ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 25.04.2012, 20:31
Aden Aden je offline
Drug član

Datum prijave: 28.02.2012
US lokacija: Wisconsin
YU lokacija: Bosan i Hezegovina
Pošalji MSN poruku korisniku Aden
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik botexag Prikaz poruke
canadavisa je sajt agencije (advokati) koja pomaze pri imigraciji i sastavni deo sajta je veliki forum, gde mozes procitati iskustva drugih....

ako se zelis testirati da li imas dovoljno poena za Federal Skill Worker idi na http://www.cic.gc.ca/app/ctcvac/english/index

na tom sajtu ces naci sve info koji te interesuju
Ja pokuso evo sta sam dobio kao odgovor:

Temporary Foreign Workers – How to apply

Based on your answers, it appears that you are eligible to work temporarily in Canada.
Length of stay: Temporary
See application processing times for this category
Reply With Quote
Staro 25.04.2012, 21:01
botexag's Avatar
botexag botexag je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.12.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Aden Prikaz poruke
Ja pokuso evo sta sam dobio kao odgovor:

Temporary Foreign Workers – How to apply

Based on your answers, it appears that you are eligible to work temporarily in Canada.
Length of stay: Temporary
See application processing times for this category
..znaci naveo si u aplikaciji da imas poslodavca, tj kanadsku firmu koja je spremna da ti da Job Offer?
Reply With Quote
Staro 26.04.2012, 08:23
Aden Aden je offline
Drug član

Datum prijave: 28.02.2012
US lokacija: Wisconsin
YU lokacija: Bosan i Hezegovina
Pošalji MSN poruku korisniku Aden
Nepromenjeno

Nisam to naveo a nisam siguran
Reply With Quote
Staro 26.04.2012, 17:26
botexag's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Aden Prikaz poruke
Nisam to naveo a nisam siguran
pa jedini nacin za privremeni rad u Kanadi, to jest da konkurises za radnu dozvolu je da si pronasao poslodavca koji je voljan da te zaposli u uradi LMO za tebe...
Reply With Quote
Staro 29.04.2012, 01:16
RockBett's Avatar
RockBett RockBett je offline
Član

Datum prijave: 10.03.2012
US lokacija: California
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Kanadjani imaju najrigorozniji vizni rezim. 2010. sam aplicirao i odbili su me. Brdo nekih dokumenata je potrebno, pozivno, garantno pismo (što na svu sreću nije slučaj sa SAD-om). Dobih i obrazloženje na papiru zbog čega sam odbijen, nekoliko stavki, idiotskih. Dan kasnije su me zvali (pošto sam predao papire i aplicirao za vizu) da održimo telefonski intervju, koji je trajao 15-20 minuta. Izrešetala me je pitanjima, 'kako, zašto, kod koga, šta radi, ko mu je poslednji put bio, odakle se znate, kad je otišao, u kakvom ste srodstvu, šta rade njegovi...' Naposletku mi je rekla da dođem u ponedeljak po pasoš. I pored toga što ništa nisam lažirao i što sam na svako pitanje iskreno odgovorio, nisam dobio vizu. I krajnje neprofesionalno s njihove strane, obavljanje intervjua preko telefona. Jeb'la ih njihova smrznuta prčvara. Tamo sigurno ne bih emigrirao, niti planirao život.
Reply With Quote
Staro 21.07.2012, 00:20
miki_s1986 miki_s1986 je offline
Član

Datum prijave: 05.10.2009
Nepromenjeno

Pre par dana sam dobio vest da je od jula ove godine pa do januara sledece obustavljeno primanje aplikacija za iseljenicku vizu. Sem u slucaju da imas ponudu za posao.

Koje je vase misljenje na ovu temu i sta mislite sta sve ovo povlaci sa sobom...posto je najavljenjo i menjanje tog imigracionog zakona...

Pozdrav i nadam se da cemo od 2013 svi imate malo vise srece
hocu jos dva zivota, jos ljubavi dvjesta....
Reply With Quote
Staro 21.07.2012, 13:58
zvercica's Avatar
zvercica zvercica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.08.2009
US lokacija: Seattle od 04.09
Nepromenjeno

Ja mislim da žele da povise kriterijum i smanje vreme čekanja. Trebaju im visoko-kvalifikovani emigranti , sa radnim iskustvom, sa dobrim engleskim, mladi i sa decom, sad i odmah.

Koliko sam ja cula gornja granica za maksimalan broj bodova će biti 35 godina, povisiće kriterijume za engleski i to najverovatnije 7 poena is svakog modula IELTS testiranja i povisiće kriterijume za visoko obrazovanje. Ko bude uspeo da skupi ove poene ići će vrlo brzo. Ovo su za sada samo nagađanja sa www.canadavisa.com. Krajem godine ćemo sve tačno znati.
04.04. - Intervju
29.04 - Dopuna dokumenata
10.05 - Pozeleneli skroz naskroz
04.09 - Departure day
Reply With Quote
Staro 21.07.2012, 16:20
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Nadam se da će bar biti blaži kriteriji ako već postoji job offer, kao što je i do sada bio slučaj.

DV 2020
Reply With Quote
Staro 21.07.2012, 17:11
botexag's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zvercica Prikaz poruke
Ja mislim da žele da povise kriterijum i smanje vreme čekanja. Trebaju im visoko-kvalifikovani emigranti , sa radnim iskustvom, sa dobrim engleskim, mladi i sa decom, sad i odmah.

Koliko sam ja cula gornja granica za maksimalan broj bodova će biti 35 godina, povisiće kriterijume za engleski i to najverovatnije 7 poena is svakog modula IELTS testiranja i povisiće kriterijume za visoko obrazovanje. Ko bude uspeo da skupi ove poene ići će vrlo brzo. Ovo su za sada samo nagađanja sa www.canadavisa.com. Krajem godine ćemo sve tačno znati.
Najveci problem je bio sto ljudi koji prodju bodovni sistem, dodju u Kanadu i onda se ustanovi da se njihovo obrazovanje ne priznaje, pa uglavnom u pocetku primaju socijalnu pomoc i rade poslove za koje nisu kvalifikovani...

Stoga hoce da favorizuju nacine imigracije gde vec imate obezbedjen posao, pa prakticno sa prvim danom dolaska se bolje uklopite u drustvo....
Takodje ce ubuduce (tako se bar prica) za sve vrste imigracionog programa biti obavezno polaganje jezika...

O sudbini trenutno suspendovanih FSW i Business programa, niko ne zna dalju sudbinu i da li ce uopste biti vraceni kako mogucnost 2013.

Inace licno mislim da ovo suspendovanje ima veze i sa eknomskom krizom, jer su zatvorlili nekoliko imigracionih office-a, a njihove predmete prebacili u druge gradove, tako da se sigurno stvorila ogromna guzva papira koje treba obraditi..
Reply With Quote
Staro 21.07.2012, 22:54
zvercica's Avatar
zvercica zvercica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.08.2009
US lokacija: Seattle od 04.09
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik botexag Prikaz poruke

...Inace licno mislim da ovo suspendovanje ima veze i sa eknomskom krizom, jer su zatvorlili nekoliko imigracionih office-a, a njihove predmete prebacili u druge gradove, tako da se sigurno stvorila ogromna guzva papira koje treba obraditi..
Da, i ovo je lako moguće, tako da za sve nas koji želimo u Kanadu preostaje sve manje opcija.

Inače, HRSDC nije potvrdio ponudu za posao koju sam jedva uspela da nadjem. Kada sam pogledala malo strane forume, primetila sam da nikome nisu potvrdili. Ovo je takođe malo čudna situacije. Nekada je potvrda iz HRSDCa bila skoro formalnost a sada izgleda ukidaju i taj kanal.

Moj suprug je ove godine među izvučenima, tako da, ako sve bude u redu, idemo u US, A Kanda izgleda ostaje, za sad, samo san....
04.04. - Intervju
29.04 - Dopuna dokumenata
10.05 - Pozeleneli skroz naskroz
04.09 - Departure day
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja