![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Postovani,
Molim Vas da mi pojasnite da li u prijavi postoji sekcija -obrazovni profil-? Procitao sam sta se sve upisuje u aplikaciju, vidim da je u pitanju upis samo visine strucne spreme ali nisam shvatio da li se upisuje i obrazovni profil!? Takodje me interesuje da li se u prijavu upisuje koja srednja skola se zavrsila, AKO aplikant ima zavrsen fakultet? Unaprijed zahvalan na odgovoru i zelim svima puno srece!!! |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=ld3d;25152]Postovani,
Molim Vas da mi pojasnite da li u prijavi postoji sekcija -obrazovni profil-? Procitao sam sta se sve upisuje u aplikaciju, vidim da je u pitanju upis samo visine strucne spreme ali nisam shvatio da li se upisuje i obrazovni profil!? Takodje me interesuje da li se u prijavu upisuje koja srednja skola se zavrsila, AKO aplikant ima zavrsen fakultet? Unaprijed zahvalan na odgovoru i zelim svima puno srece!!![/QUOTE] Ne treba upisivati nikakve obrazovne profile u prijavi. Imas samo jedno pitanje da izaberes oko skolovanja. Ako imas zavrsenu srednju skolu onda odaberes opciju <High school> koja ce biti ponudjena, a ako imas fakultet onda <University degree>, i to je sve sto te pitaju oko skolovanja u prijavi. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Sacipko;25149]Ok. Provalio sam.
Jezik je manje vise bitan na sastancima u abasadi, ostalo moras da znas radi sebe. Moram da imam nekog tamo ko ce mi pomoci ili da imam u banci 10.000 usd, posto ja nemam nikog tamo, Sto ispada ovako: oko 2.000usd za prevod dok. med. preglede, viziranje i troskove do Bgd-a, jer sam iz Nisa, plus ako prodjem razgovor ovde, oko 1.500-1.700 usd za avio karte, jer smo troclana porodica, plus rentiranje stana unapred, jer je tako najbolje, i sve to AKO prodjemo lutriju!!! Mnogo nade, sa mnogo para, za malo srece u zivotu... Summa summarum: 2.000+1.500+troskovi+10.000 u banci i dodje oko 12.000-15.000 usd :wtf: ja da imam 10.000 jevreja, Amerika bi me videla samo kao turistu!!! Ja u glavi racunah, prodam auto (oko 5.000e) + troskovi. Ipak sa 5soma ne oze da se krene neki biznis ovde, ali sa 10-15 soma, bogami... Jos sam citao da su ljudi ovde davali otkaze u jakim firmama da bi ziveli Americki san... haha Moracu ja to malo bolje da razmislim (iako trenutno ne radim nigde), jer imam dvogodisnju devojcicu i ne isplati mi se toliko maltretiranja...[/QUOTE] Za dobitak na lutriji ti treba samo da ispravno popunis prijavu i da imas 12 godina skole (osnovna + srednja). Na osnovu ta 2 uslova ces dobiti vizu ako te izvuku i imas love da platis vize, a sve ostalo je na tebi. Sa koliko ces novca otici, koliko znanje jezika imas, da li ces se snaci pronaci posao itd. je tvoja briga. Ova lutrija nije socijala pa da ti neko da vizu i smjesti te tamo na sigurno. To sto si izracunao troskove (10.000 dolara za pocetni zivot u USA nije uslov za ulazak nego slobodna procjena forumasa) izracunali su i ostali forumasi i znaju to sto si ukapirao i ti da je to skupo. Od price tipa >da imam toliko para ja bi ovo i ovo ne bi isao> nemas nista i niko se nece uzbuditi u USA ako ti nemas love da ides tamo i pokusas doci do boljeg zivota, bas kao sto ih je briga i za mene isto tako da li cu sakupiti novac za odlazak. E sad da li ces se upustiti u ovu igru i rizike to je tvoja licna procjena, a forum ti pomaze da iz vise uglova i sa vise informacija doneses tu odluku kakva god ona bila, kao i svima nama. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE] E sad da li ces se upustiti u ovu igru i rizike to je tvoja licna procjena, a forum ti pomaze da iz vise uglova i sa vise informacija doneses tu odluku kakva god ona bila, kao i svima nama.[/QUOTE]
ja bi samo dodao ovde zavrsetak recenice "i to besplatno". :) |
|
|||
|
|||
![]()
@Sacipko
