ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 08.06.2013, 21:16
chupacabra chupacabra je offline
Drug član

Datum prijave: 25.09.2012
Nepromenjeno

Imam jednu ideju.

Dobijes (nekako) kubanske papire, odes u USA turisticki sa srpskim pasosem, izvadis kubanski pasos na aerodromu i trazis azil.
Reply With Quote
Staro 11.06.2013, 17:29
Nestor Nestor je offline
Član

Datum prijave: 10.06.2013
Nepromenjeno

Ono sto mene jako interesuje je kako da legalno ostanem u USA, recimo dodjem legalno na sezonski posao ali sta posle kad se sezona zavrsi a ja nebi da ostajem na crno vec ako je moguce da nekako produzim boravak, jel moguce dobiti neku radnu vizu pa to obnavljati na godinu dana itd? Jer resio sam da se ne vracam dok ne dobijem drzavljanstvo ma koliko dugo mi trebalo da ga dobijem ili makar stalni boravak e tek onda mogu nazad u Srbiju onako turisticki.
Reply With Quote
Staro 11.06.2013, 18:41
hope's Avatar
hope hope je offline
Drug član

Datum prijave: 01.11.2011
US lokacija: So Cali
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

sine, da je tako lako kao što misliš, svi bi mi već bili u usa i usa bi imala mnogo mnogo više stanovnika i sve što ide s time. pa ceo svet bi se sjatio u usa. nemoj da misliš da ima neke useljeničke vize za tebe. svi samo nas čekaju. boli ih ono.

iskreno voleo bi da prođe ono da može da dobije GC ko ima završen fax u usa. otišao bi i završio bi master i tamo i tražio bi. želim da lottery ostane, al i da to dadaju. jbg, imaju slične programe i druge države. trenutno je usa useljenički sistem najpropaliji, najstariji, nikakav i šuntav. u nemačku ko ima fakultet i želi da nauči jezik i da radi pošteno, odma dobija useljeničku vizu.
Reply With Quote
Staro 11.06.2013, 19:40
mikasa mikasa je offline
Član

Datum prijave: 10.05.2013
US lokacija: Brooklyn
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Postoji nacin da ostanes legalno. Ne znam koju vizu imas,ali,recimo za J1 postoji mogucnost da apliciras za turisticku ili recimo studentsku f1 (upises neku skolu). Apliciras pre isteka vize,ulazis u proces ( 3-4 meseca) i ako ti se odobri dobijes novi status na 6 meseci. Turisticki mozes 2 puta da produzavas,to je godina dana plus period dok si u procesu nekoliko meseci..

Last edited by mikasa; 11.06.2013 at 19:46. Razlog: delete
Reply With Quote
Staro 11.06.2013, 19:46
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik hope Prikaz poruke
sine, da je tako lako kao što misliš, svi bi mi već bili u usa i usa bi imala mnogo mnogo više stanovnika i sve što ide s time. pa ceo svet bi se sjatio u usa. nemoj da misliš da ima neke useljeničke vize za tebe. svi samo nas čekaju. boli ih ono.

iskreno voleo bi da prođe ono da može da dobije GC ko ima završen fax u usa. otišao bi i završio bi master i tamo i tražio bi. želim da lottery ostane, al i da to dadaju. jbg, imaju slične programe i druge države. trenutno je usa useljenički sistem najpropaliji, najstariji, nikakav i šuntav. u nemačku ko ima fakultet i želi da nauči jezik i da radi pošteno, odma dobija useljeničku vizu.
Pa izvini, ali ima nas ovde koji smo dosli sa srednjom skolom i iskolovali se ovde. Hoces da kazes da Amerika nema nista od nas? Izvini, ali tvoja diploma ne moze da bude na vecoj "ceni" od nasih ovde, moze samo da se desi da ces da radis za manje pare i da neces da pregovaras oko odmora, osiguranja i ostalih beneficija. I meni jeste suntavo da se dovlace radnici od kod zna kuda i trose godine na njihovo uklapanje (a bogami ih je dosta koji se nikad ne uklope pa im posle kriv svakakav djavo) umesto da se reformise sistem skolovanja i omoguci ovdasnjoj deci da se skoluju za pristojne pare a ne da ostanu duzni i ruzni posle studiranja. U tome je i problem sa reformom, jer mora da se naprave kvote a razni lobisti koji bi da manje placaju radnu snagu bi svasta nesto sad... Zato je meni i stalo da se zadrzi lutrija. Sta ti mislis, da ces u programu za radne vize ti da budes odabran? Bira Google i bira Microsoft i ostali - ne bih da duzim, zna se iz kojih zemalja. Sta da ti kazem, u redu je mozda to sa Nemackom ali nesto ne cujem da se su ti skolovani imigranti nesto super prihvaceni. Kako je krenulo i ovde je toga sve manje - bar kod mene u firmi kad se prica o tome, muka im je vise i od imigranata koji bi pare i demokratiju a da uvode svoja pravila i od mnogo cega drugog... Samo nemoj da pucas u messenger tj. mene, nista se na to ne obraca paznja kad tek stignes jer svi gledaju samo da se "snadju", a i svi su nesto politicki korektni. Kad te prihvate i opuste se, onda ces da cujes kako je Amerika otvorena prema imigrantima prema nekima jeste, a bogami prema mnogima i nije.
Reply With Quote
Staro 11.06.2013, 19:55
aspirin aspirin je offline
Drug član

Datum prijave: 15.03.2012
Nepromenjeno

Ja sam se posle ovogodisnjeg izvlacenja i objave ukidanja okrenuo drugim opcijama i drugim istrazivanjima za odlazak. Uglavnom vecina ljudi prica o mogucnostima ali konkretno jako malo ljudi i zavrsi preko grane. Teoretski na papiru sam svasta procitao i popricao sa ljudima o recimo Austriji, Nemackoj i jos nekim zemljama te "navodnim" pogodnostima u poslednje vreme za odlazak za nasih prostora, ali u praksi to ni blizu tako ne funkcionise. Ono sto mogu svima reci samo fiktivni brak resava odlazak. Gledajte da uspostavljate kontakte sa ljudima vani, trazite pouzdane osobe koje zele na to pristati, provedite 3 (uglavnom je 3) godine u nekom cimerskom odnosu sa fiktivnim supruznikom i posle ste svoj covek sa novim drzavljanstvom ili vizom u dzepu. Da je lako tako nesto nije, ali bez toga nista. Masa predloga su samo price i ne resavaju odlazak jer je do ponude poslodavaca negde vani iz pozicije prosecnog radnika iz Srbije za 90% i vise ljudi prosto nemoguce doci.
Reply With Quote
Staro 11.06.2013, 21:34
snowflake snowflake je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.02.2012
US lokacija: Raleigh, NC
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nestor Prikaz poruke
Ono sto mene jako interesuje je kako da legalno ostanem u USA, recimo dodjem legalno na sezonski posao ali sta posle kad se sezona zavrsi a ja nebi da ostajem na crno vec ako je moguce da nekako produzim boravak, jel moguce dobiti neku radnu vizu pa to obnavljati na godinu dana itd? Jer resio sam da se ne vracam dok ne dobijem drzavljanstvo ma koliko dugo mi trebalo da ga dobijem ili makar stalni boravak e tek onda mogu nazad u Srbiju onako turisticki.
Na zalost izgleda da nema odgovora na: "nekako", "neku"... :-(.

Dok si tamo potrudi se da nadjes zenu sa papirima, ili ganjaj NEKU online unapred :-).
Reply With Quote
Staro 12.06.2013, 18:44
Nestor Nestor je offline
Član

Nepromenjeno

A jel postoji mogucnost ako dodjem legalno na sezonski poso pa onda da ostanem tako sto cu upisati neku skolu/koledz recimo trenersku ili tako nesto a ovde nisam student?
Reply With Quote
Staro 12.06.2013, 20:27
Tamara85 Tamara85 je offline
Drug član

Datum prijave: 30.09.2011
Nepromenjeno

Malo zacaran krug, da bi dosao na sezonski posao moras ovde biti student...
Ali da bi tamo resao sa J1 na F1 ne moras nista vise do upisane skole i para na racunu...
Mada i odavde to mozes, samo ti treba radni odnos duzi od 6 meseci, i pare na racunu, potvrda o upisu i eto F1 vize..
Ili B1... pa istim redom...
Ako nisi student J1 zaboravi. H2B takodje.
Jbg al tako je...
Reply With Quote
Staro 12.06.2013, 21:23
Nestor Nestor je offline
Član

Nepromenjeno

Znaci sve u svemu fiktivan brak mu dodje kao najbolje i najsigurnije resenje a mozda bude i bravi brak samo sto ni to nije lako naci
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja