ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 28.04.2014, 09:04
gruja.kg.srb's Avatar
gruja.kg.srb gruja.kg.srb je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2013
US lokacija: Aurora, CO
YU lokacija: Kragujevac, Serbia
Pošalji Skype™ poruku korisniku gruja.kg.srb
Nepromenjeno

Gotovo sve ljude koje poznajem a da su bili izvuceni prethodnih godina, pa i mi sami (izvuceni za DV2014) smo pre prijave na lutriju bili u SAD i vratili se. Mislim da osobe koje su prosle kroz njihov sistem, tj. bile u SAD i vratile se, imaju velike sanse da budu izvuceni i ove godine. Inace sam negde procitao da je za DV2014 iz Srbije prijavljeno oko 20.000 a izvuceno je oko 500. Zelim svima puno srece na izvlacenju i da izvuceni dobiju sto manji CN (case number), da ne strepe kao mi da li ce stici na red u septembru ili ce ostati bez intervjua. Jos jednom puno srece svima.
Reply With Quote
Staro 28.04.2014, 09:11
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik gruja.kg.srb Prikaz poruke
Gotovo sve ljude koje poznajem a da su bili izvuceni prethodnih godina, pa i mi sami (izvuceni za DV2014) smo pre prijave na lutriju bili u SAD i vratili se. Mislim da osobe koje su prosle kroz njihov sistem, tj. bile u SAD i vratile se, imaju velike sanse da budu izvuceni i ove godine. Inace sam negde procitao da je za DV2014 iz Srbije prijavljeno oko 20.000 a izvuceno je oko 500. Zelim svima puno srece na izvlacenju i da izvuceni dobiju sto manji CN (case number), da ne strepe kao mi da li ce stici na red u septembru ili ce ostati bez intervjua. Jos jednom puno srece svima.
Odavno provaljena stvar da oni koji su pre bili u USA ili im je prvo ucesce cine 80-90% dobitnika! Ipak treba reci da je sve to "random" radi postenja i korektnosti prema organizatorima lutrije he he
Reply With Quote
Staro 28.04.2014, 09:22
Dzordz Dzordz je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.01.2013
US lokacija: Jos cekam
Nepromenjeno

Obicna teorija zavere Oni koji su bili u US turisticki verovatno cesce pozele i da se odsele ili oni koji zele da se odsele cesto odu i turisticki. Stoga iako mozda ima korelacije izmedju onih koji su dobili i koji su bili u US nikako se ne moze reci da jedno uzrokuje drugo.
Reply With Quote
Staro 28.04.2014, 09:26
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dzordz Prikaz poruke
Obicna teorija zavere Oni koji su bili u US turisticki verovatno cesce pozele i da se odsele ili oni koji zele da se odsele cesto odu i turisticki. Stoga iako mozda ima korelacije izmedju onih koji su dobili i koji su bili u US nikako se ne moze reci da jedno uzrokuje drugo.
Naravnio da je tako i to svi znamo. Ali znamo i da je nemoguce da u regularnim okolnostima to bude izrazeno u tom procentu.
Reply With Quote
Staro 28.04.2014, 09:49
Emiiuki Emiiuki je offline
Drug član

Datum prijave: 25.10.2012
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dzordz Prikaz poruke
Potpuno bih se složila sa tobom. Prvi put sam aplicirala '99 i tada sam boravila u USA godinu dana. Od tada apliciram i ništa, znači 15 godina. Sada imam i drugo prezime, a mislim da u prijavi nije bilo pitanja kako sam se ranije prezivala tako da ne znam kako bi me pronašli, čak i da me traže... Tamo sam imala jako dobrog prijatelja, došao je '92, slao za lutriju od početka i nije sredio papire dok se nije oženio pre 5-6 godina.
U USA ima jako puno naših ljudi koji su došli po raznim osnovama - studiranje, priveremeni rad i sl. koji svake godine šalju prijave. Rekla bih, čak, da ih je mnogo više nego ljudi kojima će, ukoliko budu izvučeni, to biti prvi susret sa USA.
Koliko sam "pohvatala" od ovog foruma, članovi su, uglavnom, još uvek na Balkanu, a i oni koji se javljaju iz USA su tamo otišli putem lutrije.
Reply With Quote
Staro 28.04.2014, 09:54
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Ljudi koje ja znam a izvuceni su na lutriji, kao i ja sam, nikad nismo bili u USA pre toga, tako da i ja mogu sad da tvrdim da izvlace samo one koji nikad nisu bili, ali to nema veze ni sa cim

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 28.04.2014, 10:06
Dzordz Dzordz je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Taman da se zapricamo do 1.
Ne znam kako vi ali meni nekako dodje sad bas interesantno da gledam gradove i tako to iako ce biti mozda uzaludno.
Cak sam gledao i posto kola kostaju u US u poredjenju sa Evropom
Reply With Quote
Staro 28.04.2014, 11:03
West West je offline
Drug član

Datum prijave: 19.04.2014
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Dzordz svi to radimo :-) mastamo,nadamo se ... sto je vec neko spomenuo, mastati nije zabranjeno ... ko ne masta sta mu je preostalo ...
Reply With Quote
Staro 28.04.2014, 11:20
Dzordz Dzordz je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Dobro je cuti da nisam jedini. Iako sam imao suzen izbor na manje vise dva grada sad mi je Dallas upao kao treci konkurent i to onako bas ostro dok je Denver pao malo na lestvici zbog veceg prosecnog kriminala.

Ne znam kako vi gledate gde bi bilo pametno ziveti raditi ali ja odem na glassdoor pa ukucam poziciju ili firmu i onda trazim u tom gradu sta ima slicno i koje su plate, mislim da je to nekako najblizi metod.

Eto malo off-topic ali cisto da prodje vreme u pricanju a ne u nervozi
Reply With Quote
Staro 28.04.2014, 12:26
West West je offline
Drug član

Datum prijave: 19.04.2014
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Mi ako dobijemo, sto se iskreno nadam da hocemo, imamo opcije, mada jos nismo pricali sa nasim prijateljima, mozda se povuku kada bude trebalo da posalju mail...mozda ce skontati ma ovi s+ce se nama natovariti ili tako nesto sl. mada se iskreno nadam da nece...ali opet nikad se ne zna, ljudi se promijene...
1. LA, CA
2. Minneapolis, Minnesota
3. Grand Forks, North Dakota
4. Richmond, Virginia

Ovo su opcije koje jos nisu konsultovane sa ljudima koji zive tamo...jos ovijek ne znam ni da li bi prihvatili da nam bilo sta pomognu, svi su odselili u ratnom periodu, tako da hm...

Sta mislite o navedenim gradovima...eto cisto da nam prodje vrijeme...do 1.-og
Reply With Quote
Odgovori

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja