ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 18.05.2018, 15:05
lazooooo lazooooo je offline
Član

Datum prijave: 16.05.2018
US lokacija: New York, NY
YU lokacija: Podgorica, Crna Gora
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Makica@ Prikaz poruke
Cestitke jos jednom od Srca i sve Najlepse u daljem procesu Broj vam je Odlican,tako da cete najverovatnije u Novembru na intervjuu (ako sve bude islo po planu),Pogledajte i tabelicu izvucenih za DV 2018 godinu,i okvirno mozete da vidite kada bi vas broj stigao na red za Intervjuu Za Lutriju se kvalifikuje sa srednjom skolom,ali mozete upisati i fakultet posto je zavrsen (neka me neko ispravi ako gresim) Drugi mislim da ne bi trebalo da spomenete jel ste jos u fazi studiranja,navedite samo onaj zavrseni Ja sam u tom drugom delu napisala 'biznis' Veliki vama pozdrav i Cestitam od Srca
Ok, super, hvala ti puno na odgovoru! Pretpostavljam da cu imati jos pitanja na forumu
Reply With Quote
Staro 19.05.2018, 12:07
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Updatovana je tabela na sajtu https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY18.html

Očigledno je da su usporili izdavanje viza. Do sad su obično izdavali oko 400-500 viza nedeljno, nekad čak i više, a prošle nedelje samo 162. To je po mom mišljenju pozitivno, zato što će više viza ostati za deljenje u poslednja dva meseca. Još je rano za takvu prognozu, ali moglo bi da se desi da do kraja jula bude podeljeno oko 15500 viza, možda čak i manje. To daje nadu, da bi možda ipak mogli da vidimo dva veća skoka u poslednja dva meseca. Da li ćemo videti, je pitanje na koje ćemo odgovor saznati, prvo za 3 nedelje, a definitivan odgovor znaćemo za 7-8 nedelja. Ostaje nam samo da se nadamo i čekamo.
Reply With Quote
Staro 19.05.2018, 12:50
doE0 doE0 je offline
Drug član

Datum prijave: 06.10.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89 Prikaz poruke

Očigledno je da su usporili izdavanje viza. Do sad su obično izdavali oko 400-500 viza nedeljno, nekad čak i više, a prošle nedelje samo 162. To je po mom mišljenju pozitivno, zato što će više viza ostati za deljenje u poslednja dva meseca. Još je rano za takvu prognozu, ali moglo bi da se desi da do kraja jula bude podeljeno oko 15500 viza, možda čak i manje. To daje nadu, da bi možda ipak mogli da vidimo dva veća skoka u poslednja dva meseca. Da li ćemo videti, je pitanje na koje ćemo odgovor saznati, prvo za 3 nedelje, a definitivan odgovor znaćemo za 7-8 nedelja. Ostaje nam samo da se nadamo i čekamo.
Vidim i da je jedan u Beogradu sa brojem 16584 odbijen -.-
Ja sam u sredu imao intervju i na visa statusu mi i dalje pise ready
Reply With Quote
Staro 19.05.2018, 12:52
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Dešava se tako da i posle dobijanja piše ready, dan, dva, ali generalno videli smo ove nedelje veliko usporenje.
Reply With Quote
Staro 19.05.2018, 12:58
doE0 doE0 je offline
Drug član

Datum prijave: 06.10.2016
Nepromenjeno

Citat:
Dešava se tako da i posle dobijanja piše ready, dan, dva, ali generalno videli smo ove nedelje veliko usporenje.
mojim sugradjanima je tek posle 7-8 dana iz ready promenjeno u AP i posle 2 dana u issued
ne znam da li ima veze sa studentima, ali je taj dan kada sam ja bio bilo preko 150 njih za W&T, tako da verujem da ce vec od sledece nedelje ubrzati
Reply With Quote
Staro 19.05.2018, 13:05
Svenson's Avatar
Svenson Svenson je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 05.05.2017
US lokacija: Houston, TX
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Updatovana je tabela na sajtu ... Da li ćemo videti, je pitanje na koje ćemo odgovor saznati, prvo za 3 nedelje, a definitivan odgovor znaćemo za 7-8 nedelja. Ostaje nam samo da se nadamo i čekamo.
Mislim da je julski skok mali zbog 4. jula. Pada u sredu, pa su uzeli celu nedelju za odmor.
Staro 19.05.2018, 13:19
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Ne bi trebalo da ima veze sa W&T, zato što su to dva potpuno odvojena procesa. Ovo usporenje je rezultat usporenja bulletina tj. progresa u maju, junu i sada julu. Ne isključujem mogućnost ni da je ova nedelja samo anomalija, ali realno je da vidimo neko smanjenje u broju izdatih viza u maju, junu, a posebno u julu. Jednostavno u tim mesecima, manje slučajeva je current, a samim tim, logično je da bude i manje izdatih viza.

Inače i stvari u Africi i Aziji se pozitivno odvijaju za nas iz EU regiona. U Africi je do sad podeljeno 10402 vize, a njihova kvota je oko 21500-22000, tako da je skroz realno da na kraju ostane 2-3000 neiskorišćenih viza, ako ne i više. Takođe i u Aziji će ostati dosta neiskorišćenih viza, zbog Travel ban-a. Kao što sam i pre pisao, glavno pitanje je da li će oni te vize da prebace na ostale regione ili ne. Ja se nadam da hoće, ali vreme će pokazati da li će ih stvarno prebaciti.
Reply With Quote
Staro 19.05.2018, 13:42
nemanjaq's Avatar
nemanjaq nemanjaq je offline
Drug član

Datum prijave: 14.08.2014
US lokacija: Fort Worth, TX
Nepromenjeno

Citat:
Samo da napomenem da su brojke iz izveštaja i dalje približne, sa visokim stepenom tačnosti. Ipak, nisu 100% tačne.
Ovo govorim iz ličnog iskustva jer smo mi dobili vize, a za naš raspon brojeva na izveštaju (drugi grafikon) za ambasadu u Beogradu se nalazi manji broj. Npr. mi smo dobili 4, a za ceo opseg piše 3.

Stoga, možda postoji i manja razlika u sumarnim brojevima, pa se nadam da će naredni presek "Visa Bulletin"-a biti značajno veći, npr. 29000.

Srećno!
Reply With Quote
Staro 19.05.2018, 15:49
Svenson's Avatar
Svenson Svenson je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 05.05.2017
US lokacija: Houston, TX
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Video sam da su ranijih godina, Visa Bulletin brojevi za Evropu naglo skakali, kada se pređe 22.000. Mislim da nema razloga da ove godine bude drugačije. Razlog će verovatno biti preraspodela viza kao što ste rekli.
Staro 19.05.2018, 16:33
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Daj Bože da tako bude. Inače čitam na BritSimonblogu da se afrikanci mnogo žale i da ima dosta njih kojima još uvek nije zakazan intervju, a bili su u bulletinu za jun. To je još jedan dokaz da su tamo ambasade brebukirane i da nemaju dovoljno kapaciteta.
Reply With Quote
Odgovori

Tags
run the risk

Pravila pisanja