![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Imam jednu ideju.
![]() Dobijes (nekako) kubanske papire, odes u USA turisticki sa srpskim pasosem, izvadis kubanski pasos na aerodromu i trazis azil. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ono sto mene jako interesuje je kako da legalno ostanem u USA, recimo dodjem legalno na sezonski posao ali sta posle kad se sezona zavrsi a ja nebi da ostajem na crno vec ako je moguce da nekako produzim boravak, jel moguce dobiti neku radnu vizu pa to obnavljati na godinu dana itd? Jer resio sam da se ne vracam dok ne dobijem drzavljanstvo ma koliko dugo mi trebalo da ga dobijem ili makar stalni boravak e tek onda mogu nazad u Srbiju onako turisticki.
|
|
||||
|
||||
![]()
sine, da je tako lako kao što misliš, svi bi mi već bili u usa i usa bi imala mnogo mnogo više stanovnika i sve što ide s time. pa ceo svet bi se sjatio u usa. nemoj da misliš da ima neke useljeničke vize za tebe. svi samo nas čekaju. boli ih ono.
iskreno voleo bi da prođe ono da može da dobije GC ko ima završen fax u usa. otišao bi i završio bi master i tamo i tražio bi. želim da lottery ostane, al i da to dadaju. jbg, imaju slične programe i druge države. trenutno je usa useljenički sistem najpropaliji, najstariji, nikakav i šuntav. u nemačku ko ima fakultet i želi da nauči jezik i da radi pošteno, odma dobija useljeničku vizu.
|
|||
|
|||
![]()
Postoji nacin da ostanes legalno. Ne znam koju vizu imas,ali,recimo za J1 postoji mogucnost da apliciras za turisticku ili recimo studentsku f1 (upises neku skolu). Apliciras pre isteka vize,ulazis u proces ( 3-4 meseca) i ako ti se odobri dobijes novi status na 6 meseci. Turisticki mozes 2 puta da produzavas,to je godina dana plus period dok si u procesu nekoliko meseci..
Last edited by mikasa; 11.06.2013 at 19:46. Razlog: delete |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam se posle ovogodisnjeg izvlacenja i objave ukidanja okrenuo drugim opcijama i drugim istrazivanjima za odlazak. Uglavnom vecina ljudi prica o mogucnostima ali konkretno jako malo ljudi i zavrsi preko grane. Teoretski na papiru sam svasta procitao i popricao sa ljudima o recimo Austriji, Nemackoj i jos nekim zemljama te "navodnim" pogodnostima u poslednje vreme za odlazak za nasih prostora, ali u praksi to ni blizu tako ne funkcionise. Ono sto mogu svima reci samo fiktivni brak resava odlazak. Gledajte da uspostavljate kontakte sa ljudima vani, trazite pouzdane osobe koje zele na to pristati, provedite 3 (uglavnom je 3) godine u nekom cimerskom odnosu sa fiktivnim supruznikom i posle ste svoj covek sa novim drzavljanstvom ili vizom u dzepu. Da je lako tako nesto nije, ali bez toga nista. Masa predloga su samo price i ne resavaju odlazak jer je do ponude poslodavaca negde vani iz pozicije prosecnog radnika iz Srbije za 90% i vise ljudi prosto nemoguce doci.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dok si tamo potrudi se da nadjes zenu sa papirima, ili ganjaj NEKU online unapred :-). |
|
|||
|
|||
![]()
A jel postoji mogucnost ako dodjem legalno na sezonski poso pa onda da ostanem tako sto cu upisati neku skolu/koledz recimo trenersku ili tako nesto a ovde nisam student?
|
|
|||
|
|||
![]()
Malo zacaran krug, da bi dosao na sezonski posao moras ovde biti student...
Ali da bi tamo resao sa J1 na F1 ne moras nista vise do upisane skole i para na racunu... Mada i odavde to mozes, samo ti treba radni odnos duzi od 6 meseci, i pare na racunu, potvrda o upisu i eto F1 vize.. Ili B1... pa istim redom... Ako nisi student J1 zaboravi. H2B takodje. Jbg al tako je... |
|
|||
|
|||
![]()
Znaci sve u svemu fiktivan brak mu dodje kao najbolje i najsigurnije resenje a mozda bude i bravi brak samo sto ni to nije lako naci
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Placanje rezija za stan u Srbiji online iz Amerike | snowflake | Vaša strana | 3 | 28.04.2015 08:45 |
aplikacija iz amerike | ivavaso215 | Prijava na Lutriju | 5 | 07.09.2014 00:08 |
Sadrzaj druge koverte | xeg | Druga koverta | 24 | 11.03.2011 21:55 |
![]() |