ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » FLORIDA - "The sunshine state" » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 21.10.2012, 11:57
milana85 milana85 je offline
Drug član

Datum prijave: 19.10.2012
US lokacija: Orlando/Florida
YU lokacija: Zrenjanin/Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku milana85
Nepromenjeno

Zamolila bih Lucky-a ako je i dalje prisutan na forumu da mi se nekako javi,hvala
Reply With Quote
Staro 22.10.2012, 08:54
nisandra4 nisandra4 je offline
Član

Datum prijave: 03.03.2011
US lokacija: st. pete florida
YU lokacija: zrenjanin vojvodina
Pošalji Yahoo poruku korisniku nisandra4
Nepromenjeno

Pozdrav , zanima me kakve su mogucnosti da se dobije posao na crno ,bilo kakav ,novine raznosenje itd .ako neko ima iskustvo ili zna neku caku ,bio bih i vise nego zahvalan
Reply With Quote
Staro 18.11.2012, 05:04
Milosdv's Avatar
Milosdv Milosdv je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.01.2009
US lokacija: Hollywood, FL
YU lokacija: Beograd, Voždovac
Nepromenjeno

Evo malo o ovom delu Floride.
Mi smo u Hallandalu to je 25 min kolima od Majamija downtown. Hallandale je Broward County a Majami je Dade County, grancia (kaldrma na ulici ofarbana u crveno) je 100 metara od nas. Prelazak iz grada u grad , mesta ili okruga se ne primećuje.
Majami smo prošli onako kolima kada sa aerodroma i još jednom za ovih 17 dana.
U Miami downtown (bar to što smo videli za par sati drugi put kada smo otišli) ludnica, vašar, zezanje, jurnjava....pozitivne i negativne energije... svakakvih likova... Na nekim delovima deluje mi kao love parade u Berlinu. Nismo stigli da odemo do Miami Beach.
U Majamiju prevoz funkcioniše dobro ima dosta linija koje idu dosta često. Ovo su iskustva ljudi koji su ovde. Mape, karte itd www.miamidade.gov
Broward i ovaj deo gde smo mi Hallandale ima minibus (poprilično tačan ide na 30 do 45min) koji je free i vrti se par linija u lokalu (glavna okretnica autobusa, bolnica, tržni centar ). Može sa njim svašta da se završi.
Regularan bus vozi na sve strane realno ide na 30 ili 40min do 1h zavisi od linije (prema Majamiju i gore u centar Browarda…) karta $2, presedanje u sledeći ¢0,50 dok je presedanje u treći free. Samo za sve mora da se traži transfer karta od vozača. Autobusi rade do 22h, neki čisti neki prljavi, likova raznih, zna da kilavi, pojedini vozači kao u BG posle 21h (majstore jel može da ide do stotke). Meni svo ovo nije ništa novo pošto sam se svega nagledao po BG. Ima praćenje busa. Taxi ima na sve strane ali je krvnički skup. www.broward.org
Nastavak kada bude novih info…

Pozdravljam
Reply With Quote
Staro 15.02.2013, 12:42
mmilan77 mmilan77 je offline
Član

Datum prijave: 16.08.2011
Nepromenjeno

dosta cesto citam postove ovde ali retko pisem,,pa evo resih i ja da napisem nesto...obzirom da sam bio na Floridi,,doduse turisticki. Boravio sam u centralnom delu Meksickog zaliva, ako se tako moze nazvati,,u Sarasota county i iskreno mnogo ali mnogo mi je lepsi za zivot i odmor od napucanog Miami beach-a koji je pun svega, raskosa, zezanja, ludila, skupoce, kriminala,,,a sama plaza kao plaza nije nista spektakulatna. Mnogo su mi lepse plaze u Meksickom zalivu,,pogotovo cuvena Siesta key koja nikoga ne ostavlja ravnodusnim, inace je proglasena za plazu no1 u celoj Severnoj Americi. Beli pesak koji je kao brasno i uvek je hladan bez obzira na vreline i temperaturu napolju Nadam se da je neko ko je bio turisticki a pogotovo od ovih koji zive u okolini,,pogotovo Tampa i St.Pet...moze napisati neki utisak o ovoj plazi. Na mene je Florida ostavila fascinantan utisak prvenstveno zbog klime(bio sam oko Nove Godine nekih 20tak dana). Inace upoznao sam dosta nasih ljudi tamo i iz njihovih prica a i ne deluje mi da je spektakularno skup zivot...bar u odnosu na Beograd u kojem zivim,,sto se tice cena hrane, restorana,zivota uopste. Gorivo i garderobu da ne spominjem,,,koliko je drasticno jeftinija u odnosu na Beograd i Srbiju.
Reply With Quote
Staro 15.02.2013, 14:12
aspirin aspirin je offline
Drug član

Datum prijave: 15.03.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mmilan77 Prikaz poruke
dosta cesto citam postove ovde ali retko pisem,,pa evo resih i ja da napisem nesto...obzirom da sam bio na Floridi,,doduse turisticki. Boravio sam u centralnom delu Meksickog zaliva, ako se tako moze nazvati,,u Sarasota county i iskreno mnogo ali mnogo mi je lepsi za zivot i odmor od napucanog Miami beach-a koji je pun svega, raskosa, zezanja, ludila, skupoce, kriminala,,,a sama plaza kao plaza nije nista spektakulatna. Mnogo su mi lepse plaze u Meksickom zalivu,,pogotovo cuvena Siesta key koja nikoga ne ostavlja ravnodusnim, inace je proglasena za plazu no1 u celoj Severnoj Americi. Beli pesak koji je kao brasno i uvek je hladan bez obzira na vreline i temperaturu napolju Nadam se da je neko ko je bio turisticki a pogotovo od ovih koji zive u okolini,,pogotovo Tampa i St.Pet...moze napisati neki utisak o ovoj plazi. Na mene je Florida ostavila fascinantan utisak prvenstveno zbog klime(bio sam oko Nove Godine nekih 20tak dana). Inace upoznao sam dosta nasih ljudi tamo i iz njihovih prica a i ne deluje mi da je spektakularno skup zivot...bar u odnosu na Beograd u kojem zivim,,sto se tice cena hrane, restorana,zivota uopste. Gorivo i garderobu da ne spominjem,,,koliko je drasticno jeftinija u odnosu na Beograd i Srbiju.
Da li su nasi ljudi koje si sreo pristojno ziveli od svoga rada? Na kojim vrstama posla su zaposleni? Da li je tesko doci do posla? Reci nam ako mozes vise utisaka koje si saznao kroz komunikaciju vezano za svakodnevni zivot, poslove, cene, kriminal a manje za prirodne lepote.
Reply With Quote
Staro 16.02.2013, 05:50
Milosdv's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Mani se tursitickih opisa, jedno je turista a drugo kada ovde zivis...

Ima nas par sa foruma ovde pusticu ja info za neki dan ...

Pozdravljam
Reply With Quote
Staro 18.02.2013, 16:02
highvoltage84 highvoltage84 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.10.2010
US lokacija: Indiana,Franklin-Greenwood
YU lokacija: Leskovac,Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku highvoltage84
Nepromenjeno

