ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 24.01.2015, 14:38
goKi-'s Avatar
goKi- goKi- je offline
Drug član

Datum prijave: 30.04.2014
YU lokacija: Skopje, Makedonija
Pošalji Skype™ poruku korisniku goKi-
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sashes Prikaz poruke
Boris moze da se pomine bez problem i bez affidavit,sekako dokolku drugite dokumenti ti se vo red, od licno iskustvo.
Opishi go tvoeto iskustvo od intervjuto, ako si bil vekje na intervju.
P.S. noseshe li ti nekakov dokaz deka nema da bidesh na teret na drzhavata?
Staro 24.01.2015, 17:15
hadrocodium hadrocodium je offline
Član

Datum prijave: 29.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Hvala Tomislave.Nasla sam jos jedan iz 2003.godine,a i kontaktiracu iz ambasade Slovenije da mi posalju.Cestitke za zelenu kartu.Sve najbolje.
Staro 24.01.2015, 17:52
dr_vet dr_vet je offline
Član

Datum prijave: 26.11.2014
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik NS2015 Prikaz poruke
Intervju mi je zakazan za 26.03.
E sad imam problem. Dete mi se rodilo u oktobru 2014. i u novembru smo otkljucali aplikaciju i dodali ga. Posle dodavanja pisao sam KKC da pitam da li je sve ok i da mogu da zatvore aplikaciju. Dobio sam povratni e-mail da je sve ok i da pratim viza bilten.

E sad ima jedna komplikacija u pozivnom obavestenju za intervju na samom dnu stoji

If any documents are listed below as incomplete, please present the completed documents at the time of interview.

Case Number: XXXXXXXXX
Applicant Name: mije ime stoji
Beneficiaries: zenino ime

I nema deteta. Da li je neko imao ovakav ili slican slucaj?
Isto se i nama desilo, pozvali smo ambasadu i sve resili usmeno, objasnite im situaciju, za 5 minuta smo zavrsili i nikakav problem nije bio,a na intervju ponesite odstampan mail od KKS, potvrdu njihovu da ste prijavili bebu.
Staro 24.01.2015, 19:13
NS2015 NS2015 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2014
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dr_vet Prikaz poruke
Isto se i nama desilo, pozvali smo ambasadu i sve resili usmeno, objasnite im situaciju, za 5 minuta smo zavrsili i nikakav problem nije bio,a na intervju ponesite odstampan mail od KKS, potvrdu njihovu da ste prijavili bebu.
Hvala na objasnjenju. Pripremicu sve mail-ove. Sva sreca pa smo im pisali. Zvacu ambasadu u ponedeljak. Vama su odobrili vizu?
Staro 24.01.2015, 20:15
BorisF BorisF je offline
Član

Datum prijave: 12.06.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Radovis
Pošalji Skype™ poruku korisniku BorisF
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sashes Prikaz poruke
Boris moze da se pomine bez problem i bez affidavit,sekako dokolku drugite dokumenti ti se vo red, od licno iskustvo.
Fala ti mnogu, konecno nekoj da kaze deka i toa e mozno,(za makedonija)
mislam deka najdob veke afiidavit pa ke vidime kako ke pomine se pozdrav
Staro 24.01.2015, 21:22
GoranVE GoranVE je offline
Drug član

Datum prijave: 18.06.2014
YU lokacija: mkd ve
Nepromenjeno

Zdravo!
Se nadevam deka i vasiot son ke se ispolni!Na pocetok da kazam deka intervjuto ni bese prezakazano od 13.01. na 21.01. i malku ne fati panika(nepotrebno).Vo ambasadata bevme vo 8:00 ,gi podnesovme dokumentite na salter ,od koi orginalnite izvodi ni gi zadrzaaa.Otkako si gi plativme vizite,pocekavme uste okolu 2 casa zatoa sto imase mnogu aplikanti(i na drugi vidovi vizi).Po 2 casa bevme povikani na drug salter kade se odrza intervjuto.Po moe baranje toa bese na angliski i bese cista formalnost.Dali sum bil vo USA,kaj kogo ke odam ,sto ke rabotam,no me prasaa i za parite sto gi prikazavme na bankovno saldo.Intervjuto go vodese edna mlada devojka,sto malku me zbuni na pocetokot i traese bukvalno 10 min.Vizite si gi podignavme naredniot den i na nasata sreka i nemase kraj.
Staro 24.01.2015, 22:28
animal animal je offline
Član

Datum prijave: 09.05.2014
Nepromenjeno

Čestitam Tomislave i neka je sa srećom!!

Maki, Californija i ostal,i ne sumnjam da će se i vama moći čestitati - imate dovoljno vremena da prikupite svu dokumentaciju.
Nego ima li Kaće ovdje na forumu da joj čestitamo?

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/5287...rtu-na-lutriji
Staro 25.01.2015, 01:12
goKi-'s Avatar
goKi- goKi- je offline
Drug član

Datum prijave: 30.04.2014
YU lokacija: Skopje, Makedonija
Pošalji Skype™ poruku korisniku goKi-
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik goranve Prikaz poruke
zdravo!
Se nadevam deka i vasiot son ke se ispolni!na pocetok da kazam deka intervjuto ni bese prezakazano od 13.01. Na 21.01. I malku ne fati panika(nepotrebno).vo ambasadata bevme vo 8:00 ,gi podnesovme dokumentite na salter ,od koi orginalnite izvodi ni gi zadrzaaa.otkako si gi plativme vizite,pocekavme uste okolu 2 casa zatoa sto imase mnogu aplikanti(i na drugi vidovi vizi).po 2 casa bevme povikani na drug salter kade se odrza intervjuto.po moe baranje toa bese na angliski i bese cista formalnost.dali sum bil vo usa,kaj kogo ke odam ,sto ke rabotam,no me prasaa i za parite sto gi prikazavme na bankovno saldo.intervjuto go vodese edna mlada devojka,sto malku me zbuni na pocetokot i traese bukvalno 10 min.vizite si gi podignavme naredniot den i na nasata sreka i nemase kraj.
честитки горан! ви посакувам само успех да ве следи во америките!
ако не е тајна, отприлика колку имавте на сметка како доказ?
Staro 25.01.2015, 12:16
TheNjegos TheNjegos je offline
Drug član

