![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Prva Prijava za DV 2017 - Nista Druga Prijava 30.Oktobar 2016 2.May.2017 -Selected ![]() Case Number : 2018EU000091** DS 260 poslat 30 Maja 2017. Lekarski pregled : 01.02.2018. Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart) My Greeeeen Day : 12.Mart 2018. ![]() Viza u Pasosu : 16.Mart 2018. ![]() Landed in Boston 26.06.2018. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav,
Krecu pripreme za Intervju, pa imam pitanje u vezi vakcina. Naime kada smo pre par godina hteli klinca da vakcinisemo u domu zdravlja, medicinska sestra nam je rekla da bolje kupimo vakcinu u apoteci posto ove koje oni imaju su uvoz iz Irana. E sada moje pitanje je za MMR, da li bolje odraditi u Smiljanicevoj ili u Gradskom zavodu za javno zdravlje . Hvala |
|
|||
|
|||
![]()
Malopre su mi u zavodu za javno zdravlje rekli da nemaju MMR vakcine, ali da mogu da mi ih oni daju, a da ih sam kupim u apoteci.
Zna li neko u kojim apotekama ih ima i koja im je cena? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Moj savet je da je ne kupujes u apoteci, vec zoves Batut i pitas za vakcinu. Tamo je malo skuplja, ali mnogo povoljnije nego u apoteci (zvala sam ja par apoteka, ili nemaju ili kosta 95 evra). U Batutu je oko 2700 (ja mislim, ne secam se najbolje) i dobije se neka medjunarodna potvrda, a u Zavodu u 29.novembra je 1400 din. Na lekarskom je oko 3000, tako da su sve ove opcije bolje nego apoteka ![]() Naravno, za sve ove ustanove telefonom sve moze da se proveri, cisto da li imaju na stanju i koja je cena ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam bio prošle nedelje u Zavodu za javno zdravlje (ili kako se već zove) u Kruševcu i rekli su mi da nema vakcina, da dobijaju samo onoliko koliko je potrebno za redovno vakcinisanje dece. Pitao sam da li mogu u apoteci da kupim, pa da mi je oni daju i posle da izdaju karton i rekli su nam da ne može, da je za to zadužen Batut tj. da postoji na Batutu odeljenje za vakcinisanje putnika u međunarodnom saobraćaju i da samo tamo mogu da odradim to. Takođe su mi rekli da je trenutno nestašica tih vakcina i da ću ih teško naći po nekoj normalnoj ceni u apotekama.
U Batutu MMR vakcina košta oko 2700 dinara, u Smiljanićevoj je 3000, tako da se realno ne isplati da se prima tamo tj. ne isplati se nama koji nismo iz Beograda. A i lakše je da se i pregled i vakcinacija završi na jednom mestu. |
|
|||
|
|||
![]()
I meni su nešto slično rekli u Požarevcu u ZZZZ-u. Da se šetam po Beogradu za par stotina dinara - ne isplati se. Lakše je primiti vakcine na pregledu.
A u novembru smo za jedan dan zakasnili - nestalo ih. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Neko je ranije u temu spomenuo da treba nositi karton vakcinacije s vama u avion i da proveruju na aerodrom.
Dali to znaci da treba uraditi prevod na Engleskom? |
|
|||
|
|||
![]()
U avion nosite CD i papir (izvestaj) sa lekarskog pregleda koji je vec na engleskom.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Prva Prijava za DV 2017 - Nista Druga Prijava 30.Oktobar 2016 2.May.2017 -Selected ![]() Case Number : 2018EU000091** DS 260 poslat 30 Maja 2017. Lekarski pregled : 01.02.2018. Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart) My Greeeeen Day : 12.Mart 2018. ![]() Viza u Pasosu : 16.Mart 2018. ![]() Landed in Boston 26.06.2018. ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Donacije potrebne - devojka poginula u Cikagu | vuxanne | Vodič za emigrante | 0 | 24.09.2015 01:10 |
![]() |