![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Temporary Foreign Workers – How to apply Based on your answers, it appears that you are eligible to work temporarily in Canada. Length of stay: Temporary See application processing times for this category |
|
||||
|
||||
![]()
..znaci naveo si u aplikaciji da imas poslodavca, tj kanadsku firmu koja je spremna da ti da Job Offer?
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
pa jedini nacin za privremeni rad u Kanadi, to jest da konkurises za radnu dozvolu je da si pronasao poslodavca koji je voljan da te zaposli u uradi LMO za tebe...
|
|
||||
|
||||
![]()
Kanadjani imaju najrigorozniji vizni rezim. 2010. sam aplicirao i odbili su me. Brdo nekih dokumenata je potrebno, pozivno, garantno pismo (što na svu sreću nije slučaj sa SAD-om). Dobih i obrazloženje na papiru zbog čega sam odbijen, nekoliko stavki, idiotskih. Dan kasnije su me zvali (pošto sam predao papire i aplicirao za vizu) da održimo telefonski intervju, koji je trajao 15-20 minuta. Izrešetala me je pitanjima, 'kako, zašto, kod koga, šta radi, ko mu je poslednji put bio, odakle se znate, kad je otišao, u kakvom ste srodstvu, šta rade njegovi...' Naposletku mi je rekla da dođem u ponedeljak po pasoš. I pored toga što ništa nisam lažirao i što sam na svako pitanje iskreno odgovorio, nisam dobio vizu. I krajnje neprofesionalno s njihove strane, obavljanje intervjua preko telefona. Jeb'la ih njihova smrznuta prčvara. Tamo sigurno ne bih emigrirao, niti planirao život.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pre par dana sam dobio vest da je od jula ove godine pa do januara sledece obustavljeno primanje aplikacija za iseljenicku vizu. Sem u slucaju da imas ponudu za posao.
Koje je vase misljenje na ovu temu i sta mislite sta sve ovo povlaci sa sobom...posto je najavljenjo i menjanje tog imigracionog zakona... Pozdrav i nadam se da cemo od 2013 svi imate malo vise srece ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ja mislim da žele da povise kriterijum i smanje vreme čekanja. Trebaju im visoko-kvalifikovani emigranti , sa radnim iskustvom, sa dobrim engleskim, mladi i sa decom, sad i odmah.
Koliko sam ja cula gornja granica za maksimalan broj bodova će biti 35 godina, povisiće kriterijume za engleski i to najverovatnije 7 poena is svakog modula IELTS testiranja i povisiće kriterijume za visoko obrazovanje. Ko bude uspeo da skupi ove poene ići će vrlo brzo. Ovo su za sada samo nagađanja sa www.canadavisa.com. Krajem godine ćemo sve tačno znati.
|
||||
|
||||
![]()
Nadam se da će bar biti blaži kriteriji ako već postoji job offer, kao što je i do sada bio slučaj.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stoga hoce da favorizuju nacine imigracije gde vec imate obezbedjen posao, pa prakticno sa prvim danom dolaska se bolje uklopite u drustvo.... Takodje ce ubuduce (tako se bar prica) za sve vrste imigracionog programa biti obavezno polaganje jezika... O sudbini trenutno suspendovanih FSW i Business programa, niko ne zna dalju sudbinu i da li ce uopste biti vraceni kako mogucnost 2013. Inace licno mislim da ovo suspendovanje ima veze i sa eknomskom krizom, jer su zatvorlili nekoliko imigracionih office-a, a njihove predmete prebacili u druge gradove, tako da se sigurno stvorila ogromna guzva papira koje treba obraditi.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inače, HRSDC nije potvrdio ponudu za posao koju sam jedva uspela da nadjem. Kada sam pogledala malo strane forume, primetila sam da nikome nisu potvrdili. Ovo je takođe malo čudna situacije. Nekada je potvrda iz HRSDCa bila skoro formalnost a sada izgleda ukidaju i taj kanal. Moj suprug je ove godine među izvučenima, tako da, ako sve bude u redu, idemo u US, A Kanda izgleda ostaje, za sad, samo san....
|
![]() |