![]() |
|
|
Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() EB5 treba da se investira 500.000$ + 23.000$ koliko kosta viza u biznis u ruralnom podrucju ili 1.000.000$ u biznis u urbanoj oblasti (sve ispod 20.000 stanovnika je ruralno) i odmah dobijes green card. Ah da moras da imas i najmanje 10 US citizena stalno zaposlenih. |
|
|||
|
|||
![]()
Evo malo informacija za nekog ako bude u EB2 kategoriji.
Nakon sto se u okviru institucije/firme prikupe svi potrebni papiri, ide se na : KORAK 1: Prevailing Wage. Department of Labor utvrdjuje da li stranac ima dovoljno veliku platu, vecu od te "prevailing wage" da ne bi dugorocno smanjivali plate svojim gradjanima. Tipa ako dovuku brdo stranaca sa tim kvalifikacijama koje rade ispod plate predvidjene za njihvoo zanimanje, oni smanjuju prosecne plate lokalnom stanovnistvu sa istom kvalifikacijom. Prevailing wage (ne znam na nasem - prelomni nivo plate) je minimum plata predvidjena za neko zanimanje koje je po klasifikaciji njihovog ministarstva za rad klikni KORAK 2: Notice of Filing - Na vidnom mestu u firmi treba da stoji obavestenje da je trenutno u procesu postupak dobijanja dozvole stalnog boravka (permanent residency) nekog zaposlenog u toj firmi (obavestenje je neutralno ne pise ime). Na obavestenju pise generalni opis posala i minimalni zahtevi potrebnih kvalifikacija. Obavestenje treba da stoji 10 radnih dana, za to vreme se skuplja broj raspitivanja, ceka se da prodje mesec dana i zatim se ide na sledeci korak zvani PERM (isto kod Departmant of Labor-a). KORAK 3: PERM Poslodavac trazi trajnu dozvolu rada za zaposlenog klikni KORAK 4: Ide se na imigraciono - postupak slican kao i dobitnicima zelene lutrije |
|
||||
|
||||
![]()
A na kome si ti sada koraku? Dokle je stigla tvoja aplikacija?
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
|||
|
|||
![]()
Za buduce putnike namernike na ovoj temi, nasla sam neki sajt gde mozemo da pratimo nezvanicno koji trenutno datum rade u Ministrastvu rada (Priority date - Department of Labor). klikni
Evo za Srbiju (doduse ko se prijavio u ovaj tracker, ove godine jedna osoba, prosle jedna, pretrposle jedna). ![]() Evo bas vidim jedna prijava: 03/08/2013 EB2 approved 09/17/2013 193 days Oko dva meseca pre mene. Da im nije bilo onog zatvaranje vlade, i da ide jedan dan, jedan datum, nadala bi se za tri dana da saznam. A ovako nemam pojma... |
|
|||
|
|||
![]()
Vuxanne, ako sam dobro shvatila iz tvojih postova, ti si otisla preko jedne vrste vize, pa si aplicirala za drugu, a nakon toga i za trecu? Ne znam da li ti je ova treca, ali mi se cini da svaki put apliciras za drugu vrstu vize. Moje pitanje je: sta je sledeci korak? Koliko ce ti vaziti ova viza koju cekas i sta je sledece, odnosno kada mozes da podneses zahtev za GC ili bilo sta permanentnije od ovih "poslovnih" viza?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sad mi rade zelenu kartu ali ja ne idem odmah u imigraciju vec prvo u Ministarstvo za rad jer me prijalvjuju za trajno zaposlenje. Ako ides na zelenu preko posla, put je malo duzi: Prevailing wage > PERM > USCIS a kad dobijes na zelenoj lutriji ides pravo na USCIS |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala, Vuxanne, na objasnjenu.
![]() U svakom slucaju, sve ide svojim tokom i uskoro ces imati i GC? Kad otprilike ocekujes? |
|
|||
|
|||
![]()
Izgleda da je u petak cuo neko ko je prioritu date 18. april. Ja sam 3. maj. Aj bas da vidim koliko jos. Evo danas je vec 204 dana odkad cekam na PERM.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|