ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 12.11.2009, 09:41
American dream's Avatar
American dream American dream je offline
Drug član

Datum prijave: 06.11.2009
US lokacija: možda jednog dana
YU lokacija: HR
Nepromenjeno

[QUOTE=dreadnot;12496]Samo ako je prilikom kropovanja uspeo da potrefi bas idealan kvadrat. Ako to odcekiras onda prihvati date dimenzije, inaca prihvati jednu stranu, a druga bude za koji piksel manja, sto moze da zezne validator i da odbaci sliku. Distorzija je minimalna i neprimetna ako si dobro kropovao, a mislim da i kod kropa moze da se podesi da bude tacan kvadrat, ja sam obicno radio "od oka"[/QUOTE]

ja sam to radio u irfanview i piše negdje sa strane znači koliko si selektirao (npr 2305x2305 ili 1768x1768) bitno je da su oba broja ista jer to znači da je slika kvadrat. kasnije se samo resize na 600x600.
Staro 12.11.2009, 12:29
lenhi lenhi je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.07.2009
Nepromenjeno

5x5 nije samo bila u papirnoj varijanti. Do 2007. godine i u elektronskom obrascu je bio zahtjev 5x5 ili 300x300 piksela.
Ma odeš kod fotografa kažeš mu da želiš fotografiju u elektronskom obliku 600x600 piksela kao za lična dokumenta sa svijetlom pozadinom, i ljudi će ti sve odraditi. Ti samo sliku preuzmi i šalji uz prijavu.
Staro 13.11.2009, 09:37
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

[QUOTE=lenhi;12503]5x5 nije samo bila u papirnoj varijanti. Do 2007. godine i u elektronskom obrascu je bio zahtjev 5x5 ili 300x300 piksela.
Ma odeš kod fotografa kažeš mu da želiš fotografiju u elektronskom obliku 600x600 piksela kao za lična dokumenta sa svijetlom pozadinom, i ljudi će ti sve odraditi. Ti samo sliku preuzmi i šalji uz prijavu.[/QUOTE]

Slazem se da je to najjednostavnije, ali gde je tu draz samostalnog postignuca... ima ljudi koji vole da cackaju i iscackaju sami, pa ko velim da im pomognemo...

@ American dream - slazem se, ako je u startu kvadrat, onda sve sto si rekao stoji

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Staro 17.11.2009, 10:42
Adnan Adnan je offline
Član

Datum prijave: 11.11.2009
YU lokacija: Sarajevo
Nepromenjeno

pozz opet ja haha

... isao kod fotografa (vise njih) .. i ljudi moji zar je moguce da niko ne zna napraviti sliku 600x600 kazu svi mi nemamo pojma ... reci ti nama kolko je to u cm ... a ja kazem e sad ja nemam pojma haha ...

nego trazi sam po netu i nadjoh jedan primjer slike pa bih vas zamolio da mi potvrdite (ko zna) jel takva treba da bude, kako bi je mogao odnijeti svom fotografu da mi napravi istu ... naravno pod uslovom da ja budem na njoj haha ...

pozz
Attached Images
File Type: jpg sample_photo.jpg (46,6 KB, 33 views)
Staro 17.11.2009, 11:22
lenhi lenhi je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Ovo mi djeluje velika slika.
Neka te uslika neko digitalnim fotoaparatom uz neka vrata ili zid svijetle pozadine i pošalji nekom od nas sa foruma da ti se to obradi. Nije bitno u kojoj veličini će biti slika. Prekini time više agoniju oko slike.
Evo ja se nudim a ima još ljudi na forumu voljnih za to, napravi sliku i pošalji mi na pp poruku da ti ostavim e-mail na koji ćeš mi poslati sliku. Kad se slika obradi vraćam ti i šalji prijavu.
Staro 17.11.2009, 14:36
Adnan Adnan je offline
Član

Datum prijave: 11.11.2009
YU lokacija: Sarajevo
Nepromenjeno

Prije sve pozdrav i hvala ti na tvom postu...

Sto se tice slike mozda ti se cini prevelika, ali ipak nije, jer sam je sada provjerio na validatoru ove stranice, koji je isti kao i onaj na zvanicnoj stranici lutrije ... i kaze slika je sasvim uredu.

A sto se tice druge stvari...i toga da okoncam ovu "agoniju" oko slike....zao mi te je ali NECU ... sve dok mi ne bude potpuno jasno .. a za to ovaj sajt i sluzi ... u svakom slucaju ja sam se vec unaprijed izvinuo ljudima sto smaram i zamolio za pomoc...tebi ako ovakvi postovi smetaju jednostavno ih ne citaj ... ipak ko zna mozda ti postavljas i "gluplja pitanja" od mene ... u svakom slucaju hvala na briznosti ...

P.S. Jos jednom hvala svima koji su dali korisne savjete sto za ovu tako i za neke sadasnje i buduce teme ... sigurno ce nekom pomoci. Pozz :;D:
Staro 17.11.2009, 15:31
lenhi lenhi je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

[QUOTE=Adnan;12627]Prije sve pozdrav i hvala ti na tvom postu...

Sto se tice slike mozda ti se cini prevelika, ali ipak nije, jer sam je sada provjerio na validatoru ove stranice, koji je isti kao i onaj na zvanicnoj stranici lutrije ... i kaze slika je sasvim uredu.

A sto se tice druge stvari...i toga da okoncam ovu "agoniju" oko slike....zao mi te je ali NECU ... sve dok mi ne bude potpuno jasno .. a za to ovaj sajt i sluzi ... u svakom slucaju ja sam se vec unaprijed izvinuo ljudima sto smaram i zamolio za pomoc...tebi ako ovakvi postovi smetaju jednostavno ih ne citaj ... ipak ko zna mozda ti postavljas i "gluplja pitanja" od mene ... u svakom slucaju hvala na briznosti ...

P.S. Jos jednom hvala svima koji su dali korisne savjete sto za ovu tako i za neke sadasnje i buduce teme ... sigurno ce nekom pomoci. Pozz :;D:[/QUOTE]

Nemaš ti mene šta žaliti. Tvoji postovi mi ne smetaju, a na "agoniju" sam mislio da uspješno pošalješ prijavu što prije. Ti piši i memoare o sebi ako hoćeš ovde na forumu mene to ne interesuje, jer forum nije samo moj.
Ja sam ti ponudio pomoć a ti pošalji i Obaminu sliku u prijavi umjesto svoje ako hoćeš, mene to ne interesuje.
Staro 17.11.2009, 17:45
American dream's Avatar
Drug član

Nepromenjeno

[QUOTE=Adnan;12627]Prije sve pozdrav i hvala ti na tvom postu...

P.S. Jos jednom hvala svima koji su dali korisne savjete sto za ovu tako i za neke sadasnje i buduce teme ... sigurno ce nekom pomoci. Pozz :;D:[/QUOTE]

ne razumijem zašto napadaš čovjeka ako ti hoće pomoći? dobro ti je rekao jer u prethodnim postovima ti sve piše a ti i dalje ne kužiš.
i to se opetovano događa baš s takvim kao što si ti koji se registriraju i automatski zahtjevaju sve odgovore za svoje probleme u jednom postu.
99% svega pri prijavi je već detaljno objašnjeno nekoliko puta, ostalih 1 % su specifični slučajevi na koje vjerojatno ovdje nitko nemože odgovoriti sa sigurnošću.

što se tiče slike, nije prevelika nego premala. 599x599 pixela :bravo:
Staro 17.11.2009, 18:44
American dream's Avatar
Drug član

Nepromenjeno

Obrada fotografije
Attached Images
File Type: jpg Korak 1.jpg (98,3 KB, 32 views)
File Type: jpg Korak 2.jpg (97,6 KB, 26 views)
File Type: jpg Korak 3.jpg (97,5 KB, 15 views)
File Type: jpg Korak 4.jpg (99,6 KB, 14 views)
File Type: jpg Korak 5.jpg (98,9 KB, 18 views)
Staro 17.11.2009, 18:47
American dream's Avatar
Drug član

Nepromenjeno

Program se zove IrfanView i bespatan je
Attached Images
File Type: jpg Korak 6.jpg (94,8 KB, 16 views)
File Type: jpg Korak 7.jpg (77,7 KB, 9 views)
File Type: jpg Korak 8.jpg (75,2 KB, 7 views)
File Type: jpg Korak 9.jpg (75,8 KB, 8 views)
File Type: jpg Korak 10.jpg (88,5 KB, 11 views)

Pravila pisanja