ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 17.02.2017, 14:19
makon87's Avatar
makon87 makon87 je offline
Član

Datum prijave: 14.05.2016
US lokacija: Bethesda, MD
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dukeduki Prikaz poruke
Takodje imam pitanje za muski deo ekipe, jel potvrda iz vojnog odseka mora da bude na latinici ili je sve jedno ako je i na ćirilici?
Dukeduki, jesi li ti sluzio vojni rok pa si zato vadio potvrdu? Ja nisam, pa zato nisam ni izvadio. Sad se malo brinem da li ce mi trebati recimo potvrda da nisam sluzio. Mada na sajtu pise da je potvrda samo za one koji su sluzili. Blizi mi se intervju pa se sad cimam za ce zivo
P. S. Na tvoje pitanje mislim da je odgovor da ti je potvrda u redu onakvu kakvu su ti izdali.
Reply With Quote
Staro 17.02.2017, 14:47
harmonija harmonija je offline
Drug član

Datum prijave: 02.06.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik BetterFuture Prikaz poruke
Clan Dukeduki je ocigledno pogresno upisao mesec kada je poslao DS-260 jer je u prethodnim postovima od 08.09.2016 naveo da je vec popunio obrazac. Dakle, najverovatnije je DS-260 poslat 25.08.2016. Tako cu uneti i u tabelu, pa ce nas Dukeduki ispraviti ako je pogresna pretpostavka. Vi bi trebalo oko 20.februara da dobijete email sa obavestenjem. Srecno!
Pa nas BF kao Herkul Poaro, zaista. Ne mogu a da se ne nasmijem dok ovo pisem. Svaka cast na razotkrivanju misterije, nevjerovatno kolika metodicnost, odgovornost i preciznost. Volim to, i zato ne sumnjam da ce BF ovako ili onako uspjeti u svojim nastojanjima da preleti preko bare. Sad su stvari malo jasnije. Hvala ti na tome
Reply With Quote
Staro 17.02.2017, 14:54
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik harmonija Prikaz poruke
Pa nas BF kao Herkul Poaro, zaista. Ne mogu a da se ne nasmijem dok ovo pisem. Svaka cast na razotkrivanju misterije, nevjerovatno kolika metodicnost, odgovornost i preciznost. Volim to, i zato ne sumnjam da ce BF ovako ili onako uspjeti u svojim nastojanjima da preleti preko bare. Sad su stvari malo jasnije. Hvala ti na tome
Ha, ha... Zivot pise romane... Hvala na lepim recima i jos lepsim zeljama. Ali Vi ste prvo primetili neslaganje, tako da... Vama svaka cast.
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected

Last edited by BetterFuture; 17.02.2017 at 15:06.
Reply With Quote
Staro 17.02.2017, 15:05
BetterFuture's Avatar
Amer

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dukeduki Prikaz poruke
Takodje imam pitanje za muski deo ekipe, jel potvrda iz vojnog odseka mora da bude na latinici ili je sve jedno ako je i na ćirilici?
Nema razloga da bi morala da bude na latinici. Mislim da je za ambasadu svejedno da li je latinica ili cirilica, cim ne traze prevode dokumenata.

Reply With Quote
Staro 17.02.2017, 15:20
BetterFuture's Avatar
Amer

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik makon87 Prikaz poruke
Dukeduki, jesi li ti sluzio vojni rok pa si zato vadio potvrdu? Ja nisam, pa zato nisam ni izvadio. Sad se malo brinem da li ce mi trebati recimo potvrda da nisam sluzio. Mada na sajtu pise da je potvrda samo za one koji su sluzili. Blizi mi se intervju pa se sad cimam za ce zivo
P. S. Na tvoje pitanje mislim da je odgovor da ti je potvrda u redu onakvu kakvu su ti izdali.
Samo se opustite, ne treba Vam potvrda ako niste sluzili. Nije ni tragedija da zafali neki dokument pa da ga naknadno dostavite. Srecno!

Reply With Quote
Staro 17.02.2017, 15:44
makon87's Avatar
makon87 makon87 je offline
Član

Datum prijave: 14.05.2016
US lokacija: Bethesda, MD
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno

Citat:
Samo se opustite, ne treba Vam potvrda ako niste sluzili. Nije ni tragedija da zafali neki dokument pa da ga naknadno dostavite. Srecno!

Hvala BF! Javljam se uskoro sa rezultatom i utiscima.
Reply With Quote
Staro 17.02.2017, 17:36
DOKTOR AMER DOKTOR AMER je offline
Član

Datum prijave: 03.10.2016
US lokacija: TEXAS FORT WORTH
YU lokacija: SARAJEVO BIH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik LJ75 Prikaz poruke
I ja sam u Sarajevu, 259xx. Na osnovu dosadasnjeg trenda, te cinjenice da ove godine sve malo kaska, mislim da si u pravu - da ces dobiti poziv u aprilu, za razgovor u julu. Mislim da ce cut-off u za maj biti oko 25500, a za juni 31000.

Btw, javi se na pp.
Ma ja se nadam da je ipak Juni moj mjesec ko ce znati vidicemo kako ce ici brojevi

Poslao sam ti poruku
Reply With Quote
Staro 17.02.2017, 18:11
LJ75 LJ75 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2016
Nepromenjeno

u pravu si, do mene je. Tvoj interview bi trebao biti u junu.
Reply With Quote
Staro 19.02.2017, 13:21
Dzoni_MNE Dzoni_MNE je offline
Član

Datum prijave: 22.11.2016
Nepromenjeno

Citat:
Cestitam! Molim da nam napisete Vas CN, datum kada ste poslali DS-260 kao i datum kada ste im dostavili potvrdu. Sve ovo da bi Vas uvrstili u tabelu dobitnika viza. Hvala.
Dragi forumaši, evo i mog iskustva sa dobijanjem vize:
Prijava za lutriju - oktobar 2015
Provjera statusa - izvučen - 03. maj 2016
Popunjavanje formulara DS260 - 06. maj 2016
Saznavanje datuma intervjua - 21. avgust 2016
Intervju u ambasadi - 20. oktobar 2016
Odobrenje vize - 13. februar 2017.
Case Number 2017EU201XXX

U narednim pasusima ću ispisati par sopstvenih zapažanja, u nadi da će nekome biti korisni.

Ljekarski pregled - obavljen u Smiljanićevoj. Očekivao sam da će pregled brzo biti obavljen ali to nije bio slučaj. Ujutro sam imao zakazano u 8.00 ali je to bilo samo vađenje krvi. Nakon toga smo upućeni na snimanje pluća u dom zdravlja koji se nalazio u drugoj ulici, nekih pola sata pješačenja. Sve u svemu, kod doktora sam bio tek oko 2 sata poslije podne. Moj savjet je da ukoliko druga ljekarska institucija pruža sve usluge u jednom objektu, da onda nju izaberete. Ovako je previše čekanja i "vrćenja" po gradu, a pozamašnu sumu novca plaćate za pregled.

Dolazak do ambasade - S obzirom da sam iz Crne Gore i da ne poznajem dobro Dedinje, gdje je ambasada smještena, bio sam odlučio da nakon ljekarskog pregleda uzmem autobus koji vodi direktno do ambasade. Moram priznati da me sreća baš i nije poslužila pošto je tog dana bila pukla neka cijev u ulici gdje je ambasada pa autobus uopšte nije ni prolazio pored ambasade. Na karaju sam izašao u Rakovici, ne znajući ni kuda se vozim.

Intervju - Ujutro sam stigao bez problema (ulica je srećom bila otvorena za saobraćaj), oko 7.40. Kada je obezbeđenje počelo da proziva, mene uopšte nisu ni pomenuli, te sam pitao da li u pitanju neka greška. Rekao sam da je u pitanju imigrantska viza, i on me odmah pronašao i postavio na početak reda. Nakon toga je ulaz dosta brzo išao. Da se ne ponavljam, znate na osnovu iskustava prethodnih članova foruma da su dva sektora, jedan za turističke vize, drugi za imigrantske vize i državljane. Dosta dugo sam čekao, kada su me prozvali u zatvorenu prostoriju. Tu je službenik ambasade pričao na srpskom i uzeo je potrebna dokumenta. Moj savjet vam je da nosite samo diplome poslednje škole što ste učili. Ja sam bio ponio i master i bečlori srednjoškolske diplome i na kraju je uzeta samo master diploma. Da ne pominjem da me je bespotrebno prevođenje dosta skupo koštalo. Nakon toga je ponovo uslijedilo čekanje, pa davanje otiska prstiju, pa plaćanje. Konačno, kad sam već bio izmoren i pospan, pozvan sam na razgovor sa konzulkom. Tu je sve bilo u redu do onog momenta kad je vidjela da mi je master diploma iz Srbije a da živim u Crnoj Gori. Pitala me koliko sam dugo živio u Srbiji, objasnio sam svega 4 ili 5 mjeseci pošto su u pitanju bile samo master studije, a da sam ostatak studija završio u Crnoj Gori. Konzulka mi je zatim zatražila potvrdu iz srpske policije da nisam osuđivan za taj period koji sam proveo u Srbiji. Nakon jednočasovnog čekanja, vraćena su mi dokumenta uz obrazac 221(g) na kome se tražio taj dodatni dokumenat. Moram priznati da sam doživio veliki stres i izgubio dosta živaca.

Prikupljanje dodatne dokumentacije - Nakon završetka intervjua, pošao sam u centralnu policijsku stanicu u Beogradu, ne bih li dobio navedenu potvrdu, ali su tu krenuli naši standardni šalterski problemi: "nismo nadležni" probajte ovamo, tamo i slično. Problem je bio što sam za vrijeme studiranja u Srbiji bio pogrešno prijavio prebivalište, odnosno, gospođa kod koje se vršila prijava mi je dala pogrešan obrazac za turiste. I tako sam se "vrtio" po policijskim stanicama u Srbiji jedno 2 mjeseca, da bi mi na kraju rekli da ne mogu ništa da mi izdaju. Ipak, čim sam se vratio iz Srbije, u Crnoj Gori sam predao zahtjev za izdavanje navedene potvrde preko ministarstva spoljnih poslova Crne Gore, te sam traženu potvrdu dobio krajem januara. Čima mi je stigla potvrda, kontaktirao sam ambasadu odakle su mi rekli da im poštom pošaljem pasoš i navedenu potvrdu.

Sredinom februara me zove kurir DHL-a i dostavlja mi paket.
Krajem marta putujem za Čikago a odatle za Misuri.
Reply With Quote
Staro 19.02.2017, 13:56
iriedread iriedread je offline
Član

Datum prijave: 02.08.2016
US lokacija: Orange County, California
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Zaboravih da se javim .
Intervju zakazan za 22. februar
Reply With Quote
Odgovori