Datum prijave: 02.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 Prikaz poruke
Nazalost, ne mogu da ti dam konacan odgovor da li ti je onaj iz 1984. godine dovoljan - to mogu samo oni. Ako nemas dovoljno vremena, ili nisi u mogucnosti da dodjes do novijeg originala (onaj koji smo mi nosili je bio 2009. tako da je vrlo vjerovatno da ne insistiraju na "ne stariji od 6. mjeseci") ponesi taj koji imas. Nama ga je vratio uz napomenu da znaju da nije lako doci do njega, i da su ga skenirali/kopirali uz njihovu napomenu da su vidjeli original.
Mislim da je netko ranije napisao da nije ponio taj Izvod sa sobom pa su mu trazili da ga dostavi naknadno kurirskom sluzbom.

Ono sto mogu da svima prenesem je da su na svim izvodima gledali holograme. I to doslovno. Cak su i prelazili prstom preko njih da vide da nisu falsifikati.

Kad sam se vec raspisao da dodam jos nesto sto sam se sad sjetio. Na nekoj prethodnoj strani sam bio pitao zasto se vode djeca na intervju. Sad znam i taj odgovor - provjeravaju da li djeca zaista postoje, i uporedjivali su slike iz pasosa sa djecom. Normalnim ljudima, vjerovatno, takav razlog ne pada na pamet, ali, pretpostavljam, da su oni imali svakakvih iskustava, pa provjeravaju doslovno sve

Svoj posao shvataju vrlo ozbiljno i rade ga vrlo profesionalno.
Cestitke Tomislave na dobijanju GCa
Da, da ja sam imao taj slucaj naknadnog dostavljanja izvoda rodjenih iz BiHa DHLom, sto se mene tice ja sam im poslao jedan iz 2005 i medjunarodni iz 2008 on je crvene boje koji mi je koristio da se prebacim iz Sarajeva u BGD.
Ali ljudi sta da vam kazem ja sam jos na cekanju
23.12 je bio intervju i jos uvek nista, ali stvari kroz koje sam prosao pre 2-3 nedelje nisam ni pisao a verujem da niko do sada nije prosao.
Naime sa sadasnjom suprugom sam vec vise od godinu dana u vezi a vencali se pred intervju 3.12. zavrsili sve papire, bili na intervjuu, sve kao proslo super konzul mi trazio izvod iz BiH ja to dostavio vec sledeci 24.12.
8.1. sam zvao ambasadu da vidim sta se dogadja, da im slucajno ne treba noviji izvod pa da idem za Sarajevo jer po novom zakonu moras sada licno da vadis izvod iz knjiga rodjenih u BiH.
Sledeci dan 9.1. 10h ujutru neko na vrata zvoni ja otvaram kad MOJ KONZUL sa intervjua sa prevodiocem
Ja zbunjen, kao jel mozemo da udjemo itd. ja reko samo izvolite itd....E sada samo da napomenem na intervjuu smo bili do te mere iskreni da nije bilo dobro, na pitanje da li zivimo zajedno smo rekli da ne zivimo jer planiramo odlazak vec u martu tako da zivot zajedno dva meseca, pa odlazak gore bi bio bez veze, a sad da imam stan od 100 kvadarata to vec ne bi bio problem, ali videli su da je stan mali i da uslova nema....
I onda krecemo razgovor, mislim jasno mi je bilo da su dosli da provere nasu vezu i da vide da brak nije iz interesa to je jasno tako da sam ja odmah krenuo sam pricom....GOSPODO DA JA LEPO KRENEM ISPOCETKA.... KADA I GDE SAM SE UPOZNAO,ZASTO OVO ZASTO ONO ITD...
oni lepo klimnuse glavom i ja poceo kao i na intervjuu da pricam, sve sto sam i tamo rekao...naravno tu mi je i majka bila tako da su culi i njeno misljenje o celoj prici.
Bili nekih 10ak min pitali sta su hteli pogledali se klimnuli glavom i preko vrata...naravno zovem suprugu da joj kazem da su mi gosti dolazili...i kao sto sam i ocekivao posle pola sata eto njih i kod nje, ista prica ista pitanja....kontam da su provalili da tu nema nikakve lagarije i da je sve sto smo rekli istina...odlaze i od nje i od tada evo prodje vec par nedelja i opet nista, niti se javljaju oni niti DHL, kontam da cekam do pocetka februara pa da opet zovem da vidim da li ce biti barem nekih informacija.
Eto malo sam razvukao pricu ali nisam mogao da ne podelim i sa vama, jer sto se kaze svi mi delimo istu muku
A naravno agonija i nerviranje koje je prisutno to da vam i ne govorim, eto to je ta moja prica do sada, a sta ce i kako biti to izgleda sam Bog zna. Ako je neko cuo za neki slican slucaj vole bih da cujem
Staro 25.01.2015, 13:56
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Auuu kakva prica, ovo do sad nisam cuo da se nekom desilo sem u americi kad proveravaju ljude da li su se vencali zbog zelene karte.

Ali nije mi jasno, otkud ti je palo na pamet da pricas da ne zivite zajedno?
Ja sam bio u istoj situaciji kao i ti, ali to ne bih rekao ni u ludilu

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Zatvorena tema

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja