ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 02.10.2014, 14:48
NS2015 NS2015 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2014
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Cunami Prikaz poruke
Ajde da otvorimo sezonu...

Prva zelena karta za dv2015 je odobrena

Djevojka je iz Doboja (BiH).

Više detalja večeras
Svaka cast ! Puno srece u novom zivotu. Koji si CN imao?
Staro 02.10.2014, 15:17
Cunami Cunami je offline
Drug član

Datum prijave: 31.03.2012
Nepromenjeno

Nisam ja u pitanju nego moja drugarica... Case Number je 3xxx
DS-260 Popunili i poslali 02.06.2014.
Ljekarski 21.05.2015. Eurofarm - Sarajevo
Interview 04.06.2015. - Sarajevo - Vize odobrene
Departure Day 06-Sep-2015.
Staro 02.10.2014, 17:11
Memena Memena je offline
Drug član

Datum prijave: 01.11.2012
US lokacija: Fort Lauderdale, FL
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Nisam ja u pitanju nego moja drugarica... Case Number je 3xxx
Sve cestitke od srca i da sto pre odletis
Nemoj sad da se uobrazis tako ......hahaha
Staro 02.10.2014, 17:30
SasaVA SasaVA je offline
Drug član

Datum prijave: 03.06.2014
Nepromenjeno

Citat:

Više detalja večeras

Cestitke i od mene... i neka je sa srecom !!!
18.12.2014.- Obavljen intervju,visa odobrena
29.12.2014.- Preuzet pasos iz DHL-a
30.12.2014.- Kupljena karta
24.01.2015.- Stigao u USA
Staro 02.10.2014, 20:41
Anemone Anemone je offline
Član

Datum prijave: 02.09.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:

Više detalja večeras
Cestitam! Ne mogu ni da zamislim kolika je to sreca za nju..
Ali nadam se da cemo je svi uskoro osjetiti ;-)
Staro 03.10.2014, 10:37
elefteros elefteros je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2014
US lokacija: Boston
Pošalji Skype™ poruku korisniku elefteros
Nepromenjeno

U iščekivanju broja kurirske pošiljke na sajtu usvisa-info, pišem vam jučerašnje iskustvo.

Bilo nas je dvoje juče na razgovoru, tj. ja za sebe i još jedan gospodin

Informaciju da ću imati intervju sam dobio krajem avgusta, znači skoro mesec dana da pripremim dokumentaciju, što sam umalo zeznuo sa uverenjem iz Mupa. Još jedan podsetnik svima u Srbiji koji su rođeni u drugom gradu, a žive u Beogradu, da na vreme podnesu zahtev jer se čeka od 5 do 7 dana. Čak i ako ste samo rođeni u tom nekom mestu, a od svog drugog meseca života živite u Beogradu, ne vredi da se objašnjavate sa službenicima u policiji. Srpska birokratija.

Intervju je bio zakazan za 8:30. Niti ja niti gospodin nismo bili na prvom spisku kada su prozivali, ali "domaćin" kako bih nazvao ljubaznog čoveka koji je čitao, nam je rekao da ne brinemo i da sačekamo jer stalno dobijaju dopune.. Tako da smo 10 minuta kasnije i mi bili prozvani.

Od dokumentacije sam imao svašta, od svih traženih uverenja, preko svih diploma i završenih škola, papira sa sajta u vezi sa lutrijom do koverte sa lekarskog. Ništa nisam prevodio, niti sam kopije overavao, kako je i pomenuto ovde na forumu na više mesta.

I pazite sad - službenik u Ambasadi mi je uzeo samo svedočanstva iz srednje škole, uverenja iz suda i mupa i neki papir iz koverte sa lekarskog, i dve fotografije. Znači, ništa nije zadržao od papira iz osnovne škole, sa fakulteta, sa sajta u vezi sa lutrijom, pa čak ni CD snimak pluća i jedan papir sa nalazom iz iste koverte. Priložio sam i svoj stari SSN, sobzirom da sam 2010. godine bio na Summer Work and Travel programu, međutim i to sam dobio nazad.

Službenik me je pitao više pitanja, i sva su ona više manje ovde već pominjana. Kada sam bio u Americi poslednji put, da li sam oženjen, čime se trenutno bavim, šta sam radio 2010. i za koga, da li imam već neke planove i ko je osoba koju sam naveo kao "podršku" nakon dolaska, s obzirom da nisam naveo adresu prilikom popunjavanja prijave u maju mesecu.

Otišao sam da platim vizu i dobio slobodno do 13:30, znači, sve isto kao i do sada.

Vratio se u dogovoreno vreme, ušao oko 14h, pet minuta kasnije davao otiske obe ruke, pa sačekao, pa otišao na još jedan šalter gde mi se obratila službenica na engleskom, malo smo proćaskali, pa sam ponovo dao otiske ali ovoga puta leve ruke, pročitao naglas dobijeni tekst i ostalo već znate ili pretpostavljate.

Sada čekam pasoš i paketić

Jesam imao tremu, i osećao sam se prilično nesigurno, al eto, još jedna potrvda da ako ste bili iskreni i ok tokom celog procesa, intervju je samo formalnost.
Staro 03.10.2014, 12:18
zanesena zanesena je offline
Drug član

Datum prijave: 11.09.2010
US lokacija: Los Angeles,Santa Monica
YU lokacija: vojvodina
Nepromenjeno

Čestitam od srca i radujem se zbog tebe
Upisi u tabelu u temi "Dobitnici 2015 koji ste broj" kad si poslao DS 260 i iz koje si zemlje.
Staro 03.10.2014, 12:43
Spartacus Spartacus je offline
Drug član

Datum prijave: 02.05.2014
US lokacija: Denver
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Cestitam!!! neka je sa srecom! i hvala puno na opsirnim informacijama!
Staro 03.10.2014, 14:17
SasaVA SasaVA je offline
Drug član

Datum prijave: 03.06.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik elefteros Prikaz poruke
U iščekivanju broja kurirske pošiljke na sajtu usvisa-info, pišem vam jučerašnje iskustvo.

Bilo nas je dvoje juče na razgovoru, tj. ja za sebe i još jedan gospodin

Informaciju da ću imati intervju sam dobio krajem avgusta, znači skoro mesec dana da pripremim dokumentaciju, što sam umalo zeznuo sa uverenjem iz Mupa. Još jedan podsetnik svima u Srbiji koji su rođeni u drugom gradu, a žive u Beogradu, da na vreme podnesu zahtev jer se čeka od 5 do 7 dana. Čak i ako ste samo rođeni u tom nekom mestu, a od svog drugog meseca života živite u Beogradu, ne vredi da se objašnjavate sa službenicima u policiji. Srpska birokratija.

Intervju je bio zakazan za 8:30. Niti ja niti gospodin nismo bili na prvom spisku kada su prozivali, ali "domaćin" kako bih nazvao ljubaznog čoveka koji je čitao, nam je rekao da ne brinemo i da sačekamo jer stalno dobijaju dopune.. Tako da smo 10 minuta kasnije i mi bili prozvani.

Od dokumentacije sam imao svašta, od svih traženih uverenja, preko svih diploma i završenih škola, papira sa sajta u vezi sa lutrijom do koverte sa lekarskog. Ništa nisam prevodio, niti sam kopije overavao, kako je i pomenuto ovde na forumu na više mesta.

I pazite sad - službenik u Ambasadi mi je uzeo samo svedočanstva iz srednje škole, uverenja iz suda i mupa i neki papir iz koverte sa lekarskog, i dve fotografije. Znači, ništa nije zadržao od papira iz osnovne škole, sa fakulteta, sa sajta u vezi sa lutrijom, pa čak ni CD snimak pluća i jedan papir sa nalazom iz iste koverte. Priložio sam i svoj stari SSN, sobzirom da sam 2010. godine bio na Summer Work and Travel programu, međutim i to sam dobio nazad.

Službenik me je pitao više pitanja, i sva su ona više manje ovde već pominjana. Kada sam bio u Americi poslednji put, da li sam oženjen, čime se trenutno bavim, šta sam radio 2010. i za koga, da li imam već neke planove i ko je osoba koju sam naveo kao "podršku" nakon dolaska, s obzirom da nisam naveo adresu prilikom popunjavanja prijave u maju mesecu.

Otišao sam da platim vizu i dobio slobodno do 13:30, znači, sve isto kao i do sada.

Vratio se u dogovoreno vreme, ušao oko 14h, pet minuta kasnije davao otiske obe ruke, pa sačekao, pa otišao na još jedan šalter gde mi se obratila službenica na engleskom, malo smo proćaskali, pa sam ponovo dao otiske ali ovoga puta leve ruke, pročitao naglas dobijeni tekst i ostalo već znate ili pretpostavljate.

Sada čekam pasoš i paketić

Jesam imao tremu, i osećao sam se prilično nesigurno, al eto, još jedna potrvda da ako ste bili iskreni i ok tokom celog procesa, intervju je samo formalnost.

CESTITKE I OD MENE I NEKA JE SA SRECOM !!!
18.12.2014.- Obavljen intervju,visa odobrena
29.12.2014.- Preuzet pasos iz DHL-a
30.12.2014.- Kupljena karta
24.01.2015.- Stigao u USA
Staro 03.10.2014, 14:47
Memena Memena je offline
Drug član

Datum prijave: 01.11.2012
US lokacija: Fort Lauderdale, FL
Nepromenjeno

Cestitke i od mene Nek' je sa srecom