ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 12.06.2017, 12:17
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno Immigrant Visa and Alien Registration Application Confirmation

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ibraga36 Prikaz poruke
Pozdrav,
Ja bih vas molio da malo vise objasnite za ovaj verifikacioni e-mail, ja sam DS260 ispunio 8.5.2017. i uredno dobio stranicu sa bar kodom za sebe i one koji bi trebali da idu sa mnom i isprintao je, nikakav mail nisam dobio. Volio bih da reagujem na vrijeme ukoliko nesto nisam uradio kako treba. Hvala
E-mail sam dobio godine jedan dan posto sam popunio DS-260. U njemu je pdf stranice sa bar kodom, koji sam igrom slucaja i sam napravio (print to pdf) pri popunjavanju i uputstvo da ga odstampam, a sadrzaj je otprilike kao na slici: https://lh3.googleusercontent.com/-5...-808859306.jpg. E-mail je stigao od DO-NOT-REPLY@state.gov.
Reply With Quote
Staro 12.06.2017, 12:25
ibraga36 ibraga36 je offline
Član

Datum prijave: 15.05.2017
Nepromenjeno

Ja ovo kao na slici sve imam, potvrdu za sve osobe da je DS260 uredno predat, samo sto izgleda nisam stiklirao to polje. Ne znam koliko to moze biti problem da dobijem mail od KCC sa datumom zakazanog intervjua, mada u samom DS260 ima polje u kojem sam ostavio svoju e-mail adresu.
Reply With Quote
Staro 12.06.2017, 12:33
misternice's Avatar
misternice misternice je offline
Stari vuk

Datum prijave: 18.05.2017
US lokacija: New York, NY
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ibraga36 Prikaz poruke
Ja ovo kao na slici sve imam, potvrdu za sve osobe da je DS260 uredno predat, samo sto izgleda nisam stiklirao to polje. Ne znam koliko to moze biti problem da dobijem mail od KCC sa datumom zakazanog intervjua, mada u samom DS260 ima polje u kojem sam ostavio svoju e-mail adresu.
To nema veze sa tim, mejl za intervju cete svakako dobiti.
Reply With Quote
Staro 15.06.2017, 11:15
EMIGRANT's Avatar
EMIGRANT EMIGRANT je offline
Drug član

Datum prijave: 10.10.2012
YU lokacija: Srbija, Vojvodina
Nepromenjeno

Slanje verifikacionog email-a možete aktivirati i kasnije kada ste potvrdili i poslali DS-260 formular.

Prijavite se ponovo sa svojim podacima, dobijete stranicu 'Summary Information' i na dnu je tabela u kojoj je naziv poslednje kolone 'IV
Application' ispod tog naziva, ukoliko ste popunili i poslali DS-260 formular, piše COMPLETED, na koji kada kliknete dobijate ponovo stranicu 'Personal Information 1', iznad imate meni podeljen u tri dela:

COMPLETE | REVIEW | SIGN

Kliknete na REVIEW pa zatim na meniju sa leve strane kliknete na 'Preparer Information' i nakon toga kliknete na 'Next: Confirmation'.

Sada ste dobili stranicu 'Immigrant Visa and Alien Registration Application Confirmation' na kojoj se nalazi pet dugmadi:

--------------------------------------------------------------------------

Print Confirmation | Print Form DS-260 | Email Confirmation
Back To Review | Back To Summary

--------------------------------------------------------------------------

Kada kliknete na dugme 'Email Confirmation' trebalo bi da na vašu email adresu stigne taj 'verifikacionog email'.

Takođe ako želite štampati vaš popunjen DS-260 formular kliknete na dugme 'Print Confirmation'.

Na kraju se odjavite klikom na opciju 'Sign Out' koja se nalazi u gornjem desnom uglu stranice.
Reply With Quote
Staro 16.06.2017, 09:51
ibraga36 ibraga36 je offline
Član

Datum prijave: 15.05.2017
Nepromenjeno

Hvala velika za ovu informaciju vama, a usput da se zahvalim i osobi iz posta prije za detaljno objasnjenje, naime njoj sam se htio zahvaliti odmah nakon sto je napisala, ali ovaj forum ne dozvoljava objave koje sadrze manje od 50 rijeci, koliko sam shvatio, tako da koristim ovu priliku da se zahvalim obojici. Pozdrav
Reply With Quote
Staro 23.06.2017, 15:06
Golic Golic je offline
Član

Datum prijave: 23.06.2017
US lokacija: Washington DC
YU lokacija: Banja Luka, BIH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Vjeko Prikaz poruke
Hvala. Napisacu jos par, pa cu ti se javiti.
Pozdrav svima, moze li mi neko pomoci, dakle nisam ulazila da provjerim, danas sam usla i zatekla poruku:
You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2017 (October 1, 2016 to September 30, 2017). Selection does not guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than the number of visas available. Therefore, it is very important that you carefully follow instructions to increase your chances of possible visa issuance. The instructions are located on the Department of State website at http://www.dvselectee.state.gov. All DV applicants must use the online DS-260 Immigrant Visa and Alien Registration Application. Paper forms will not be accepted.

Please print out this letter and take it with you to your visa interview. Your case will not be scheduled for an interview appointment until a visa number is available. If you are scheduled for an interview, you will receive a notification message at the e-mail address you provided when you submitted your initial application.

Da li mi možete reći šta u ovom slučaju dalje trebam da radim? Pretpostavljam da sam poprilicno zakasnila za bilo kakve dopune ili nisam još? Nemam iskustva pa Vas molim za pomoc.
LP,
Reply With Quote
Staro 23.06.2017, 16:54
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Golic Prikaz poruke
Pozdrav svima, moze li mi neko pomoci, dakle nisam ulazila da provjerim, danas sam usla i zatekla poruku:
You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2017 (October 1, 2016 to September 30, 2017).

Da li mi možete reći šta u ovom slučaju dalje trebam da radim? Pretpostavljam da sam poprilicno zakasnila za bilo kakve dopune ili nisam još? Nemam iskustva pa Vas molim za pomoc.
LP,
Cestitamo i dobro dosli na forum! Niste zakasnili, sledeci korak je online popunjavanje formulara DS-260. Citajte forum, sluzite se opcijom Pretraga jer je na vecinu pitanja koje bi pitali, ako ne i na sva, vec ogdovoreno vise puta.

U svakom slucaju, pocnite od ove i ove teme. A ovde mozete videti sve teme vezane za dobitnike.

Napisite nam Vas CN sa xxx umesto poslednje tri cifre da bi Vas uvrstilu u tabelu izvucenih na lutriji. U mom potpisu mozete pronaci tabele za DV-2017 i DV-2018. Srecno na dalje!
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 23.06.2017, 16:56
LJ75 LJ75 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Golic Prikaz poruke
You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2017 (October 1, 2016 to September 30, 2017). Selection does not guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than the number of visas available. Therefore, it is very important that you carefully follow instructions to increase your chances of possible visa issuance. The instructions are located on the Department of State website at http://www.dvselectee.state.gov. All DV applicants must use the online DS-260 Immigrant Visa and Alien Registration Application. Paper forms will not be accepted.

Please print out this letter and take it with you to your visa interview. Your case will not be scheduled for an interview appointment until a visa number is available. If you are scheduled for an interview, you will receive a notification message at the e-mail address you provided when you submitted your initial application.

LP,
Nisi nigdje zakasnila - populano rečeno, dobila si na zelenoj lutriji, i čestitke.

Imaš sasvim dovoljno vremena da uradiš sve što treba, a za početak, predlažem ti da čitaš teme na ovom forumu. Recimo da narednih mjesec - dva nema potrebe da bilo šta šalješ, nego samo da čitaš o tome šta dalje, a evidencije radi, pošalji koji ti je broj u formatu npr. EU23xxx (stavi x umjesto zadnja 2-3 broja radi anonimnosti).

Za početak, čitaj kako ispuniti DS 260 obrazac, a imaš ga čak i prevedenog na naš jezik sa linkom negdje na ovom forumu. Nećeš dobijati nikakve koverte, sve se dešava putem e-maila.
Reply With Quote
Staro 23.06.2017, 17:20
misternice's Avatar
misternice misternice je offline
Stari vuk

Datum prijave: 18.05.2017
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik LJ75 Prikaz poruke
Nisi nigdje zakasnila - populano rečeno, dobila si na zelenoj lutriji, i čestitke.

Imaš sasvim dovoljno vremena da uradiš sve što treba, a za početak, predlažem ti da čitaš teme na ovom forumu. Recimo da narednih mjesec - dva nema potrebe da bilo šta šalješ, nego samo da čitaš o tome šta dalje, a evidencije radi, pošalji koji ti je broj u formatu npr. EU23xxx (stavi x umjesto zadnja 2-3 broja radi anonimnosti).

Za početak, čitaj kako ispuniti DS 260 obrazac, a imaš ga čak i prevedenog na naš jezik sa linkom negdje na ovom forumu. Nećeš dobijati nikakve koverte, sve se dešava putem e-maila.
Pa s obzirom da je pomenula da je to DV 2017 ja bih joj posavetovao ipak da sto pre posalje... mislim da mora sve da zavrsi i da ode do kraja septembra a to je ipak jos samo par meseci.
Reply With Quote
Staro 23.06.2017, 18:17
LJ75 LJ75 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik misternice Prikaz poruke
Pa s obzirom da je pomenula da je to DV 2017 ja bih joj posavetovao ipak da sto pre posalje... mislim da mora sve da zavrsi i da ode do kraja septembra a to je ipak jos samo par meseci.
Ooopsss, my bad. Zbog datuma, pretpostavljao sam da se radi o 2018.

S obzirom da je za 2017, ubaci u 5. brzinu i sa srećom.
Reply With Quote
Odgovori

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja