ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 15.05.2010, 06:12
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

da ... samo sto meni online quote daje mjesecne premije od $180 do $330 ... s obzirom da jos nema ni godinu dana kako imam americku vozacku dozvolu. kako je kod ostalih, priznaje li neko od osiguranja iskustvo prije americke vozacke?
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Staro 15.05.2010, 08:56
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Stefice, kao sto rece Lucky cena zavisi i koliki [URL="http://www.zelenalutrija.com/imigracija/osiguranje/auto.php"]coverage[/URL] kupis (iznos do kojeg pokrivaju stetu). Uradila sam ti dve kvote - nalupala sam se strasno oko adrese xoxo sta da mu radim kad svi traze detalje… ti si dakle Nina Stojev :grin: i zivis u 200 E. Fillmore # 206, Phoenix, AZ 85004 pa ti je sve i broj telefona 866.647.2670! Oni ce meni da traze SSN i sve ostalo xoxo pazi kad imam posebnu email adresu za takve pa neka salju dan i noc sto god hoce. Imaj u vidu da su "bolji" zip-ovi skuplji...

Dakle, quotes sam uradila na manji iznos od pokrica koje ja imam (100/300/100), mozes da krenes sa 25/50/25 pa kad prodje neko vreme i nabacis “staz” sa osiguranjem onda mozes da povecas pokrice. Ja savetujem vece od ovog za koje sam ti uradila, ali opet kazem – moze da saceka godinu dana. Quote numbers cu ti poslati na private tako da mozes da pristupis i vidis i sama, da modifikujes sta hoces pa da uporedis razliku u ceni a onda kad vidis sta hoces lepo ponovo odradis sve na svoje ime. Radila sam sa Progressive i Mercury (nisam Geico, ali su i oni tu blizu). Za sada zaobidji AllState i Farmers jer su skupi (jesu dobri moram da priznam), za AAA sam cula nimalo lepe komentare. Definicije oko osiguranja mozes da pogledas [URL="http://www.zelenalutrija.com/imigracija/osiguranje/auto.php"]ovde[/URL], a evo sta sam ja dobila za pomenutu lokaciju, jedan vozac, jedan auto (2007 Nissan Altima):

Mercury 6 meseci [B]$706.50[/B]:

Bodily Injury $25,000/$50,000 $139.00
Property Damage $25,000 $111.00
Medical Payments Decline Coverage $0.00 (ovo bi trebalo bar $2,000 ako nemas zdravstveno)
Uninsured Motorist Bodily Injury $25,000/$50,000 $51.00
Underinsured Motorist Bodily Injury $25,000/$50,000 $18.00
Comprehensive $500 Deductible $98.00
Collision $500 Deductible $242.00
Loan/Lease Gap No $0.00
Rental $30 per day for 45 days $22.00
Full Glass Yes $0.00
Fee Auto Theft Fee per vehicle $0.50

Progressive 6 meseci [B]$967.50/164.20 [/B]per month (dodaju fee za mesecno placanje):

General policy
Bodily Injury & Property Damage Liability $25,000 per person/$50,000 per accident/$25,000 property damage $469
Uninsured Motorist Bodily Injury $25,000 per person/$50,000 per accident $46
Underinsured Motorist Bodily Injury $25,000 per person/$50,000 per accident $24
Medical Payments No coverage $0 (ovo bi trebalo bar $2,000 ako nemas zdravstveno)
Comprehensive Actual cash value $500 deductible $111
Collision Actual cash value $500 deductible $277
Rental Car Reimbursement $30 per day ($900 maximum) $19
Roadside Assistance Coverage selected $3
Loan/Lease Payoff Coverage selected $18
Fee Information
Anti-theft fee $0.50

Za Progressive ako hoces puno [URL="http://www.zelenalutrija.com/imigracija/osiguranje/auto.php"]osiguranje[/URL] kao moje, dodaj $118 (razliciti iznosi dodaj od $2 do $228, ili za manje oduzmi $81). Kad se ulogujes u quote, idi na edit pored iznosa i dobices komparaciju zavisno od iznosa pokrica. Nakon izvesnog vremena smanjice ti premiju – ja imam Progressive od samog pocetka i za full 100/300/100 za dva vozaca placam $91. Ako hoces zero deductible veca je premija, ako hoces $1,000 deductible platices manje mesecno ali imaj u vidu da je vecina popravki kod sitnog cukanja do $1,000 (parkinzi i ostalo). Mislim da je $500 najbolji izbor.
Staro 15.05.2010, 16:46
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

U jeee....skuplje osiguranje od rate za novi auto :-)

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Staro 15.05.2010, 20:24
Nikolica014 Nikolica014 je offline
Drug član

