ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 09.05.2015, 04:08
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dmihalj Prikaz poruke
Hvala margos13. Samo me bunilo to zasto su uopste onda stavili Country of birth, pa onda Country of eligibility, kad mu dodje na isto... Samo zbunjuje narod, ili ipak samo mene
Nije isto.
Ako procitas pazljivo vidjet ces da ti oni ustvari daju mogucnost da ucestvujes ako jedna od tih zemalja nije podobna za ucestvovanje na lutriji.
Npr. da Srbija ne ucestvuje, ti bi, buduci da si rodjen u Makedoniji mogao da ucestvujes. I obrnuto.
Staro 09.05.2015, 08:33
Mrs.Ryan's Avatar
Mrs.Ryan Mrs.Ryan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2015
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik GreenM Prikaz poruke
Samo da napomenem da spajanje porodice za green card holder-e traje oko dvije godine, nekad i duže. Ipak treba dobro razmisliti o tome...
Sta ovo tacno znaci?
Moj muz je izvucen, i sada razmisljamo gde bismo isli (ako sve bude ok), i jedna od varijanti o kojoj razmisljamo jeste da on ode prvi, pa da za koji mesec (kada se smesti i sredi) dodjem i ja sa decom.
Da li bi to bio problem, ima li neko ovakvo iskustvo?
Staro 09.05.2015, 09:24
Sale2322 Sale2322 je offline
Drug član

Datum prijave: 02.05.2014
US lokacija: Boston
YU lokacija: Užice
Pošalji Skype™ poruku korisniku Sale2322
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mrs.Ryan Prikaz poruke
Sta ovo tacno znaci?
Moj muz je izvucen, i sada razmisljamo gde bismo isli (ako sve bude ok), i jedna od varijanti o kojoj razmisljamo jeste da on ode prvi, pa da za koji mesec (kada se smesti i sredi) dodjem i ja sa decom.
Da li bi to bio problem, ima li neko ovakvo iskustvo?

Vi cete ici zajedno na intervju, oboje cete dobiti vize i od tog datuma imate skoro 6 meseci da odete u USA. Muz posto je nosilac moze da ode prvi i da se vi prikljucite u roku od 6 meseci. Takodje mozete oboje ici zajedno, jedino ne mozete prvo vi uci bez muza, jer je on nosilac. A ovaj gore odgovor se odnosi ako vec imate zelenu kartu pa se onda vencavate, ceka se par godina da novi supruznik/supruga dobiju zelenu i prikljuce se, ako ste vencani pre intervjua odmah dobijate oboje.
24.03.2015 - Datum za intervju
15.05.2015 - Lekarski pregled
21.05.2015 - Intervju
23.05.2015 - Pasos sa vizom
01.06.2015 - Beograd - Boston
Staro 09.05.2015, 09:44
Mrs.Ryan's Avatar
Mrs.Ryan Mrs.Ryan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2015
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Odlicno, hvala puno za info!
Vencani smo, i sve nas je naveo u prijavi za vizu, tako da ce verovatno on prvi otici a mi za njim.
Staro 10.05.2015, 21:11
ZelenasZemun ZelenasZemun je offline
Član

