ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 26.05.2013, 21:07
zvercica's Avatar
zvercica zvercica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.08.2009
US lokacija: Seattle od 04.09
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Svaka čast na postu! Nema šta, izgleda da ipak imaju Gejdar! Koliko ja shvatam, ovaj prvi gay officer sa kojim si imao intervju te je u stvari provalio i sve što su kasnije radili je da su te pristisli kako bi nekako skupili dokaze da lažeš.

E sad priče radi, šta bi bilo da si rekao da se u Srbiji nikada nisi imao vezu sa nekim dečkom, da nikada nisi imao problem sa policijom, da nikada nisi ništa kačio na FB, sve iz straha zbog roditelja, komšija, drugova (bla, bla čitave sredine, odbacivanja, prezira, mržnje). Stigao si u USA, zemlju slobodnih, i dalje nemaš dečka, neko ti se sviđa.... Želiš da živiš životom kakvim ne možeš u Srbiji i tražiš azil.
04.04. - Intervju
29.04 - Dopuna dokumenata
10.05 - Pozeleneli skroz naskroz
04.09 - Departure day
Reply With Quote
Staro 27.05.2013, 08:33
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Masinac Prikaz poruke
Evo da cujete i moju pricu, nije bas ima srecan kraj, ali nekom mozda bude za primer.
Kakve veze ima aggrevated felony sa celom ovom pricom? Fino napisana prica, samo je meni malo tesko da je progutam, sorry.
Reply With Quote
Staro 27.05.2013, 10:31
Masinac Masinac je offline
Član

Datum prijave: 26.05.2013
Nepromenjeno

Nasa zvanicna optuznica je bila za "federal felony", a u optuzbi pise da nas terete za krsenje (doslovce prepisujem): "8 U.S.C. § 1101(a)(43)(c): an offense relating to obstruction of justice, perjury or subornation of perjury."

Mi nismo imali privatnog advokata, jer smo ostali dekintirani, pa smo razgovarali samo sa Public defenderom koji nam je rekao da na svakom imigracionom formularu koji smo popunjavali na kraju pise: "l declare under penalty of perjury (under the laws of the United States of America) that the foregoing is true and correct." Posto se ispostavilo da smo aplicirali na osnovu laznih podataka, to se tretira po gore navedenom zakonu kao federal felony ili aggravated felony.
Reply With Quote
Staro 27.05.2013, 10:44
Masinac Masinac je offline
Član

Datum prijave: 26.05.2013
Nepromenjeno

Greska u kucanju, treba da stoji: "8 U.S.C. § 1101(a)(43)(s)" - ja se izgleda prebacio na cirilicu
Reply With Quote
Staro 27.05.2013, 15:31
hope's Avatar
hope hope je offline
Drug član

Datum prijave: 01.11.2011
US lokacija: So Cali
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

e sad čekajte ljudi. neke stvari meni, a verovatno i većini, nisu jasne.
znači ako je neko gay i želi da zatraži azil u USA. koja je procedura? podnesete zahtev za azil, taj officer uključi svoj gaydar i proveri dal ste gay. i šta bude? bude vam odobren status azila ili status izbeglice ili nešto treće? kad se tu dobije green card? negde sam pročitao posle godinu dana bi kao mogli da dobijete green card. a šta ćete u međuvremenu da radite? i čitao sam da se još do 2004. god. čekalo po 14 god u statusu izbleglice dok se nije dobio green card. a sad je kao 1 godina, al nije ni to tako lako. ide se po sudovima.

pišem ovo jer se ovde krenulo pisati kako je to sve lako i ok. dobro što je Masinac napisao svoje iskustvo, jer se tu već krenulo pisati kako je ovo sve ovo lako i super.
Reply With Quote
Staro 28.05.2013, 06:51
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Svi bi precicom A ni ne shvate da je to mnogo tezi nacin od onih gore navedenih pa kad dodju ovde i prodje neko vreme i realnost lupi u glavu, onda bude kuknjava...

Last edited by Magelan; 28.05.2013 at 07:00. Razlog: error
Reply With Quote
Staro 28.05.2013, 07:10
JovkeBlokovi JovkeBlokovi je offline
Proteran

Datum prijave: 20.05.2013
US lokacija: Kalifornija
Pošalji Skype™ poruku korisniku JovkeBlokovi
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Svi bi precicom A ni ne shvate da je to mnogo tezi nacin od onih gore navedenih pa kad dodju ovde i prodje neko vreme i realnost lupi u glavu, onda bude kuknjava...
Pa sta da radimo, brate, kad ce da nam ukinu lutriju, mora se gleda nesto drugo, neka precica, sta god!
Reply With Quote
Staro 28.05.2013, 07:30
JovkeBlokovi JovkeBlokovi je offline
Proteran

Datum prijave: 20.05.2013
US lokacija: Kalifornija
Pošalji Skype™ poruku korisniku JovkeBlokovi
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik hope Prikaz poruke
e sad čekajte ljudi. neke stvari meni, a verovatno i većini, nisu jasne.
znači ako je neko gay i želi da zatraži azil u USA. koja je procedura? podnesete zahtev za azil, taj officer uključi svoj gaydar i proveri dal ste gay. i šta bude? bude vam odobren status azila ili status izbeglice ili nešto treće? kad se tu dobije green card? negde sam pročitao posle godinu dana bi kao mogli da dobijete green card. a šta ćete u međuvremenu da radite? i čitao sam da se još do 2004. god. čekalo po 14 god u statusu izbleglice dok se nije dobio green card. a sad je kao 1 godina, al nije ni to tako lako. ide se po sudovima.

pišem ovo jer se ovde krenulo pisati kako je to sve lako i ok. dobro što je Masinac napisao svoje iskustvo, jer se tu već krenulo pisati kako je ovo sve ovo lako i super.

U, brate kolko vas je, sta je i ti bi sad u gejove, a? Ja mislio ti ces, brate, u Madjare al ovo valjda bolje, jak lobi, topla braca, ludnica, hahahahaaaa
Reply With Quote
Staro 30.05.2013, 19:16
dekintirani's Avatar
dekintirani dekintirani je offline
Drug član

Datum prijave: 30.09.2012
US lokacija: Bilo gde samo odavde da begam
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik minimaxus Prikaz poruke
Nije sve izgubljeno naravno, generalno gledajuci, mi nismo nista ni izgubili jer to svakako nismo ni imali . Najaktuelniji odlasci za SAD su putem J1/Work and travel programa. Vec sam opisao slucaj u kome su dvojica ostala u Americi i nakon isteka tih privremenih viza.

Sto se ostalih programa tice, bojim se da je manevarski prostor dosta suzen. H1B postaje misaona imenica. Pored toga sto je potrebno pronaci poslodavca koji je voljan da vas zaposli, obradi brdo papirologije i pritom uplati ne malu sumu novca, dolazite do bubnja! Zbog prevelikog broja prijava, nasumicno se dodjeljuju H1B vize. Sta reci... Za te "farmerske" zaista nemam pojma, niti sam cuo da je neko otisao preko iste.

Kad se na to doda da BiH nije u programu radnih viza, odnosno H2B, onda zaista situacija postaje tuzna. Australija za one koji su na SOL listi, ili jos bolje imaju rodbinu/prijatelje/ponudu za posao, postaje dosta realnija destinacija.
Recite mi kako onda da ubedim rodbinu da nas povede tamo(u Australiju) ili jos bolje,kad ih ubedimo,na koji fazon mozemo da odemo tamo i da ostanemo a ne samo u kratku posetu? Hvala!
01.05.2014.-DV2015-HAS NOT BEEN SELECTED
Reply With Quote
Staro 01.06.2013, 16:18
ASSI's Avatar
ASSI ASSI je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.11.2012
US lokacija: gde me zivot odvede :)))
YU lokacija: Novi Sad
Pošalji Skype™ poruku korisniku ASSI
Nepromenjeno

Ovom legalizacijom ilegalnih i zatvaranjem vrata ljudima koji hoce legalno, sami ameri podsticu ilegalan nacin.

Upravo dokazuju da za svaki vid emigracije treba vremena, bilo ilegalni ili neki od legalnih. Kada ponestaju opcije za legalnu emigraciju, narod se okrece ilegalnoj podvesno znajuci da ce biti legalizovani kad tad, za 10 , za 20 , za 30 godina... Jeste, mogu biti i deportovani, ali ilegalno bar neke sanse imaju za razliku od legalnog.

Pokusavajuci ilegalno mozes da postignes nesto u zivotu, glumeci legalu u Srbiji si osudjen na propast, a koliko vidimo glumeci legalu neces ni otici nigde iz Srbije.

Sa svih strana stizu sjajne vesti i jos sjajnije poruke: "Zaobilazi zakon, isplatice ti se kad-tad" , "Nisi lud da budes legalan" , "Svaki vid izopacenosti je profitabilan i sve vise pozeljan" ...

Kud ide ovaj svet...
Odgovori

Pravila pisanja