ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 05.12.2011, 01:54
spectra's Avatar
spectra spectra je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.10.2009
US lokacija: California
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Evo jedan lijep izvjestaj u brojkama: http://www.rescuepost.com/files/gr-a...al_report1.pdf

Od godine 1990 u USA je uvedeno jos 25 dodatnih vakcina!
Imate na tom linku poredjenje medju drzavama - u USA dijete do pete godine primi 36 (!) vakcina, a u Svedskoj samo 11!
U tabeli je takodjer je prikazan i "autism rate" (da ne spominjem smrtnost) djece do pete godine...
Prva koverta stigla: 25.05.2010.
Prva koverta vracena: 31.05.2010.
Stigla koverta u KCC: 02.06.2010.
Završen ljekarski: 21.03.2011.
The Day: 01.04.2011.
Green Day 06.04.2011
Reply With Quote
Staro 05.12.2011, 15:33
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik jovke Prikaz poruke
Ako smo mi vakcinisani u domovini, ne znaci da nam je "lako" debatovati na temu vakcinisanja. Pa svako od nas kad ga izvuku vodi svoje dijete sa sobom tamo u USA ili planira da ga rodi tamo jednog dana. Sva ta djeca trebaju proci vakcinisanje. Valjda je prirodno da svako brine za vakcinisanje svog djeteta kao i za samog sebe. Bezveze ti je zakljucak ili zajebancija sa ovakvim osjetljivim pitanjem!
Uopste nije bezveze. Ako smo mi svi obavezno vakcinisani, znaci da je nase d*** zasticeno, pa mozemo sad da se igramo svemoguceg pa da odlucujemo koliko vidim iz dosta postova da ne vakcinisemo svoju decu. Ja moje dete redovno vakcinisem (rodjeno je u SAD), a u kartonu pise i koje je marke vakcina, koji je datum proizvodnje, koja serija, dosta podataka koje ja nisam videla u svom zdravstvenom kartonu iz domovine. Kad sam dosla u SAD morala sam da prilozim informacije o primljenim vakcinama i za mene i supruga. Sta nismo imali na papiru primili smo. I nismo dobili autizam.

Podaci u autizmu mozda imaju veze i sa drugim stvarima, npr. brojevima vezanim za glutensku intoleranciju, problema na porodjaju, sve starijim prvorotkama, faktorima iz okoline u kojoj ljudi zive, lekova primanih u toku trudnoce (jer u nekim slucajevima trudnice se kljukaju lekovima ne bi li zadrzale trudnocu i sl...). Mislim da je to vezano za zilion faktora...
Reply With Quote
Staro 06.12.2011, 09:46
spectra's Avatar
spectra spectra je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.10.2009
US lokacija: California
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
...
. Kad sam dosla u SAD morala sam da prilozim informacije o primljenim vakcinama i za mene i supruga. Sta nismo imali na papiru primili smo. I nismo dobili autizam.
Ako pogledas malo bolje, izvjestaj iznad (o ucestalosti autizma po drzavama) je za djecu do 5 god - i taj tvoj komentar nema nikakvog smisla... ...e jedino ako ste dosli s mlijecnim zubima...
Prva koverta stigla: 25.05.2010.
Prva koverta vracena: 31.05.2010.
Stigla koverta u KCC: 02.06.2010.
Završen ljekarski: 21.03.2011.
The Day: 01.04.2011.
Green Day 06.04.2011
Reply With Quote
Staro 07.12.2011, 23:26
TheNenad's Avatar
TheNenad TheNenad je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2009
YU lokacija: True north of Serbia
Nepromenjeno

Sudeći po onoj statistici, u Hrvatskoj prime svega 17 "vakcina" i eto opet je mortalitet sličan.
DV2015 - Has not been selected
DV2016 - Has not been selected
DV2017 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 08.12.2011, 00:08
milosx milosx je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.07.2011
US lokacija: NEW YORK
YU lokacija: BiH/Srb
Nepromenjeno

Sto se tice autizma, njegova definicija se konstantno prosiruje. Nesto sto se ranije smatralo sindromima, danas je mozda ubaceno pod autizam. Mislim da je o tome pricano i u onoj emisiji koju sam poslao, ako je ko pogledao.

Sad gledam (ne citam) ovu listu, ... izgleda da se u US prima Varicella, kod nas ne, zato je ovih dana izbila emidemija istih. Hep A isto, a ovde su obavezni samo medicinski radnici.

S obzirom da kod nas ne dolaze ljudi iz rizicnih podrucja nije toliko bitno, tesko da cete dobiti nesto egzoticno

I pogledajte onu emisiju koju sam poslao na prethodnoj strani.
Reply With Quote
Staro 08.12.2011, 03:07
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik spectra Prikaz poruke
Ako pogledas malo bolje, izvjestaj iznad (o ucestalosti autizma po drzavama) je za djecu do 5 god - i taj tvoj komentar nema nikakvog smisla... ...e jedino ako ste dosli s mlijecnim zubima...
Moj komentar nije vezan za taj izvestaj jer ga nisam ni citala. A vakcine sam primala i sama i opet nemam autizam. Zato to pominjem. Odrasla sam u jednom od nasih gradova sa najvecom koncentracijom olova i kojekakvih s.... u vazduhu pa opet ni to nije uticalo na pojavu autizma kod mene.

