ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Vize za SAD > Ne-imigrantske vize

Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 21.04.2017, 16:54
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ejpril88 Prikaz poruke
Jeco, da li si slusala tudje razgovore za turisticku? Koji procenat ljudi je odbijen, otprilike? Znam da to u principu nista ne znaci, sve je individualno, ali onako pitam.
Kad smo mi cekali za useljenicku vizu, mislim da je 80% ljudi bilo odbijeno za turisticku.

Bukvalno kako im se ko svidi ocito. Dok sam cekao intervju, procao sam sa momkom jednim, radi 10god u posti, ima svoj stan, zavrsio fax i rekli mu dodji juce.
A znam i primer dva momka bez igde icega krenuli na us open turnir, i dobili na 10 god
Reply With Quote
Staro 21.04.2017, 21:20
ejpril88 ejpril88 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 27.05.2015
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Isto tako i ja znam neke koji su delovali kao sigurica a odbijeni su, a znam i neke koji nisu imali bas nista i pustili ih. Ko ce znati njihovu logiku...
oktobar 2015 - intervju, vize odobrene
mart 2016 - sleteli u Cikago
Reply With Quote
Staro 23.04.2017, 17:44
Nati Nati je offline
Drug član

Datum prijave: 08.04.2016
Nepromenjeno

Prijateljici je odobrena turisticka viza na godinu dana. Bila je 3 i po meseca u Cikagu i nedavno se vratila pa je zanima da li sa tom istom vizom moze ponovo otici u USA i pod kojim uslovima.
Reply With Quote
Staro 24.04.2017, 22:02
Milanares Milanares je offline
Član

Datum prijave: 24.04.2017
YU lokacija: Podgorica, MNE
Nepromenjeno

Dobro vece, svih 40 tak strana sam iscitao danas. Mogu reci da sam konfuzan malo nakon svih iskustava sto nije ni cudo. Vidim da pravila nema tako da cu u nekoj skorijoj buducnosti igrati na kartu srece i razuma... Imam svoju porodicu (zenu i dijete), stan i vozilo na svoje ime. Aplicirao bih sljedece godine za turisticku visu i otisnuo se kod prijatelja u NY na nekih 15 tak dana.... Mozda malo jace. Zamjeraju li ako se zadrzim mjesec? Traze li potvrdu o novcanom stanju? I ako mi imigraciono na aerodromu nalaze da mogu ici i na 3 mjeseca sta prvo da ispostujem? Da se ne zamjerim, jer nadam se cesce cu ici...
Reply With Quote
Staro 25.04.2017, 10:34
NYCB NYCB je offline
Drug član

Datum prijave: 07.03.2017
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: NS
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Milanares Prikaz poruke
Dobro vece, svih 40 tak strana sam iscitao danas. Mogu reci da sam konfuzan malo nakon svih iskustava sto nije ni cudo. Vidim da pravila nema tako da cu u nekoj skorijoj buducnosti igrati na kartu srece i razuma... Imam svoju porodicu (zenu i dijete), stan i vozilo na svoje ime. Aplicirao bih sljedece godine za turisticku visu i otisnuo se kod prijatelja u NY na nekih 15 tak dana.... Mozda malo jace. Zamjeraju li ako se zadrzim mjesec? Traze li potvrdu o novcanom stanju? I ako mi imigraciono na aerodromu nalaze da mogu ici i na 3 mjeseca sta prvo da ispostujem? Da se ne zamjerim, jer nadam se cesce cu ici...
Ako ides sam, 99% ce ti odobriti vizu. Ponesi izvode iz knjige vencanih i rodjenih za dete, potvrdu o prosecnoj zaradi sa posla i papire do stana. KAd ti odobre vizu, mozes ostati onoliko koliko (i ako) ti kazu na aerodromu. U zadnje vreme ti ne kazu nista, sto znaci da mozes ostati 6 meseci.
Reply With Quote
Staro 25.04.2017, 21:38
Milanares Milanares je offline
Član

Datum prijave: 24.04.2017
YU lokacija: Podgorica, MNE
Nepromenjeno

Hvala ti NYCB. Jos sam u fazi rane pripreme.... Dako odem do 34 godine heeh
Reply With Quote
Staro 02.05.2017, 17:31
Fitz's Avatar
Fitz Fitz je offline
Drug član

Datum prijave: 11.10.2012
US lokacija: TX/GA/CO
YU lokacija: Behind The Wall Of Sleep
Nepromenjeno

Evo moje iskustvo sa turističkom vizom od prošle godine:

27 godina, samac, zaposlen.

Zakazao sam intervju za 28.12.2015. te sam na intervju ponio:

- ugovore o zaposlenju (5 ugovora od zadnjih 5 godina jer mi svake godine produljuju)

To im je bilo malo čudno, no zbog prirode svog posla (škola) ne radim preko ljeta pa svaku jesen imam novi ugovor i to im je bilo OK objašnjenje.

- dokaz da posjedujem zemljište (poljoprivredna parcela srednje veličine)
- potvrdu iz banke o stanju računa
- potvrdu od suda da nisam kažnjavan niti se vodi postupak protiv mene

- detaljni plan puta

Riječ je o putovanju koje sam planirao godinama i konačno uštedio dovoljno novaca da ga ostvarim. Prošao sam 10 gradova u 7 država rentacarom.
U 2 grada sam odsjeo kod prijatelja, za ostale gradove sam na netu našao neke jeftine motele i stavio ih u plan puta, a na wikipediji našao znamenitosti koje želim posjetiti. Nisam odsjeo u nijednom od tih motela, ali su bili na planu puta koji je bilo oko 3 stranice worda.

Pitali su me čime se bavim, zašto baš na ta mjesta želim ići, odakle poznajem prijatelje od tamo, da li imam vanbračnu djecu, sa kime živim i kad se planiram vratiti. Na sreću, po povratku iz USA imao sam dogovoreno snimanje albuma s bendom pa im je to bio legitiman razlog za vratiti se.

Jedino što je konzulka rekla da joj je neobično što sam došao na intervju pola godine prije planiranog puta, moje objašnjenje je bilo da čim ranije kupujem avionsku kartu da ću povoljnije proći i uštediti 200-300 dolara. Nasmijala se i rekla ''Good thinking!''

Viza odobrena, za 2 dana stigla na adresu, važi 10 godina , neograničen broj ulazaka.

Na aerodromu u Atlanti sam dobio štambilj i 6 mjeseci boravka.

Eto to je to, ako kome pomaže moje iskustvo.
08.05.2016. ništa
07.05.2017. ništa
10.05.2018. ništa
05.05.2019. ništa
06.06.2020. ništa
25.05.2021. ništa
15.06.2022. ništa
20.10.2022. prijavljen 11.put

Staro 03.05.2017, 14:06
ejpril88 ejpril88 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 27.05.2015
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Samo da javim da je bratu danas odobrena turisticka viza (stalno zaposlen, 34 godine, neozenjen, nema nekretnine, nikad nije bio u Americi). Pripremao se kao da polaze rimsko pravo ali ga na kraju nista od toga nisu pitali, samo kod koga ide, na koliko, cime se bavi i gde je putovao u poslednje vreme. Cim je krenuo da nabraja sve zemlje gde je bio u proteklih 5 godina, odobrili su mu. Isto kaze da su pozitivno reagovali kad je rekao da ide kod sestre koja je u Americi preko lutrije.
Eto tako, super je proslo. Pre toga dok je cekao kaze da su dvoje odbili a dvoje je dobilo vizu.
oktobar 2015 - intervju, vize odobrene
mart 2016 - sleteli u Cikago
Reply With Quote
Staro 03.05.2017, 15:07
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

Ejpril ovo mi je sad ulilo nadu za shuraka, jel je imao neko pozivno tj garanrno pismo od vas?
Reply With Quote
Staro 03.05.2017, 15:19
mveruovic mveruovic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 17.09.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nati Prikaz poruke
Prijateljici je odobrena turisticka viza na godinu dana. Bila je 3 i po meseca u Cikagu i nedavno se vratila pa je zanima da li sa tom istom vizom moze ponovo otici u USA i pod kojim uslovima.
Moze da ode opet, sa vizom do poslednjeg dana moze da udje u Ameriku, viza samo za to i sluzi.

Pozivno pismo se godinama ne koristi, i ne moze uopste da ti pomogne. Dzabe nositi i tonu dokumentacije na razgovor, kada nista ne gledaju. A ako krenu da gledaju onda dzabe sve.
Reply With Quote
Odgovori

Tags
problemi sa vizom, turisticka viza

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja