![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Banke, kreditne kartice, računi u Americi » Bitni linkovi | ||||
Uspešan početak | Krediti u USA | Kreditna istorija | Kreditne kartice | Pomoć oko kredita |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam uzeo secured od svoje lokalne kredit unije. Tu sam dobio i kredit za kola. Mislim da su oni nekako najtolerantniji za nas koji nepostojimo. Kao prvo, razgovor vodis sa osobom, a ne sa obucenim papagajem bez mozga, koji tvoje zahteve kuca u komp i daje ti odgovor koji njemu komp izbaci....a kompjuter vlada amerikom. Biti po x-ti put odbijen od tih banaka i nacin na koji oni uopste posluju sa svojim musterijama, te samo cini da se osecas ko poslednje nebitno g***o. Ok imati racun i to sve, ali mislim da ove petljancije sa kreditima je mnogo bolje krenuti od unije. To je makar moje iskustvo. Sto se samih banaka tice, po meni je Bank Of America ubedljivo najgora. Za njih su i ovi iz chase cvecke.
|
|
||||
|
||||
![]()
Opet svaka kreditna unija je prica za sebe. Ovdje u Phx znam 3 ljudi koji imaju racune sa 3 kreditne unije i iskustva idu od najgoreg do najboljeg.... Sto se tice Chase, tu cak i kad imas dobar kreditni skor odbijaju da daju kredit. Za njih si dobar samo ako imas isti posao 20+ godina, finu platu i kreditni skor bez nekih prevelikih promjena. Sto se mene tice, ne namjeravam ni pokusavati da apliciram kod njih ...
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Meni su u Bank Of America bez problema odobrili secured card. Izgleda da nema pravili. Bili su izuzetno ljubazni i susretljivi, nije bilo samo komp kaze i to je to. Jedan normalan ljudski razgovor i posao zavrsen.
btw imao sam samo ssn, nisam imao ni state id ni gc
|
||||
|
||||
![]()
Sto rece Dreamer, ta Bank of America je zlo najneverovatnije. Govorim o mom iskustvu sa njima koje jos uvek traje, zasad 16 dana. Secured Credit Card! Za ne poverovati!
Posle 10 dana, dakle proslog petka, odem do te filijale gde su popunili aplikaciju i crnkinja kaze "Approval status - pending". 10 dana pending?! Pozovem juce korisnicki, opet crnkinja (prepoznatljivi ebonics) onako drcno odbrusi "Your adress could not being verified"?! Adresa nije verifikovana? Ok da nisu mogli da mi verifikuju krvnu grupu, ali ako sam dao Drivers license, ako na njoj nesto pise, a onda pise ta adresa. "Ukoliko ne odete ponovo u banku sa vozackom dozvolom, vas zahtev ce biti odbijen". Ok. Odem ja ponovo u banku, ponesem ponovo dokumenta i SSN. Ovog puta crnac, pa jos na obuci (oni koji su upuceni u stvari znaju o cemu govorim) i jedva objasnih njemu i njegovoj mentorki o cemu se radi posle 15 min natezanja. Zakljucak - mora da se pozove "onaj" broj... Mislim se, zovite sta god, ako ne zelite da odobrite, vratite mi novac... Naravno stvari ne idu tako kada treba da se Vama vrati novac... Posle tog nekog razgovora, bankar na obuci, kome samo sto na celu nije ispisano koliko ni o cemu nema pojma, kaze meni kako je sad sve u redu i kako ce mi u roku od 7-10 dana stici kartica. Pozovem ja jutros korisnicki ponovo, da ipak proverim sta se dogadja jer me onaj nesrecnik uopste juce nije ubedio kako je sve u redu i na govornom automatu - "Vas zahtev je odbijen". Onda sam bukvalno pomocu trikova uspeo da dodjem do operatera koji mi danas daje do znanja kako adresa i dalje nije verifikovana, kako nema nikakvog traga o mojoj jucerasnjoj poseti banci, i kako bi bilo najbolje da ponovo odem (dakle cetvrti put) sa ID-jem, SSN-om i ovog puta utillity bill-om?!!!! Znaci samo da ih covek zapali i nista drugo! Iskreno, sad bih najvise voleo da me odbiju jer sa takvim ignorantima prosto ne zelim vise ikad da imam kontakt! Bezite od Bank of America! |
|
|||
|
|||
![]()
Idi lepo do banke ako si ostavio bilo kakav novac... pokupi ga i idi do prve kreditne unije koju imas u kraju i uclani se tamo.... mani se budaletina i nesposobnjakovica.
|
|
||||
|
||||
![]()
Evo samo da dovrsim pricu o Wells Fargo banci, danas sam i ja otisla da vidim zasto dobijam razlicite informacije sa razlicitih strana. Tehnicki, mozes dobiti secured credit card ako nemas racun sa njima, ali onda oni moraju poslati aplikaciju i money order postom, pa treba 7-10 dana da dobijes karticu ako te odobre. Ako ne odobre, onda jos 10 dana dok dobijes svoj depozit nazad. Sto se mene tice CapitalOne je i dalje bolja opcija, iako im je malo skuplja annual fee ali barem sve ide brze.
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
Ma uzeo bih ja novac jos pre nedelju dana, nego je poenta sto u banci nemaju mogucnost da izvrse povracaj nego i za to moras da cekas 7-10 dana da ti posalju nazad postom cek pa onda ponovo u banku da ga unovcis...
![]() Danas sam isao ponovo. Ukleta filijala u Hyde Parku ![]() Ponovo dobijam odgovor kako je sad konacno razresena "misterija" sa mojom adresom, odobren secured credit card (e da vidim i to cudo u sanducetu pa da slavim) i opet standardnih 7-10 dana cekanja. A u CapitalOne sam skroz bez veze probao da apliciram i tu mi je vec online odobren Secured Card. Kako je to bilo dan posle polaganja depozita u Bank of America, ostaje sad da vidim hocu li konacno posle mesec dana dobiti tu famoznu kovertu. Aman vise, ili kartica, ili cek, sta god, samo da vise zavrsim posao sa ovim nesposobnjakovicima. |
|
||||
|
||||
![]()
Posle mesec dana natezanja (i jedne odbijenice u medjuvremenu) konacno je stigao "BankAmericard"... Bio sam ocito previse dosadan
![]() ![]() Za secured credit card po mom istrazivanju i iskustvu ubedljivo je nabolji CapitalOne. Godisnje samo $24 odrzavanje (Bank of America $39), minimalni depozit $200 (Bank of America $300) i manji interest rate. Pri tom, vec ti online daju odgovor da li si odobren ili ne, a ne da se naganjas sa njima mesec dana da ti potvrde adresu kako bi uopste mogao da udjes u razmatranje. Last edited by Magelan; 25.09.2010 at 16:22. |
|
||||
|
||||
![]()
lol @Magelan
Moja situacija je potpuno drukčija. Mene je CapitalOne odbio, razlog "zato što u sve tri kreditne unije što obračunavaju score ne postojim" (Heeeeelloooo, naravno da nemam, zato mi i treba, lol), iako kod njih imam checking & savings račune. Kad sam otvaram te račune stvarno su bili super ljubazni, i bilo je kao kad predate za kreditnu dobicete sigurno, a posle kojeg meseca ako dobro stojite sa tim debitnim računima skinicemo vam depozit i povecati limit, samo ne mozete u filijali dati zahtev, vec online.... ![]() Danas sam setao gradom, i naletim na Bank of America, i predao zahtev, dao $300... i kazu da je odobreno i da ce biti za 10tak dana, čak mi nisu dali uslov da otvorim checking kod njih. ![]() Za Chase su mi rekli i Ameri da ne valja, ne kapiram kako im tako dobro ide, kad ih svi blate i imaju filijali na, bukvalno, svakom cosku, ovde u NYC.
D day - September 15, 2010 Last edited by Smith6000; 09.10.2010 at 04:21. Razlog: adding some stuff |
|
||||
|
||||
![]()
Mene su i u Capital One odbili letos za studentsku kreditnu karticu. Kada sam se raspitao sta je u pitanju, prvo pitanje koje mi je postavio drug koji radi u Chase banci jeste koliko sam stavio da su mi prihodi. Posto sam u tom navratu stavio samo 18k, to je izgleda bio razlog (mada se sa tim bankama kao sto smo odavno ustanovili nikad ne zna... mozda nekad bace pogled i na natalnu kartu
![]() Drugi put kad sam se prijavljivao sa Secured Credit Card sam iskusno stavio da je godisnji prihod 54k i odmah su mi odobrili. Tako isto sam uradio i za jos dvoje ljudi i njima je odobreno..... Ko ce ga znati vise jer pravila nema ![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina auta na kredit i građenje kreditne istorije | zvercica | Vodič za emigrante | 97 | 31.08.2021 23:46 |
Prevara - Ponuda za kreditne kartice Citi banke (CITIGLOBAL) | bora | Stare teme | 36 | 14.12.2012 23:39 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
Top 5 razloga zasto volim kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 18.12.2008 08:55 |
Ukradeni broj kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.11.2007 16:59 |
![]() |