Sticajem okolnosti, citala sam knjige o autizmu i malo istrazivala temu, i osim cestih pominjanja vakcina sa olovim ili cime vec postoje mnogi drugi faktori koji uticu na razvijanje tog razvojnog poremecaja. Pominjanje vakcina kao uzrocnika je jos uvek nepotvrdjena teorija, mada veoma rasprostranjena i na prostorima bivse Jugoslavije. Svako dete koje sumnjaju da ima autizam odmah svrstaju u reakcije-na-vakcinu ili bilo-nesto-lose-na-porodjaju grupu.
Reply With Quote
Staro 08.12.2011, 22:10
TheNenad's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Veću količinu olova ćete uneti u svoj organizam kroz jednu konzervu ribe nego putem vakcine.
Reply With Quote
Staro 08.12.2011, 22:40
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Ovo se danas vrti po facebook-u http://matrixworld-hr.com/2011/12/03...i-to-povezano/ :-)

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 08.12.2011, 22:45
TheNenad's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

(Old Order Amish)
Total population: 249,000

Myth: "Amish Don't Have Autism"
http://www.opposingviews.com/i/myth-...-t-have-autism
Citat:
Conclusions:

Preliminary data have identified the presence of ASD in the Amish community at a rate of approximately 1 in 271 children using standard ASD screening and diagnostic tools although some modifications may be in order. Further studies are underway to address the cultural norms and customs that may be playing a role in the reporting style of caregivers, as observed by the ADI. Accurate determination of the ASD phenotype in the Amish is a first step in the design of genetic studies of ASD in this population.
Reply With Quote
Staro 08.12.2011, 23:27
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Opet o vakcinama???
Ok, ajde da krenemo ovako - ko uopste stoji iza gore navedenog izvestaja? Da li je to neka naucna institucija, strucnjak koji izucava vakcine i njihovo dejstvo ili neko treci? Evo linka do "grupe autora" koja daje ovaj pausalni izvestaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Generation_Rescue
To je dakle skupina volontera koji su smislili da su vakcine planetarno zlo, bez ikakve naucne potvrde i dokaza, vec samo na osnovu proizvoljne statistike. Na slican nacin moze da se "utvrdi" povezanost bilo koje pojave sa nekom drugom. Ako kojim slucajem znam da u nekoj zemlji, iz bilo kog moguceg razloga ima necega vise nego u drugim delovima sveta, statisticki mogu da pokazem navodnu zavisnost nekih stvari koje nemaju blage veze jedna sa drugom i da to nazovem naukom. To se popularno naziva "sabirati babe i zabe". Kada bi postojao barem jedan jedini naucni dokaz (ne samo statistika ove vrste), baziran na eksperimentima, koji bi makar probudio delic sumnje da u vakcinama moze da bude nesto problematicno, ili barem nekakvo objasnjenje koje bi pojasnilo kako savrseno normalan proces koji se redovno odvija u organizmu kada je izlozen raznim uzrocnicima bolesti, a samo je "imitiran" vakcinacijom (stimulacija imunog sistema nekim antigenom i posledicna proizvodnja antitela), moze da bude opasan po zdravlje i dovede do pojave autizma ili bilo cega drugog. Dakle, barem delic naucne i strucne logike koji bi osvetlio mehanizam dejstva... ali ne, nista od toga, vec samo mahanje brojkama koje su proizvoljno povezane i ne bi izdrzale bilo kakvu ozbiljniju strucnu kritiku.
Druga bitna stvar je totalno pogresno prikazivanje da deca u USA prime 36 vakcina do 5 godine (BTW, moj klinja je dosao sa 4 i nije vakcinisan protiv Hep. A, to nije obavezno). Ako pazljivo pogledate listu videcete da je u pitanju desetak ili koja vise vakcina, a ostalo su revakcinacije. Za svakoga ko se barem malo razume u principe imunog odgovora organizma i nacine imunizacije, nije potrebno objasnjavati sta to znaci i zasto je bitno da se nakon prve vakcinacije, kada se organizam "upoznaje" sa novim antigenom, dodatnim dozama poveca broj tzv. "celija pamcenja" koja ce da zapamte tog uzrocnika i u slucaju potrebe/infekcije, bice spremna da u veoma kratkom roku proizvedu docvoljnu kolicinu antitela da sprece pojavu bolesti. Influenza i rotavirus takodje nisu obavezni, mada se ova prva preporucuje kao sezonska. Prvih 5 sa liste je moj klinja dobio u Srbiji, a ovde jos varicelu, cak nije pneumokok, koji je u nekim skolama uslov, ali ne u svim. I gle cuda, nista mu ne fali, kao ni svoj deci oko njega, koja su takodje vakcinisana istim vakcinama.
O kolicini zive je vec receno, pa nema svrhe ponavljati, tu je barem matematika veoma jednostavna.

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja