![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Moja supruga je imala menstruaciju na pregledu, nikakav problem.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ne rade se isti testovi u svim drzavama. Postoje razlike od drzave do drzave.
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav, intervju mi je zakazan za 12 april, a ja sam zakazao lekarski 10-og aprila 2 dana pre ambasade. Da nije kasno za lekarski tad ili nema veze, i kakva su iskustva sa pregledom u Skenderbegovoj ove godine posto sam tamo zakazao?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nije kasno, rezultate bi trebalo da dobijete isto popodne. Svi pregledi i snimanja su gotovi negde 9-12h, ali se eventualna vakcinacija namerno obavlja 'u delovima', pa poslednje vakcine primate nesto pre izdavanja rezultata.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mene interesuje da li je neko uspeo da izbegne primanje MMR-a?
Ja imam jedan bubreg i ne zelim da mi se to ubrizga. Pre cu bataliti green card nego da mi to ubrizgaju. |
|
|||
|
|||
![]()
Mi smo jučer obavili pregled u Sarajevu, kod Dr. Kapetanovića, koji je jedan od dvije ovlaštene ustanove / osobe koje mogu da obavljaju preglede. Zajedno sa nama je bila još jedna porodica dobitnik DVa, pa smo iskoristili priliku da se malo bolje upoznamo, i razmijenimo iskustva i planove.
S obzirom da imamo 2 djece, nismo ni mogli raditi pregled u Eurofarm, jer oni ne rade test na tuberkulozu za djecu, nego samo Dr. Kapetanović, odnosno klinika sa kojom on ima ugovor. Iako smo iz Sarajeva, s obzirom da nas je čekalo dosta vozikanja i nedostatak parking prostora, koristili smo taksi. Uglavnom, našli smo se na Koševu na recepciji DIP-a, gdje smo mi odrasli uradili snimak pluća. Sve je bilo gotovo za nekih pola sata. Nakon toga, taksijem do laboratorije u centru, gdje su djeci vadili krv (kventiferon). I to je trajalo oko pola sata. Poslije, opet taksijem do slijedeće laboratorije, gdje smo supruga i ja vadili krv, a uz to sam ja dao i mokraću, a supruga je radila bris. Ranije sam naveo da može biti problem ako su žene u menstrualnom ciklusu, pa i plus/minus 2 dana, ali su nama uradili na rizik, pa će ponoviti ukoliko bude potrebe. Opet oko pola sata. Na kraju smo išli do četvrte klinike, gdje Dr. Kapetanović kompletira dokumentaciju, a vi predajete pasoše i dokaze o vakcinacijama na uvid (ukoliko imate), slike, te plaćate u kešu. Na kraju dobijete CD sa snimkom pluća i nekim obrascem potisanom od strane Dr. Sve zajedno je oko 1000 KM za nas 4, dakle 250 KM po osobi. Završili smo oko 1300. Uglavnom, dosta vremena se izgubi u vozikanju i čekanju da Dr. završi sa ostalim pacijentima, ali kako sam naveo, ako imate djecu, i nemate izbora. Ako nemate djece, možete pokušati i u Eurofarmu. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, to smo bili mi, glavom i bradom. Lijepo smo se ispricali i jos ljepse navozali. Sve sto je nas clan Lj75 naveo je tako:
1. lokacija - Kosevska bolnica (rendgen odrasli) 2. lokacija - Laboratorija za djecu (nalaz krvi - placa se 174 KM po djetetu) 3. lokacija - Laboratorija za odrasle (zene bris, muskarci urin, odrasli nalaz krvi) 4. lokacija - ordinacija dr Kapetanovica (pregled 325 KM po odrasloj osobi i 100 KM po djetetu). Trajanje 8.30-12.00. Vakcine smo svi imali, ranije smo obezbijedili potvrde od Vakcinalnog centra. MMR nismo primili, niti smo je imali navedenu, niti nam je ljekar nudio. Ipak ima razlika u ljekarskim od drzave do drzave. Jos jedno iskustvo, jos jedna predjena stepenica. |
|
|||
|
|||
![]()
Za preglede u Sarajevu...
Da li djeci vade krv iz prsta ili iz vene bez obzira na uzrast? Drugo pitanje vezano za odrasle. Ako nema dokaza o vakcinaciji odraslih da li se zaista prime potrebne vakcine ili doktor (samovoljno) upise da imate primljene od ranije? Negdje sam procitao na nekoj temi da je taj doktor Kapetanovic upisao u karton koji nosite da ste primili i ako nije bilo dostavljenih dokaza na pregledu... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Što se vakcina tiče, potreban vam je spisak / dokument iz vašeg doma zdravlja o svim primljenim vakcinama, na osnovu kojih Dr. ili klinika određuju da li vam je još nešto potrebno, ili je to što imate dovoljno. Ja koliko sam skontao, iako kompletan proces izgleda dosta opušteno, Dr. je jako temeljit, jer ne vjerujem da bi se igrao sa bilo kojim zahtjevom ambasade i time rizikovao licencu i jako dobar izvor prihoda.... Harmonija - danas smo baš prolazili kraj mjesta gdje ti je majka, jer smo i mi bili kod naših, pa smo vas spominjali. Puno pozdrava za ekipu i još jednom, puno sreće 10.-og. |
|
|||
|
|||
![]()
Prijatelju, kakve veze to ima sa jednim bubregom?!! Idi primi to i zavrsavaj procedure. MMR je "sporan" kod dece do 5 godina starosti.
|
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT poslovi (iskustva) | pericp | Vodič za emigrante | 67 | 27.10.2017 18:20 |
iskustva sa USAFIS-om | boba i sale | Vaša strana | 12 | 22.12.2014 14:19 |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Ksenofobija-vasa iskustva | Lucky | Vaša strana | 7 | 15.06.2011 19:40 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
![]() |