Ako se duze u US nema posao 12000-15000$ je bas nista. Mislim taj novac se brzo potrosi na 100 raznih gluposti a pritom sa tim novcem ce se ziveti izvesno vreme ali vrlooo skromno. Uglavnom poenta odlazaka u US (bez igde ikoga i icega) kao 95% forumasa je da se nadje brzo neki dobar posao da bi se kroz izvesno vreme uradilo nesto. Svakako da nije lako ali je onima koji nemaju green card (a takvih je iz ExYu jedno milion) je mnogo teze. Propustiti priliku kad si dobio green card na lutriji je totalna glupost zarad neke pocetne zrtve. Ukoliko hoces i mozes da radis tih 12-15000$ ces povratiti ubrzo, bez obzira na realnu strucnu spremu ili znanje. |
|
|||
|
|||
![]()
zdravo dragi forunaši,
nova sam među vama, iako sam do sada dva puta aplicirala za gc. Imam druga koji je pre nekoliko god. dobio na lutriji i odlično se snašao tamo (doduše on je od onih koji od dinara pravi deset). čitajući forum zaključujem da taj američki lebac nije baš tako sladak. S druge strane, drugarica je napustila posao profesora i otišla za NY, gde radi kao konobarica, pa mi ništa nije jasno... moj suprug i ja radimo, imamo solidna primanja (suprug odlična), sve u svemu mnogo iznad srpskog proseka, koji je inače bedan, a muka mi je kad vidim da i b92 lažira podatke, pa se pitam zašta smo uopše šetali i trošili se...kad i ovi kradu, samo u belim rukavicama. Elem, moj razlog odlaska je taj da mi je više muka da brinem o delovima Srbije koje smo odavno napustili i da se pitam šta je sledeće što nas može snaći, muka od nas samih koliko sto postali loši, muka od pada morala, nekulture, nerada, neobrazovanja..... pa se pitam, da li je to, TO?! Da li mogu u Americi pružiti mom sinu bolji život, sa jasnijim pogledom, sa zdravim ambicijama. Ko zna.... u svakom slučaju, tu sam i hvala vam, super ste!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Dobro nam došla :bravo:
Puno sreće i da nam pozeleniš :) |
|
|||
|
|||
![]()
Odavno pratim forum, pa ima vise od 3 godine :) I evo tek sam ove godine resio da se registrujem, a nadam se i da prvi put ucestvujem u lutriji :)
Pretrazio sam ceo forum ali nikako da nadjem pravi odgovor na neka pitanja (imam jos neka sto se ticu prve koverte - ali za to ima vremena :) ) koja me interesuju... 1. Prilikom popunjavanja prijave u delu za postanski kod, da li neko zna da li je moguce koristiti PAK ?? Koristio sam PAK prilikom slanja nekih paketa po Srbiji, ali nikad nisam koristio PAK za nekakve posiljke koje su stizale iz inostranstva. 2. Da li neko zna neku dobro foto radnju u BG koja radi slike posebno za lutriju?? U poslednjih godinu dana sam radio 2 puta slike za razna dokumenta, i stvarno mi je bilo muka kada sam video kako neko radi te slike, bez ikakvog stativa, dobre opreme... Sve onako otprilike... |
|
||||
|
||||
![]()
@ jovke
Prvo mnooogo si me lose procenio na osnovu jednog posta, a drugo nisam ni u jednoj recenici niti nagovestio da me interesuje njihova socijala. Stvar je u tome da ovde nemam posla i ako sam ekonomista, i to nemam dan radnog staza u struci, ni supruga kao diplomirani pravnik. Ja sa mojom ekonomijom, koju sam da budem iskren ispao iz stosa jer sam odavno zavrsio, a kazem, nisam radio u struci, ili supruga koja je ucila pravo nase zamelje, a razlikuje se u potpunostiu od Americkog, u Americi tesko da cemo naci posao u struci. Jedino fizikalija ili neki zanat jer sam odlican sa alatom. Od tih poslova, ako nemam nikog, a imam malo dete (2god), znaci radio bih sam u pocetno vreme, pitanje je koliko cu zaraditi da se izdrzavamo. A opet napominje da je 12-15000 usd koje si spomenuo, a nista su za tamo, za mene ogromna cifra. Opet, [U]kazem da je to moj slucaj[/U] |
|
|||
|
|||
![]()
Da li ovo jos uvek vazi [url]http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=314[/url] Tacnije da li da se prijavim za 2013 i ako sam izvucen za 2012?
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prijava za devojku | banej86 | Stare teme | 4 | 02.11.2010 18:48 |
Zasto ne radi prijava na Lutriju? | dele506 | Stare teme | 53 | 17.11.2009 14:05 |
Hepatitis i prijava na lutriju | landlord | Stare teme | 2 | 02.09.2008 01:09 |
Uputstvo za prijavu na lutriju | srdjevic | Prijava na Lutriju | 0 | 26.04.2008 04:24 |
![]() |