![]() |
|
|
|||||||
| Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Ajde da si prijavime i nie. Zakazano intervju za 29.01.2013 !!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Čestitke svima :1081::1081::1081:
Nego, ovo mnogo sporo ide :smrc::smrc::nene:
|
||||
|
||||
|
Cestitke svima koji su prosli i kojima je zakazan intervju sad za januar!
Jedno pitanje od mene - da li osoba koja mi salje pozivno pismo/mejl mora biti americki drzavljanin ili moze neki drugar to da mi uradi koji je tamo pa da kazem polulegalno. I da li ce mi praviti problem ako im kazem da idem u Boston, a ja odem u L.A. npr? I to pozivno pismo, jel to nesto zvanicno ili kako to izgleda, blage veze nemam. Iz konzulata su mi rekli da treba samo neki dokaz o komunikaciji sa tom osobom, da zna da dolazimo, tj. da me ocekuje, a sva moja komunikacija je isla usmeno preko skajpa pa ne vidim mogucnost da ja to dokazem. Hvala |
|
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=Loperamid;34007]Cestitke svima koji su prosli i kojima je zakazan intervju sad za januar!
Jedno pitanje od mene - da li osoba koja mi salje pozivno pismo/mejl mora biti americki drzavljanin ili moze neki drugar to da mi uradi koji je tamo pa da kazem polulegalno. I da li ce mi praviti problem ako im kazem da idem u Boston, a ja odem u L.A. npr? I to pozivno pismo, jel to nesto zvanicno ili kako to izgleda, blage veze nemam. Iz konzulata su mi rekli da treba samo neki dokaz o komunikaciji sa tom osobom, da zna da dolazimo, tj. da me ocekuje, a sva moja komunikacija je isla usmeno preko skajpa pa ne vidim mogucnost da ja to dokazem. Hvala[/QUOTE] Mislim da je dovoljan isprintan e-mail u kojem taj tvoj prijatelj ili tko već piše kako je sretan što će te primiti kod sebe na to i to vrijeme, osnovni podaci o njemu, kako se zove, mjesto stanovanja, broj telefona... Nešto u tom smislu, ništa sad posebno, samo da znaju da nećeš biti na ulici i da ćeš kod nekoga biti te nije nikako problem da im kažeš da ideš u Boston, a odeš u L.A. (nisi ni prvi, ni zadnji koji je to napravio). Što se tiče jel treba biti američki državljanin ili da bude nešto u smislu polulegalno, ja ipak osobno ne bi rizikovao da ne bude problema (ni u smislu pozivnog pisma, da ne pričam daljnje stvari), već ipak da to bude netko tko je tamo legalno, tko je ili američki državljanin ili što bi se reklo green card holder. Također, iskrene čestitke i od mene svima koji su uspješno odradili intervju i dobili vize u putovnicu, pamet u glavu i puno sreće u novom životu u boljem svijetu! :)
2.10.2012. DV-2014 prijava (1.put) Last edited by dulobar; 16.11.2012 at 12:52. |
|
|
|||
|
|||
|
Poštovani,
Na koji formular se prijavljujemo za Zelenu kartu? Svako kaze drugacije.. Hvala |
|
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=piramida;34010]Poštovani,
Na koji formular se prijavljujemo za Zelenu kartu? Svako kaze drugacije.. Hvala[/QUOTE] Prijavljuješ se na službeni site američke vlade: [url]https://www.dvlottery.state.gov/[/url] s tim da su prijave prije nekih 2 tjedna završile te nove bi trebale da krenu kao i svake godine, početkom 10. mjeseca. Prijava je inače besplatna. Sve drugo na što možeš naići na internetu, razne stranice, novčane iznude (da ti šalju obavijesti putem maila da su te izvukli i da trebaš platiti određenu novčanu svotu) su prevare.
|
|||
|
|||
|
da tako sam i mislila, ali pisalo je da su prijave u oktobru i novembru svake godine, kako sad vec zavrseno?
|
|
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=piramida;34016]da tako sam i mislila, ali pisalo je da su prijave u oktobru i novembru svake godine, kako sad vec zavrseno?[/QUOTE]
I jesu, samo što je to prije trajalo bilo 2 mjeseca prijave (znači cijeli 10. i 11. mjesec) pa onaj tko se prijavljivao je imao fore za prijavu kolko hoće, dok je od prije koju godinu smanjeno na mjesec dana (opet sasvim dovoljno vremena, znači cijeli 10. mjesec te još koji dan u 11. mjesecu - takva je praksa već par godina). Žao mi je što nisi stigla da se prijaviš, nova šansa bi trebala da bude početkom 10. mjeseca slijedeće godine, a do tada čitaj i prati forum da budeš spremna. :)
|
|||
|
|||
|
Zalosno videti. Registrovala se na forum 10. Oktobra, i za ceo Oktobar nije ukapirala period prijavljivanja. Ode godinu dana dzaba ali bukvalno dzaba.
|
|
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=mijan;34023]Zalosno videti. Registrovala se na forum 10. Oktobra, i za ceo Oktobar nije ukapirala period prijavljivanja. Ode godinu dana dzaba ali bukvalno dzaba.[/QUOTE]
Ih, pa sigurno i ona vidi da se zeznula, ne moramo dolivati so na ranu... Skroz nepotrebno :no:
|
|