ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 05.05.2013, 13:51
johnny_nyc's Avatar
johnny_nyc johnny_nyc je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.05.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Rijeka
Nepromenjeno

evo iz usa novina iz 2012

If the House bill were to become law — which is considered unlikely due to Senate and White House opposition — that number is likely to be cut drastically.

The House voted on a similar bill in September, but if fell short because of the lack of a two-thirds majority.

06.05.2013. cura izvučena broj 15***
07.06.2013. poslani papiri za KCC
17.06.2013. papiri stigli u KCC
03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu
03.02.2014. interview odgođen
28.02.2014. liječnički odrađen
24.03.2014. novi datum interviewa

24.03.2014. green day
21.08.2014. USA LPR
Reply With Quote
Staro 05.05.2013, 18:14
Cosmo's Avatar
Cosmo Cosmo je offline
Drug član

Datum prijave: 07.10.2012
US lokacija: Gdje god je bolje nego ovdje
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Lutrija nije jos zvanicno ukinuta. Evo clanka od 26.04,2013. u kojem pise da klub kongresmena crnaca (34 kongresmena) nece glasati ni za jedan oblik novog imigracionog zakona koji ne ukljucuje zelenu lutriju.

http://politic365.com/2013/04/26/the...sas-a-no-vote/
Staro 06.05.2013, 14:10
Americano Americano je offline
Drug član

Datum prijave: 24.09.2011
US lokacija: chicago
YU lokacija: Bar,Crna Gora
Pošalji Skype™ poruku korisniku Americano
Angry

Ljudi znate li ima li ikakvih naznaka da bi ako definitivno ukinu lutriju mogli da uvedu neki novi slican program za emigraciju u USA,nesto tipa kao sto je za Kanadu i Australiju?Svarno sam se izbedacio kad sam cuo da postoje velike sanse da ukinu lutriju,vjerujem da bi to bio veliki udarac za nas koji istinski zelimo legalno da emigriramo u USA.
Reply With Quote
Staro 06.05.2013, 20:23
Cosmo's Avatar
Cosmo Cosmo je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Americano Prikaz poruke
Ljudi znate li ima li ikakvih naznaka da bi ako definitivno ukinu lutriju mogli da uvedu neki novi slican program za emigraciju u USA,nesto tipa kao sto je za Kanadu i Australiju?Svarno sam se izbedacio kad sam cuo da postoje velike sanse da ukinu lutriju,vjerujem da bi to bio veliki udarac za nas koji istinski zelimo legalno da emigriramo u USA.
Sve je jos uvijek neizvjesno. Najvjerovatnije ce biti odredjenih izmjena prijedloga novog immi zakona, morace pomiriti neke strane i stavove, pogotovo one koji imaju naznake odredjenog vida diskriminacije. Treba pojasniti kako to da ce 10.500 Iraca svake godine moci imigrirati u USA, zasto ce otvoriti vrata ski instruktorima i slicno. Ja vjerujem da, i ako ukinu lutriju, ubacice neku novinu i otvoriti neke nove nacine imigracije. Citajuci vijesti oko novog zakona mislim da zagovornici novog zakona imaju precih stavki od lutrije i mozda bas nastavak lutrije bude ustupak da bi se proguralo nesto drugo, sve je to jos uvijek u magli.

Mnogo nas sa foruma isto to zelimo, legalno imigrirati u USA i takodje smo razocarani zadnjim najavama da ce lutrija najvjerovatnije biti ukinuta. Kako god, i da se lutrija nastavi, to ne znaci da cemo ti, ja ili neko drugi dobiti i da igramo 10 slijedecih godina. Lutrija je ipak lutrija i treba razmatrati i druge opcije.

Prati forum, neko ce vec napisati neki update s vremena na vrijeme.
Staro 06.05.2013, 20:45
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Cosmo Prikaz poruke
Sve je jos uvijek neizvjesno. Najvjerovatnije ce biti odredjenih izmjena prijedloga novog immi zakona, morace pomiriti neke strane i stavove, pogotovo one koji imaju naznake odredjenog vida diskriminacije. Treba pojasniti kako to da ce 10.500 Iraca svake godine moci imigrirati u USA, zasto ce otvoriti vrata ski instruktorima i slicno. Ja vjerujem da, i ako ukinu lutriju, ubacice neku novinu i otvoriti neke nove nacine imigracije. Citajuci vijesti oko novog zakona mislim da zagovornici novog zakona imaju precih stavki od lutrije i mozda bas nastavak lutrije bude ustupak da bi se proguralo nesto drugo, sve je to jos uvijek u magli.

Mnogo nas sa foruma isto to zelimo, legalno imigrirati u USA i takodje smo razocarani zadnjim najavama da ce lutrija najvjerovatnije biti ukinuta. Kako god, i da se lutrija nastavi, to ne znaci da cemo ti, ja ili neko drugi dobiti i da igramo 10 slijedecih godina. Lutrija je ipak lutrija i treba razmatrati i druge opcije.