Evo i ja da napisem par reci o Majamiju,doduse nisu iz licnog iskustva ali mi je pricao jedan lik,koji je doso na ispomoc u mojoj kompanije,i on je rodjen i citav zivot proveo na Floridi.Uglavnom poenta svega sto je on hteo da mi kaze i stavi do znanja, da nikad ali nikad ni u ludilu ne razmisljam da idem tamo da zivim sa porodicom jer je grad po kurvanju i varanju pa sigurno broj jedan u svetu,tj. sanse da ti brak ostane normalan i citav su minimalne,a u tom slucaju si fenomen.Onda je reko,da je Majami prenapucan preko medija,a da ustvari nista nije posebno,lepo je da se ode turisticki i da Miami Beach treba da se vidi,ostale delove izbegavati i zaobilaziti maksimalno jer gangstera i kriminalca koliko hoces,njega su par puta iz zasede zaskakila, pa kad ti izadju ko na filmovima sa lancima,nozevima,pistoljima i kakvim ti sve ne igrackama samo srcka da te strefi.U diskotekama kao u kaubojskim filmovima,redovno i normalno dodje do situacije da se sav narod pobije,udaras kog stignes,a i ko tebe stigne,na 16 mesta izboden nozem,dva puta ranjavan iz pistolja(jednom ga je devojka ranila kada je raskuno sa njom),usivan i krpen,ja mu kazem,ti si ko Frankenstajn covece,sve u svemu hoce da se seli jer za pordicu i neki normalan zivot tamo nema nikakvih uslova,a izgleda da se opametio kad je video da su mu vecina drugara zaglavila dozivotne,jer jedan je pucao na policajce i par njih ranio,drugi je malte ne usamrtio jednog decka koji za ostatak celog svog zivota nece moci da hoda i koji moze samo na kasiku da jede...itd. itd. sve u svemu odsluso sam jedan krimi film sazet u desetak minuta,vise nisam ni mogo,a ni hteo da slusam i vratio se poslu sto pre...
4. 10.10.2011. završeni lekarski pregledi
5. 12.10.2011. intervju
6. 13.10.2011. vize u pasošima
7. 20.03.2012. Adios amigos
Reply With Quote
Staro 23.02.2013, 18:43
Milosdv's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

highvoltage84

hahahahha koji post, legendarno...

Dosta ovih stvari mogu da ti se dese i u nekom malom mestu...

Miami Beach kada sam ga bolje osmotrio ne vidim neku lepotu, plazetina na kojoj su nabijeni soliteri od 100 spartova, masa nekih ljudi, klubovi kafici kao neko zezanje...
Kada sve sabereš, šta ima tu novo i spektakularno da se vidi?
NIŠTA

Ima gangsterskih delova ali tamo ne ideš i gotovo. Ja sam jednom prilikom išao sa jednim našim i jednim sa jamajke u opa-locka i više neću to je sigurno. Ništa mi se nije desilo ali taj deo je totalni geto...
Ovde ako nisi osuđivan odeš na obuku i dobiješ pištolj da nosiš... ludost totalna...

Ima i super sigurnih delova kao što je ovo penzos odeljenje Hallandale, većina delova koji su do okeana su sigurni i sređeni.
Ovde gde sam ja možeš da vidiš ruse, jevreje i špance. Park preko puta zgrade pun dece, ljudi šetaju najnormalnije...
U zgradu ako hoćeš da se useliš čekaš 2 nedelje da te isproveravaju pa tek onda može.

Nastaviću ovih dana ...
Pozdrav
Reply With Quote
Staro 23.02.2013, 21:58
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Super post Milose

Tebe sam cekao da se pojavis sa svezim vestima.

Kazi mi kako je za poslove tu? A najvise me interesuje da li znas koji su bezbedni krajevi za pocetak? Mislim gde bezbedno da se pojavim sa 1-2 kofera da zapocnem novi zivot hehehehe

Nego, relalno. Dal moze da se nadje neki stan za iznajmljivanje a da moze za nas dodjose bez credit score-a a da nas ne oderu sto se avansnih placanja tice?
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 25.02.2013, 07:52
mmilan77 mmilan77 je offline
Član

Datum prijave: 16.08.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Milosdv Prikaz poruke
Mani se tursitickih opisa, jedno je turista a drugo kada ovde zivis...

Ima nas par sa foruma ovde pusticu ja info za neki dan ...

Pozdravljam
Pa dobro,,cemu takav stav,,,napisao sam ono sto znam,,,jer sam tamo bio turisticki, nekoga ce i to zanimati,,razumem ja da ima vas koji zivite tamo i koji mozete pribliznije da kazete ali nema potrebe za takvim stavom,,,nisam pisao o texasu ili nevadi,,,vec ukratko o nekom svom utisku sa Floride,,,pozz
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja