ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 14.06.2015, 16:51
Srdjan014 Srdjan014 je offline
Član

Datum prijave: 10.04.2012
US lokacija: KY
YU lokacija: Banja Luka BiH/RS
Nepromenjeno

Kolege, čitajući forum gotovo svakodnevno, mislio sam da je sve jasno kao dan. Nažalost, zapeo sam i svaka pomoć i savjet su dobrodošli!

Naime, djevojka i ja smo bili prošle godine u SAD, tako da planiramo i sada oboje ići. Vjereni smo i planiramo svadbu nekad u avgustu. Da li da čekam da ona promjeni svoje dokumente, pa da popunjavam DS?
Da li je moguće da sada popunim DS, a kad' prođe svadba i srede se dokumenti da nekako ubacim i nju?

Kontaktirao sam US kancelariju u Banjaluci, pa me uputili na ambasadu u Sarajevu. Ambasada u Sarajevu me uputila na KCC.. KCC mi se zahvalio na upitu i uputio me na Sarajevo... tako da sam na nuli što se njih tiče!

Da li postoji "deadline" za popunjavanje DS-a? CN mi je 4***
Reply With Quote
Staro 14.06.2015, 18:11
Sale2322 Sale2322 je offline
Drug član

Datum prijave: 02.05.2014
US lokacija: Boston
YU lokacija: Užice
Pošalji Skype™ poruku korisniku Sale2322
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Srdjan014 Prikaz poruke
Kolege, čitajući forum gotovo svakodnevno, mislio sam da je sve jasno kao dan. Nažalost, zapeo sam i svaka pomoć i savjet su dobrodošli!

Naime, djevojka i ja smo bili prošle godine u SAD, tako da planiramo i sada oboje ići. Vjereni smo i planiramo svadbu nekad u avgustu. Da li da čekam da ona promjeni svoje dokumente, pa da popunjavam DS?
Da li je moguće da sada popunim DS, a kad' prođe svadba i srede se dokumenti da nekako ubacim i nju?

Kontaktirao sam US kancelariju u Banjaluci, pa me uputili na ambasadu u Sarajevu. Ambasada u Sarajevu me uputila na KCC.. KCC mi se zahvalio na upitu i uputio me na Sarajevo... tako da sam na nuli što se njih tiče!

Da li postoji "deadline" za popunjavanje DS-a? CN mi je 4***
Posto se vas dvoje vencavate nakon sto ste saznali da ste izvuceni, moj iskren savet je da odmah popunite DS-260 kako bi ga KCC obradio, pa kad vam zakazu intervju onda se vencate i zovnete ambasadu i obavestite da je doslo do promene bracnog stanja. Kad god se vencali oni ce traziti dokaze veze da nije iz koristi, a ako ne popunite DS do avgusta onda cete cekati dugooo da ga obrade i mozda tek sledece godine dobijete datum za intervju.

Ja sam popunio odmah DS, kad su mi zakazali intervju onda sam se ozenio i samo dodao suprugu u moju aplikaciju i popunili DS za nju. Sve je proslo bez problema!
24.03.2015 - Datum za intervju
15.05.2015 - Lekarski pregled
21.05.2015 - Intervju
23.05.2015 - Pasos sa vizom
01.06.2015 - Beograd - Boston
Reply With Quote
Staro 14.06.2015, 18:44
joca zvoca joca zvoca je offline
Drug član

Datum prijave: 09.01.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Banja Luka
Nepromenjeno

Pozdrav svima!!! Trebam opet malu pomoc, kod slanja DS-260 nalazi se pitanje: Did anyone assist you in filling out this application? Mene zanima, kad saljem za svoju djecicu, da li treba da biram yes ili no??? Izludjuje me ovo bas do zadnjeg slova! Unaprijed se zahvaljujem i veliki pozdrav.
Reply With Quote
Staro 14.06.2015, 19:09
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik joca zvoca Prikaz poruke
Pozdrav svima!!! Trebam opet malu pomoc, kod slanja DS-260 nalazi se pitanje: Did anyone assist you in filling out this application? Mene zanima, kad saljem za svoju djecicu, da li treba da biram yes ili no??? Izludjuje me ovo bas do zadnjeg slova! Unaprijed se zahvaljujem i veliki pozdrav.
Oznaci NO. Ti si sam popunjavao, nije niko umesto tebe (agencija ili neko drugo pravno lice). I ne brinite se
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote
Staro 14.06.2015, 20:07
draganp draganp je offline
Drug član

Datum prijave: 09.05.2015
US lokacija: Knoxville, TN
YU lokacija: Banovici, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik grabovac84 Prikaz poruke
Evo nesto sam uspeo da nadjem.....ovo sto mi nisu jos ukljucili suprugu to je verovatno zato sto ne rade vikendom...drugo trebao sam u kvadratic da stavim broj 2 i navedem i fakultet koji sam studirao ali nisam ga zavrsio....i ovo za adrese nadam se da nije problem?...Eto sad mi samo treba potvrda svega ovoga ako neko zna....hvala Vam puno svima...
Da se i ja nadovezem na dio vezan za skolovanje...posto imam zavrsenu srednju, a na fakultet sam isao, ali sam ga napustio-nisam zavrsio, pretpostavljam da bi se trebalo staviti u kvadratic broj 2 i navesti koji je to bio fakultet i u kojem periodu?
Reply With Quote
Staro 14.06.2015, 20:24
Drug član

Nepromenjeno

Hvala jos jednom SRBghost!!! Nesto puno vremena mi je trebalo za ove formulare, nije toliko strasno, ali sam zbog datuma morala dosta starih papira pronaci, a i nesto mi se oduzilo dok sam cekala da mi od jednog djeteta pasos bude gotov. Ma sve u svemu, popunila sam sve i za sve clanove porodice, poslala za sebe, supruga i jedno dijete, ali za drugo nikako ne mogu.
Ne znam je li se ikome desilo da ne moze poslati DS-260? Upisala sam sve sto je potrebno ali kad kliknem na sign and submit, racunar kao da mi je zaledjen, a do prije pola sata sam uspjela sve poslati.
Da li se jos nekome ovako nesto desavalo?
Reply With Quote
Staro 14.06.2015, 20:29
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik draganp Prikaz poruke
Da se i ja nadovezem na dio vezan za skolovanje...posto imam zavrsenu srednju, a na fakultet sam isao, ali sam ga napustio-nisam zavrsio, pretpostavljam da bi se trebalo staviti u kvadratic broj 2 i navesti koji je to bio fakultet i u kojem periodu?
Pozdrav draganp, vezano za skolovanje, ja sam navela sve obrazovne institucije, npr. moj suprug je dio srednje skole pohadjao u BiH,a zavrsio ju je u Srbiji ( zbog rata), naveli smo obe srednje skole.
Reply With Quote
Staro 14.06.2015, 20:36
draganp draganp je offline
Drug član

Datum prijave: 09.05.2015
US lokacija: Knoxville, TN
YU lokacija: Banovici, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Pozdrav draganp, vezano za skolovanje, ja sam navela sve obrazovne institucije, npr. moj suprug je dio srednje skole pohadjao u BiH,a zavrsio ju je u Srbiji ( zbog rata), naveli smo obe srednje skole.
Zdravo i tebi joca zvoca, hvala na odgovoru. U 2-3 navrata sam dosad ispunjavao obrazac, nisam jos zavrsio, gledam da sve provjerim vise puta. Zapeo sam bio na pocetku sa prethodnima adresama (posle 16.god), pa sa "vrstom/opisom" trenutnog posla, pa sa poslom kojeg namjeravam tamo raditi, sad imam ovo sa skolom..Nadam se da cu uspjeti dobiti telefonom podatke o faksu (o datumu napustanja), ako ne, moracu do studentske...
Reply With Quote
Staro 14.06.2015, 20:57
Danica Danica je offline
Proteran

Datum prijave: 18.08.2014
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Joco, kad popunjavas za decu, odgovor na ovo je YES ukoliko su deca mala (logicno je).
Npr., moja kcer ima 9 godina, naravno da nije sama mogla popuniti, upisali smo u njenom formularu "yes" (itd. - ko je popunio: mama)
Reply With Quote
Staro 15.06.2015, 07:25
Drug član

Nepromenjeno

Hvala Danice, za starije dijete sam stavila no i poslala (ono ide uskolu ), a za mladje dijete sam popunila sa yes (ima 2,5 godine) ALI nikako ne mogu poslati njegov DS-260! i pokusavam, provjerila sve 300 puta i pokusala opet i opet ali nista! Sta da radim?
Reply With Quote
Odgovori

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja