![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Pa pazi, uglavnom stanovi i kuće koji imaju dosta prozora nemaju zavese ili venecijanere. Zašto? Pa zato što takvi stanovi i kuće su skuplji baš zbog toga, znači ti plaćaš pogled i otvorenost. Takođe određen broj ljudi koji ovde žive duže su sasvim ok sa time da im svako sa ulice vidi sve u kući (nema ograde u dvorištu, samo travnjak i nema zavesa na prozorima)
Moj kolega sa posla plaća značajno više stan koji je na ćošku zgrade i ima prozore od poda do plafona i ne pada mu napamet da zaklanja pogled sa zavesama. Meni je to bio jedan od prvih utisaka u SAD, sve je otvoreno i totalno drugačije od većine stanova i kuća iz Srbije gde uvek dižeš ogradu da ti niko ne vidi šta imaš unutra i obavezno imaš zavese |
|
|||
|
|||
![]()
ako su tako otvoreni i nemaju ograde kao u Srbiji, onda predpostavljam da su Srbi izmislili i americku izreku "good fences make good neighbors", pored naravno kapitalisticke eksploatacije koju primenjuje Walmart.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ха-ха-ха, умирем од смеха!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Sto rece jedna moja drugarica iz Italije "J...bipbip...ni protestanti, sta mene briga sta oni unutra rade, egzibicionisti jedni". Last edited by vuxanne; 12.07.2012 at 04:22. |
|
||||
|
||||
![]()
Kada smo zivjeli u zadnjem stanu kojeg smo rentali, uspio sam ubaciti klauzulu da ako promijenim posao da mogu raskinuti ugovor i iseliti ranije. Ovo sam iskoristio i bez ikakavog penala iselio kad smo kupili kucu.
Ovo vjerovatno nije moguce ako rentate od kompanije, ali ako rentate kondo onda mozete mijenjati ili traziti dodavanje nekih stavki u ugovor.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
da li to sto ti ipak trebaju zavese i ne volis da ti svako gleda kroz prozor znaci da se nisi dovoljno amerikanizovala i emancipovala?
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
********** izvor: wikipedia: Еманципација је ослобађање од положаја зависности и стицање слободе и самосталности појединца, друштвене групе или институције. Често се повезује са стицањем статусне и акционе независности етничке, расне, верске или полне групе у савременом друштву. У ширем контексту користи се и као синоним за напредак у идеолошким, политичким, социјалним и другим подручјима људског живота. У психологији и социјалном раду често значи постизање независности у односу на породицу и друштвену средину. ********* A sto se amerikanizovanja tice, tu i nemam neki prag dovoljnosti tako da sto se mene tice, zavese ce da budu tu. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
kako nema? ima veze sa sticanjem nezavisnosti od zavesa. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Zavesa free hihi. Nemam u kancelariji, mada u kom sam fazonu palo mi je na pamet da ih nabavim (totalni sam frik).
Nabavili smo 7 komada (za dnevnu i spavace). Na ulaznim vratima (dvoja) imaju od ranije. Mozda ima veze sa walmart-om a mozda i ne. Kako im je zgodan ovaj sistem za kacenje zavesa. Kad se setim kuci onog veranja i gimnastike. Ovo lepo stavis na sipku i zakacis sipku (ne ja, muz, ne dobacujem toliko ali i njemu treba nekoliko sekundi). A garnisna je manje od dolar u walmartu, zavesa ova koju sam uzela 8. A kod nas je to u osnosu na platu mnogo nepovoljnije... E sad, ja sam u Srbiji isto isla kroz fazu kucenja, a ovde evo ovo nam je cetvrti stan dok smo u SAD (treci grad). Pa svaki put iznova na pocetku, Walmart/SEARS/TJMaxx/ValueCityFurniture nacin zivota... |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Debt free nacin zivota? | milosx | Stare teme | 11 | 13.12.2011 05:05 |
Chicago i početak života u njemu | D$D | Lokacije u USA | 53 | 31.01.2011 17:49 |
NYC - pocetak zivota u USA | kolja | Stare teme | 55 | 23.09.2010 15:44 |
Dreamerns Chicago - pocetak zivota u USA | dreamerns | Stare teme | 17 | 16.12.2008 19:57 |
![]() |