Datum prijave: 05.05.2014
Nepromenjeno

Evo i ja da podelim svoje iskustvo sa intervjua...
5.maj 8.30 ispred ambasade, izlazi sluzbenik sa spiskom imena. Procita sva imena za 8.30 a moje ime ne procita...pocinje hladan znoj da me obliva, zeludac podivljao...obratim se sluzbeniku sa pitanjem zato me nema na spisku...covek uzme drugi spisak na kom je svega bilo 5-6 imena zajedno sa mojim...pade kamen sa srca! Kaza mi da stanem sa desne strane vrata i da sacekam. U redu 50ak ljudi ceka, stanem preko puta njih i osecam da me gledaju u fazonu 'vidi ovog, oce da se uvali preko reda' ...izlazi sluzbenica i kaze mi da podjem za njom. Kaze mi da moram da ostavim mobilni kod njih i da ce mi vratiti pri izlasku iz ambasade. Prodjem kroz skener, objasne mi de idem do kraja dvorista i da ce mi tamo drugi sluzbenik objasniti gde dalje. Spustim se do kraja dvorista, sluzbenik mi poklaze vrata na koja da udjem...i to je to, napokon sam u ambasadi. Cim sam zaakoracio unutra, na salteru su sedele dve devojke(sluzbenice) i pitale kojim poslom sam tu...ja reko, "dosao sam da pokupim nagradu"...devojci je odma' bilo jasno o cemu se radi, dala mi broj i pokazala gde da sednem i sacekam...U roku od 15ak minuta je moj broj dosao na red. Gospodin sluzbenik na salteru mi rece da mu predam pasos i broj koji sam dobio, i da se vratim na klupu za cekanje..10ak minuta kasnije pozvan sam ponovo na salter, i trazeno mi je da predam ostalu dokumentaciju...odmah je gos'n sluzbenik je pregledao papire, ustanovio da je sve tu...poslao me nazad na cekanje...5-6 minuta kasnije pozvan sam ponovo na salter za placanje, dadoh onih 330dolara(dusa mi se cepa, al'sta ces) i rekose mi ajd' sacekaj jos malo...Cekicanje par minuta, opet na salter odoh da dam otiske prstiju, pa hajd' nazad na klupu... U roku od par minuta pozvan sam opet na salter gde mi je saopsteno bilo da sam slobodan do pola 2... Izasao sam istim putem kojim sam dosao, preuzeo mobilni i napustio ambasadu. Bilo je oko 9.10h a temperatura je u tom trenutku bila 28 stepeni...taj dan su najavili pakao(ja naravno nisam ni pomislio da pogledam prognozu tog jutra) a ja sam hteo da izgledam pristojno i obukao sam majicu i preko nje kosulju...
Posle 4 i po sata nemilosrdnog kuvanja vratih se nazad...13.30 sluzbenik izlazi, opet ista procedura...ostavim mobilni, prodjem skener, kroz dvoriste, srednja vrata, novi broj, opet cekicanje...Ovog puta stvari nisu tekle tako brzo...nas petoro je cekalo za Green-ku, i proslo je, bogami, skoro sat vremena dok nisu prvog od nas pozvali. Nakon sto je devojka pre mene odbijena, mozak je hteo da mi eksplodira od pritiska (posle sam saznao da ona nije imala veze sa lutrijom), dosao sam na red...Konzul je bio neverovatno prijatan covek, upitao me je nekoliko pitanja (gde idem, kod koga, vezano za diplomu) i to je bilo to...turno mi kroz salter neko papirce i reko da procitam naglas...poceo sam da citam i dok sam citao shvatio sam da je to zakletva, i shvatio sam da je to to i da mi je odobrena viza...kad sam zavrsio reko mi je "Congratulations, your visa is approved''(ili tako nesto, od ozbudjenja sam zaboravio)...reko je da sacekam jos malo...za minut sam bio pozvan na drugi salter i dat mi je papir sa uputsvom za DHL i preuzimanje pasosa.
To je bilo to! Izasao sam iz ambasade, uhvatio taksi(od stresa nisam vise mogao da hodam) otisao u kafic napio se kao smuk, jos ne mogu da se oporavim...
Generalno, mislim da sam bespotrebno bio pod tolikim pritiskom.
Svim ostalim dobitnicima, koji nisu jos obavili intervju, bih porucio da mogu slobodno da se opuste jer nista nije ni strasno, i da obavezno pogledaju vremensku prognozu kad podju na intervju!
Staro 10.05.2015, 21:19
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Lepo si ovo opisao druze do detaljaCestitam na dobijenoj vizi, i sve najbolje u usa
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Staro 10.05.2015, 21:23
maybe17 maybe17 je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2015
Nepromenjeno

Hahaha,vremenska prognoza...dobar si,srecno u novom zivotu!
Staro 10.05.2015, 23:43
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Cestitam ZelenasZemun, neka je sa srecom!
Svaki put kad procitam ovo iskustvo sa intervjua kao da se vratim za trenutak u to vreme, neverovatan osecaj

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Staro 11.05.2015, 01:57
njica njica je offline
Član

Datum prijave: 01.05.2015
Nepromenjeno

@margos13 nisam imao nista od dodatnih dokumenata (pozivno pismo, affidavit of support, izvod iz banke) mislim da su si ta dokumenta potrebna/pozeljna samo kod drugih viza, turistickih i slicno.
@dmihalj u potpuno smo istoj situaciji, i ja sam samo rodjen u makedoniji a nikada nisam ziveo tamo, imam srpsko drzavljanstvo, popunio sam bas kao i ti, coutry of eligibility macedonia, neces imati nikakvih problema, samo ce ti trebati izvod iz MKR original iz makedonije pa gledaj da nadjes to ako mozes, ja sam eto prosao i samo sa kopijom tog originala i naravno sa izvodom iz Srbije.
Staro 11.05.2015, 02:02
njica njica je offline
Član

Datum prijave: 01.05.2015
Nepromenjeno

mihalj zaboravih za ambasadu da ti odgovorim, mada su ti drugi vec rekli ali da potvrdim. Srpsko drzavljanstvo - ambasada u Beogradu bez obzira na to gde si rodjen, contry of eligibility itd.
Zatvorena tema

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja