![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Gotovo sve ljude koje poznajem a da su bili izvuceni prethodnih godina, pa i mi sami (izvuceni za DV2014) smo pre prijave na lutriju bili u SAD i vratili se. Mislim da osobe koje su prosle kroz njihov sistem, tj. bile u SAD i vratile se, imaju velike sanse da budu izvuceni i ove godine. Inace sam negde procitao da je za DV2014 iz Srbije prijavljeno oko 20.000 a izvuceno je oko 500. Zelim svima puno srece na izvlacenju i da izvuceni dobiju sto manji CN (case number), da ne strepe kao mi da li ce stici na red u septembru ili ce ostati bez intervjua. Jos jednom puno srece svima.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Obicna teorija zavere
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
U USA ima jako puno naših ljudi koji su došli po raznim osnovama - studiranje, priveremeni rad i sl. koji svake godine šalju prijave. Rekla bih, čak, da ih je mnogo više nego ljudi kojima će, ukoliko budu izvučeni, to biti prvi susret sa USA. Koliko sam "pohvatala" od ovog foruma, članovi su, uglavnom, još uvek na Balkanu, a i oni koji se javljaju iz USA su tamo otišli putem lutrije. |
|
||||
|
||||
![]()
Ljudi koje ja znam a izvuceni su na lutriji, kao i ja sam, nikad nismo bili u USA pre toga, tako da i ja mogu sad da tvrdim da izvlace samo one koji nikad nisu bili, ali to nema veze ni sa cim
![]()
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|||
|
|||
![]()
Taman da se zapricamo do 1.
![]() Ne znam kako vi ali meni nekako dodje sad bas interesantno da gledam gradove i tako to iako ce biti mozda uzaludno. Cak sam gledao i posto kola kostaju u US u poredjenju sa Evropom ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Dzordz svi to radimo :-) mastamo,nadamo se ... sto je vec neko spomenuo, mastati nije zabranjeno ... ko ne masta sta mu je preostalo ...
|
|
|||
|
|||
![]()
Dobro je cuti da nisam jedini. Iako sam imao suzen izbor na manje vise dva grada sad mi je Dallas upao kao treci konkurent i to onako bas ostro dok je Denver pao malo na lestvici zbog veceg prosecnog kriminala.
Ne znam kako vi gledate gde bi bilo pametno ziveti raditi ali ja odem na glassdoor pa ukucam poziciju ili firmu i onda trazim u tom gradu sta ima slicno i koje su plate, mislim da je to nekako najblizi metod. Eto malo off-topic ali cisto da prodje vreme u pricanju a ne u nervozi ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Mi ako dobijemo, sto se iskreno nadam da hocemo, imamo opcije, mada jos nismo pricali sa nasim prijateljima, mozda se povuku kada bude trebalo da posalju mail...mozda ce skontati ma ovi s+ce se nama natovariti ili tako nesto sl. mada se iskreno nadam da nece...ali opet nikad se ne zna, ljudi se promijene...
1. LA, CA 2. Minneapolis, Minnesota 3. Grand Forks, North Dakota 4. Richmond, Virginia Ovo su opcije koje jos nisu konsultovane sa ljudima koji zive tamo...jos ovijek ne znam ni da li bi prihvatili da nam bilo sta pomognu, svi su odselili u ratnom periodu, tako da hm... Sta mislite o navedenim gradovima...eto cisto da nam prodje vrijeme...do 1.-og |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |