze. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
EDIT: To mi je bila prva i poslednja vakcina protiv gripa u zivotu ![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT poslovi (iskustva) | pericp | Vodič za emigrante | 67 | 27.10.2017 18:20 |
iskustva sa USAFIS-om | boba i sale | Vaša strana | 12 | 22.12.2014 14:19 |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Ksenofobija-vasa iskustva | Lucky | Vaša strana | 7 | 15.06.2011 19:40 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
![]() |