Prati forum, neko ce vec napisati neki update s vremena na vrijeme.
to je to sto sam ja pricao, o ustupcima i jos nekim stvarima,nemoguce da im sve ovo u vezi reforme prodje,najmanje im je tu sad bitna lutrija,imaju mnogo preca poslao kao npr ovih 10 hiljada iraca,medjutim sad se crnci bune jer su im time ugrozena prava,uglavnom prcice ce dosta vremena dok barem 30 posto od ovog prijedloga prodje
Reply With Quote
Staro 06.05.2013, 21:05
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Sve sto ste pronasli u poslednje vreme vam je sa politic365.com
Kao i svaki medij mozda je ovo sto pisu i dosta pristrasno na jednu krajnost. Ne bih se ja oslanjao samo na jedan izvor informacija.
I u Srbiji istu vest 2-3 dnevna lista mogu preneti razlicito, ili se okomiti na tumacenje informacije na svoj nacin. Za primer navodim evo temu iz politike. Ako otvorite Kurir svaki dan ce te procitati pljuvacinu po Djilasu, dok ako otvorite neke druge novine bice pozitivno i bajka o tom istom Djilasu. Tako moze biti i sa informacijama o lutriji. Mediji su ispiraci mozga, ne prihvatajte sve tek tako.
Reply With Quote
Staro 06.05.2013, 21:34
Cosmo's Avatar
Cosmo Cosmo je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Sve sto ste pronasli u poslednje vreme vam je sa politic365.com
Kao i svaki medij mozda je ovo sto pisu i dosta pristrasno na jednu krajnost. Ne bih se ja oslanjao samo na jedan izvor informacija.
I u Srbiji istu vest 2-3 dnevna lista mogu preneti razlicito, ili se okomiti na tumacenje informacije na svoj nacin. Za primer navodim evo temu iz politike. Ako otvorite Kurir svaki dan ce te porcitati pljuvacinu o Djilasu, dok ako otvorite neke druge novine bice pozitivno o Djilasu. Tako moze biti i sa informacijama o lutriji. Mediji su ispiraci mozga, ne prihvatajte sve tek tako.
Nije bas sve sa tog sajta ali uglavnom jeste. Da se razumijemo, ja ne tvrdim ni ovo ni ono, ni da ce se lutrija ukinuti ni da nece. Ja samo komentarisem da ima i drugih pogleda i da mnogi imaju kritike, zamjerke ili nejasnoce u vezi novog zakona, te da nije bas tako ocigledno da ce sigurno proci. Naravno da mediji mogu jednu pricu ispricati na vise razlicitih nacina, zavisno od toga da li su pro ovi ili oni, ali evidentno je da su se mnogi, ukljucujuci i neke od predlagaca, zamislili oko zakona i da su svjesni da ce se neke stvari morati izmjeniti. Svrha onoga sto sam napisao je da stvari vezane za lutriju (ili imigraciju uopste) ne treba shvatati crno/bijelo i da niko u ovom trenutku ne moze tvrditi da ce biti ukinuta ili ne.

Sad ne bih otvarao temu o medijima koja nema veze sa lutrijom, a na kraju krajeva, gdje pronaci informaciju ako ne iz medija (naravno u nedostatku zvanicnih izvora). Mediji i komentarisu prijedloge zakona upravo da bi ukljucili javnost i osluskivali puls gradjana u vezi s nekom drustvenom promjenom. I ovo je uvod i dio necije predizborne kampanje.
Staro 06.05.2013, 22:25
VectorZz VectorZz je offline
Član

Datum prijave: 26.04.2013
Nepromenjeno

Zasigurno je da ce u buducnosti prednost imati crni irci
Reply With Quote
Staro 06.05.2013, 23:50
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik VectorZz Prikaz poruke
Zasigurno je da ce u buducnosti prednost imati crni irci
Irci odavno imaju prednost,to nije nikakva novost i opce je poznato!
Reply With Quote
Staro 07.05.2013, 10:55
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

gledam juce neki amerciki kanal na digitalnoj,i sad neki kongresmen,i neka fora dole u Detroitu,kaze nema sanse da prodje ova reforma,kaze ljudi su godinama krsili zakon i sad zele svoja prava,on smatra da su ti isti uzimali posao amerikancima i ostetili drzavu,i da treba da odgovaraju drzavi kao i svi koji krse zakon a ovim bi se napravio izuzetak,i onda bi svi krsili zakone,on zeli da policija na ulici zaustavlja ljude i trazi dokumenta! Bas je ostro popljuvao ilegalce,kaze nije se moglo na taj nacin kriminalu stati u kraj jer previse je ljudi koji su bez papira i oni po nekoj logici ne postoje i onda nastaje haos!
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja