![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Pozdrav dame i gospode. Nije me bilo dugo na forumu zbog nekih obaveza. I evo vratio sam se, i odmah postavljam pitanje za sve koji mogu da mi odgovore.:grin:
Imam zavrsenu srednju skolu (4 godine), a trenutno sam treca godina fakulteta. Planirao sam da se prijavim sledece godine pa sta Bog da. :) E sad to pitanje. Sledece godine u vrijeme prijave ja cu biti cetvrta godina fakulteta. Da li ja u prijavi mogu da navedem da imam zavrsen fakultet, iako jos nisam zavrsio (ostaje mi ta cetvrta godina) ili da navedem samo srednju skolu?
|
|||
|
|||
![]()
Samo srednja jer je dovoljno za uslov, a ako zavrsis fax do intervjua iliti izlvacenja GC lako ti njima dodas diplomu, tj ne moze da odmogne. A slucajno da budes izvucen a ne zavrsis ne bi bilo veselo. Tako da ne trci pred rudu :==D:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ne znam koliko puta vise treba naglasiti da sve sto prikazujemo od podataka moramo imati za to dokaz u trenutku popunjavanja?!
Ako prijavu predas u Oktobru i napises da imas zavrsen fakultet ti njih lazes. Ne zanima njih da li ces u medjuvremenu ostvariti zamisljeno u zivotu recimo zavrsiti fakultet, ozeniti se, razvesti se, promeniti ime, dobiti blizance... Njih zanima samo tacan podatak o tebi na dan popunjavanja. Sve ostalo za njih je davanje laznih podataka. Kome je to tesko shvatiti a receno je bar 10 puta onda bolje i da se ne prijavljuje jer kaznjava samog sebe pa onda i druge oko sebe. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Tamara85;30325]Samo srednja jer je dovoljno za uslov, a ako zavrsis fax do intervjua iliti izlvacenja GC lako ti njima dodas diplomu, tj ne moze da odmogne. A slucajno da budes izvucen a ne zavrsis ne bi bilo veselo. Tako da ne trci pred rudu :==D:[/QUOTE]
Znam da je samo srednja (4 godine dovoljna za uslov), ali reko da pitam. Planiram da idem sam jer nisam ozenjen, tako da necu da trcim pred rudu. Hvala ti na odgovoru. ;) [QUOTE=mijan;30326]Ne znam koliko puta vise treba naglasiti da sve sto prikazujemo od podataka moramo imati za to dokaz u trenutku popunjavanja?! Ako prijavu predas u Oktobru i napises da imas zavrsen fakultet ti njih lazes. Ne zanima njih da li ces u medjuvremenu ostvariti zamisljeno u zivotu recimo zavrsiti fakultet, ozeniti se, razvesti se, promeniti ime, dobiti blizance... Njih zanima samo tacan podatak o tebi na dan popunjavanja. Sve ostalo za njih je davanje laznih podataka. Kome je to tesko shvatiti a receno je bar 10 puta onda bolje i da se ne prijavljuje jer kaznjava samog sebe pa onda i druge oko sebe.[/QUOTE] A sto se odmah palis ko da te je neko polio benzinom? :grin: Pretpostavljao sam da je tako. Ipak hvala na odgovoru. :)
|
|||
|
|||
![]()
Ma da, samo sa srednjom, a posle lepo zavrsis fax i odusevis ih jos vise na intervjuu, kao sto i ja planiram sa masterom :grin:
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Tamara85;30329]Ma da, samo sa srednjom, a posle lepo zavrsis fax i odusevis ih jos vise na intervjuu, kao sto i ja planiram sa masterom :grin:[/QUOTE]
Srecno ti bilo. Nadam se da ces da odes sto pre.:;D:
|
|||
|
|||
![]()
Ne bi bilo lose :naughty:
Srecno i tebi!! I tako.... (fali mi slova za poruku) :wee: |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=srboljub89;30327]A sto se odmah palis ko da te je neko polio benzinom? :grin: Pretpostavljao sam da je tako. Ipak hvala na odgovoru. :)[/QUOTE]
Pa dobro ti je i rekla, to je za tvoje dobro. Uostalom, taman i da oni dopuštaju da navedeš kako si završio faks, opet ti se u godini dana može nešto dogoditi zbog čega nećeš završiti faks... A faks ti ionako ne donosi neke dodatne bodove, ovo je izvlačenje na sreću (barem vlada SAD-a tvrdi tako, ali tko zna...) |
|
|||
|
|||
![]()
Evo da ja dodam koju posto mi je to oblast kompetencije, obrazovanje. Naime, u SAD studentima se zna godinu dana unapred kad zavrsavaju. Naravno, desavaju se nepredvidjene situacije, ali obicno oni imaju plan studija (radim kao savetnik studentima izmedju ostalih aktivnosti pa direktno pomazem jedno 30 studenata po semestru da budu sto bi oni rekli "on the track"). Znaci svaki taj moj student ima lepo raspored kad ce sta da slusa od predmeta (vecinu imaju sta se mora, ali imaju prostora da biraju cini mi se polovinu predmeta). Elem, ovde nije uopste cudno napisati datum zavrsavanja u buducnosti. To bude plan, lepa zelja i cesto oni to i ostvare.
Ja nisam znala pa kad sam se prijavljivala za doktorske, cekala sam momenat kad cu stvarno odbraniti magistarski a nije bilo potrebe za to. A ovde se prijavljuju na poslove, na poslediplomske bez problema dok jos studiraju i pisu u prijavi taj neki momenat kad planiraju da zavrse. Npr. ako se prijavljujes za magistarske u SAD, to mozes da uradis i pre diplomiranja, stavis datum kad planiras otprilike (znam da je kod nas sto se toga stanje haoticno i da nije sistem kao ovde ali stavis neku pretpostavku). Ako se ne zavrsi pre toga, promeni se informacija pred sta vec se radi. Ako se prijavljuje na faks, odlozi se dolazak na MS za semestra/dva, ako se prijavljuje za nesto, napise se "Senior" sto je kod njih naziv za studenta cetvrte godine pred zavrsavanjem (mogao je da studira i 6, 7 godina to je status pred kraj). E sad za nase Dalijevsko poimanje vremena i planova (slika dole), haosa koji je svuda u svakoj pori sistema, tesko je primiti u sistem da ovde zavrsavaju fakultete ili u maju sto je najcesca situacija (djuture cela generacija) ili u decembru ako je neko nesto pao ili uzimao vise ispita zbog podsumerenja (minor-a). Ja naravno pricam o studentima koji su isli na faks nakon srednje redovno godinu za godinom. Ova prica ne vazi za one "life long" studente koji studiraju i rade gde ovo moze ali i ne mora da vazi. [IMG]http://twistedsifter.com/wp-content/uploads/2009/04/dali-time.jpg[/IMG] Napomena: moja iskustva iz akademije u Srbiji staju 2006. I ne znam kako funkcionise na privatnim fakultetima a pretpostavljam da je situacija verovatno u tendenciji da sto vise lici na ove ovde. Last edited by vuxanne; 24.07.2012 at 13:59. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=vuxanne;30568]Napomena: moja iskustva iz akademije u Srbiji staju 2006. I ne znam kako funkcionise na privatnim fakultetima a pretpostavljam da je situacija verovatno u tendenciji da sto vise lici na ove ovde.[/QUOTE]
Celokupno obrazovanje nam ima tendenciju da ide propast, a ne da lici na nesto normalno. |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Nostrifikacija diplome farmaceutskog fakulteta u Beogradu | jasmanac | Stare teme | 10 | 27.11.2012 01:59 |
Prijavljivanje na Lutriju pre zavrsene Srednje skole | Nedim | Stare teme | 18 | 10.03.2012 15:01 |
![]() |