Datum prijave: 13.05.2009
US lokacija: Cikago
YU lokacija: Valjevo
Nepromenjeno

Dosta se pricalo o osiguranju ovih dana. Neka neko kaze kakva je situacija oko same registracije i tehnickog. Koliko ima istine u tome da je registracija manje vise ista za sve automobile, bez obzira na kubikazu, a da se tehnicki radi svake dve godine i da kosta oko 20-30$?
Staro 15.05.2010, 20:33
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Nepromenjeno

[QUOTE=Nikolica014;15760]Dosta se pricalo o osiguranju ovih dana. Neka neko kaze kakva je situacija oko same registracije i tehnickog. Koliko ima istine u tome da je registracija manje vise ista za sve automobile, bez obzira na kubikazu, a da se tehnicki radi svake dve godine i da kosta oko 20-30$?[/QUOTE]

Na auto stariji od 5 godina se svake druge godine radi smog check (ne u svakoj drzavi) koji kosta toliko koliko si rekao, ne bih ja to zvala tehnickim pregledom. Registracija se placa jednom godisnje i cena zavisi od starosti auta, kubikaze i vrste auta. Mnoge drzave kroz registraciju pune budzet za odredjene namene - tako je CA dodala sada $50 (narod pristao na refendumu)...

Dobra stvar je sto se smog check ubacuje u DMV automatski, na racunu za registraciju dobijes PIN sa kojim mozes da se ulogujes i sve lepo platis online i dobijes postom sticker da ga zalepis. Nista narocito, uzme dva sata posla sa sve smog check...
Staro 15.05.2010, 21:21
Nikolica014 Nikolica014 je offline
Drug član

Datum prijave: 13.05.2009
US lokacija: Cikago
YU lokacija: Valjevo
Nepromenjeno

Vidis, jos jedna dezinformacija sa kojom sam ziveo! Meni je receno da je registracija 140$ i da je ista za sve vrste, kubikaze i starosti auta. Iako mi nije bilo logicno, bio sam sklon da poverujem u to jer nema amerikanca koji vozi korsu 1.2 dizel :==D:
Staro 15.05.2010, 22:45
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Nepromenjeno

Ne znam da li je za svaku drzavu isto - evo [URL="https://mv.dmv.ca.gov/FeeCalculatorWeb/index.jsp"]ovde[/URL] je zvanicni calculator za CA.
Jedan deo je fiksna cena a ostatak zavisi od gore nabrojanog.

p.s.

Izgleda da te za IL nisu lagali, tj. izgleda da je za sve isto jer pise ovako "Because Illinois doesn't calculate its registration renewal fees based on the vehicle's estimated value like some other states, you can't deduct a portion of the renewal fee on your federal taxes.". Treba proveriti za svaku drzavu posebno.

Last edited by Zana; 15.05.2010 at 22:53. Razlog: dodatak
Staro 15.05.2010, 20:27
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Nepromenjeno

Pa ne bas :) auto je privilegija, a ne zivotna neophodnost :grin: ali da osiguranje udara budzet, to ne sporim.

Sto je stariji i manji auto, cena osiguranja je niza - dosta ljudi se odluci i da placa samo liability, sto je i jedino obavezno po zakonu. Sve ostalo odredjuju vlasnici auta i banke (ako je auto na kredit).

Rata za nov $20,000 auto je na pet godina sa 2.99% mesecno $360. Sad, ako hoces nov auto i puno osiguranje na maksimum pokrice a nov si u USA i nemas ni vozacko iskustvo ovde niti kreditnu istoriju (a i ne dobijes 2.99% za kredit nego malo vise) - to zadovoljstvo kosta :grin: A, da ne pricamo koliko tek kosta kad si vise od 50% odgovoran za udes ili par puta prodjes kroz crveno...tek da vidis kolike premije dobiju svezi americki vozaci koji tek pocnu da studiraju i voze, ili stariji od 65. Ziv primer moja baba na poslu - 75 godina, u nizu gluposti uspela pre neki dan da otkine crevo na pumpi :grin: e vidis, njena premija je oko $1,700 za 6 meseci (i to uz kombinovano osiguranje gde ima prilican popust), ubismo se da joj nadjemo povoljniju cenu i ne ide... hoce to kad neko dobije dva tiketa za brzu voznju, dva puta cukne neciji auto na parkingu, prodje kroz stop bez davanja prednosti i unakazi tudji auto, pa jos i otkine crevo na pumpi... tako da, veruj mi - $706 za "svezeg" vozaca na 3 godine staru altimu (trazena cena na auto koji je na kreditu, a verovatno je drugi auto u pitanju) je super cena :grin:

Pravila pisanja