![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » San Francisco, California » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Citajuci ovako postove nekako se dojam dobije da nema zivota ako nisi strucnjak informacionih tehnologija
![]() Sigurno ima jos razno raznih poslova, za koje ti cak mozda i ne treba jaka fakultetska diploma. Kakvi su poslovi recimo u takvim gradovima kao sto je recimo San Francisco bez fakulteta, samo sa srednjom skolom npr. I tamo kao i svugde ima tih sto nisu zavrsili velike skole pa zive sasvim normalno za Americki zivot. ![]() Nekako kada se cijatu neki postovi kao da hoce da kazu; ako nemas tu i tu skolu ne pomisljaj da dodjes ovde. |
|
|||
|
|||
![]()
Kroz par postova se vec provukao Oakland pa aj da vidim sa vama jel imao neko iskustva sa ovim gradom.
Mi imamo drugaricu koja je zivela u Oaklandu 6 godina i rekla nam je uglavnom reci hvale za taj grad. Znamo da je skuplji od gradova u unutrasnjosti Amerike ali jeftiniji od SF. Ima, koliko mi se cini dobar prevoz (BART) pa smo blizu odluke da idemo tamo. Deluje mi i kao dobra baza za trazenje poslova u IT industriji u SF Bay Area. Kakva je mogucnost za pronalazak nekog part time posla dok se ne nadje neki posao u struci...ako to uopste bude ostvarivo u pocetku? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Mozda ti je bolja opcija da se smestis u Hayward, Fremont ili Union City. Samo predjes most i u dolini si a cene rente su nekoliko puta nize. Nema toliko kriminala.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Je li mozes da ocekujes nekog da ti upadne preko noci u stan dok spavas ili ce da te snima kada si odsutan pa ce uleteti da te opljacka? Mada ne vidim tamo svrhu pljacke ako ti uleti u stan/kucu da uzme neku stvar lupam od vrednosti $200-400 za sta moze da dobije 'valjda' i par godina za to. Sto se tice novca, sav novac je u banke. Ne znam jedino ljudi sa ovih krajeva da li ga drze u kuci (pod jastukom ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() A ako te detaljnije zanima kakvih zlocina ima, evo ti ovaj sajt klikni. Default je pet dana (cini mi se u poslednjih pet imaju dva ubistva). Mozes da menjas period i da menjas vrstu zlocina koju posmatras. Ja obicno koristim ova dva ili neka ovakva slicna (ne radi za sve ovaj crimemapping) u kombinaciji pa pratim neko vreme dok ne odlucim gde da iznajmljujem stan/ idem u hotel... A i kad odes u Zillow, obicno mozes da vidis i kakve su kuce i komsiluci... Na osnovu samo ove slike cini mi se sto vise u brda to bolje sto se Oklanda tice... |
|
|||
|
|||
![]()
Svidja mi se CrimeMapping.com samo ispada sa se u SF i Oklandu ne smes ni pojaviti na ulici. Cak ni u Berkeley koji je studentski centar.
Citajuci www.city-data.com, sto se tice Oaklanda uglavnom se poklapaju sa CrimeMapping.com u pogledu delova grada koje treba izbegavati. Oko BART stanica Rockridge, Ashby pa i MacArthur moze da se zivi normalno. Ne spominjem delove u brdima jer do njih ne ide BART pa je tesko bez kola, a i poprilicno je skuplje. Sve u svemu posto su karte vec kupljene za 29.avgust bice to jedno interesantno iskustvo. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Nisam dobio uopste konkretan odgovor na moje konkretno postavljeno pitanje. Valjda kako ovde tako i tamo vazi pravilo ne diras ga ne dira te. Trazim problem dobijes problem. ![]() Sta ima ogrnice sme dotle da ide i dalje ne? Pa je li u nekom zatvoru ili ima slobodu kretanja. Ako se igde vise praktikuje taj zakon tkzv. 'demokratija' onda ce to biti u Americi. Ode da trazi neki posao i gazda ga taj pita - iz kog kraja dolazis? On kaze iz tog i to... Ahaaa, e pa ti ne mozes da radis ovde. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ovde se ljudi raspoznavaju po zipcode-u ili komsiluku (neighborhood-u) - sto bi rekla Lorde u onoj pesmi "And I'm not proud of my address, In a torn-up town, no postcode envy". U nekim krajevima ima nasumicne pucnjave nakon sumraka u nekim nema pucnjave skoro ikada. Npr. kod nas ovde jedan lokalni geto, zalutali metak pogodi dete koje sedi u svom stanu (drvene su kuce u pitanju), ili u drugom slucaju dete na ulici. Gledas valjda americke akcione, nije ovde svugde Wisteria Lane kao u Ocajnim domacicama. U ovom mom kraju obicno kriminal bude neko ostavio otkljucana kola ili otvorenu garazu sve sirom pa nesto neko usput pokupi. Adresa ti je ovde i cena kuce, i cesto i znak kom stalezu pripadas. Npr. u mom komsiluku mozes da kupis matoru kucu koja je ni za sta za 250 000 dolara a za te pare u Indijani kupis palatu od pet soba sa podrumom u manjem gradu. Moze da bude i sa bazenom. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Los Angeles, California | asmiki | Lokacije u USA | 191 | 15.05.2019 19:38 |
San Jose, California (Bay Area) | poshtica | Lokacije u USA | 28 | 23.06.2017 16:10 |
Beverly Hills, California | Mitkoni | Lokacije u USA | 0 | 20.12.2014 13:43 |
Santa Barbara, California | elefteros | Lokacije u USA | 0 | 15.12.2014 07:39 |
Hoce li California dobiti ostrvo? | xeg | Vaša strana | 2 | 23.08.2008 18:28 |
![]() |