ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 11.06.2015, 16:28
grabovac84's Avatar
grabovac84 grabovac84 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 28.05.2015
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Hvala Tikica i Joca.....videcemo sta ce biti....pitam samo zato jer sam ovde naisao na neke podatke od prosle godine gde mi se ucinilo da ima neke veze kada posaljes ds260 pa reko da pitam ako neko zna.......Hvala jos jednom.....
01.12.2015 - Interview
Reply With Quote
Staro 11.06.2015, 16:31
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2014
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik joca zvoca Prikaz poruke
Zamolila bih sad nekoga od clanova za pomoc, popunjavam DS-260 i kod naziva srednje skole sam naisla na problem . Naime naziv srednje skole je: Mjesovita srednja skola "Petar Kocic", smjer- gimnazija, kako da prevedem ovo Mjesovita srednja skola...? Neko od clanova je jednom napisao nazive skola po nivoima u SAD-u, ali sad kad mi treba ne mogu to da pronadjem. Molim vas za pomoc?!
Zasto mislis da treba prevoditi naziv skole? Ona je takva i na diplomi.
Mi nase skole nismo prevodili i nije bilo problema
Samo ces navesti koji je nivo - High school i to je to
Reply With Quote
Staro 11.06.2015, 16:54
joca zvoca joca zvoca je offline
Drug član

Datum prijave: 09.01.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Banja Luka
Nepromenjeno

Clanu "Tomislav1970" hvala puno na brzom i jasnom odgovoru! Sad kad si mi odgovorio, ima smisla i ocito je da ne mislim! Sad cu da se bacim na posao. Koliko sam vidjela ti si vec otisao u Chicago, ja bih sa svojim porodicom zeljela tamo! Mogu li ti se javiti za informaciju vise o Chicago i zivotu tamo, cim se rijesim DS-260 i pocnem na miru istrazivati?
Reply With Quote
Staro 11.06.2015, 17:56
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik grabovac84 Prikaz poruke
Narode sutra bih tek trebao da posaljem ds260 jer zbog nekih okolnosti nisam mogao ranije pa me zanima zna li ko kada bih trebao stici na red za interview ako je moj cn 1xxx ? Odnosno gleda li se kada posaljes ds260 ili po cn....znam da bi trebalo negde u oktobru ali opet ako gledaju kada si poslao ds onda malo kasnim zar ne?
Salji DS do kraja juna jer ti do polovine oktobra ides na intervju... Skoro medju prvima Bogu hvala, ove godine vas dosta ima sa malim CN-ovima, da se ne ponovi zlo od pretprosle godine.....
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote
Staro 11.06.2015, 19:12
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2014
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik joca zvoca Prikaz poruke
Clanu "Tomislav1970" hvala puno na brzom i jasnom odgovoru! Sad kad si mi odgovorio, ima smisla i ocito je da ne mislim! Sad cu da se bacim na posao. Koliko sam vidjela ti si vec otisao u Chicago, ja bih sa svojim porodicom zeljela tamo! Mogu li ti se javiti za informaciju vise o Chicago i zivotu tamo, cim se rijesim DS-260 i pocnem na miru istrazivati?
Naravno.
Ali ja sam ovdje kratko pa je i moje znanje dosta malo i ograniceno
Reply With Quote
Staro 11.06.2015, 19:23
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
Nepromenjeno

Imam još jedno pitanje. Ja sam kratko pohađala paralelno i srednju muzičku školu od koje sam odustala posle 1 godine. (čini mi se da je to bilo kada sam bila 3 srednje).
Iskreno ne mogu da se setim ni da li imam ikakvo svedočanstvo iz te prve godine.
Da li moram i to da navodim? U muzičkoj mi prave problem kažu da moraju da prekopavaju tonu papra da bi pronašli kada je to bilo i šta zvanično piše i da će to da potraje danima (a kad kažu danima, ja se bojim da je to nedeljama).

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SRBghost Prikaz poruke
Stavi ispravnu adresu i to je to. Nemoj da se vise nerviras oko toga. Vidi, te podatketiniko nece zamerati. Sto se tice adresa u pasosima, nama troma su odobrene vize, a niko nema istu adresu u njima. Tako da.... ooooopsteno!
Havala SRBghost što brineš o nama novajlijama!
Nadam se da ti se nismo već popeli na glavu

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu

Last edited by Tikica; 11.06.2015 at 19:34.
Reply With Quote
Staro 12.06.2015, 01:57
Danica Danica je offline
Proteran

Datum prijave: 18.08.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tikica Prikaz poruke
Imam još jedno pitanje. Ja sam kratko pohađala paralelno i srednju muzičku školu od koje sam odustala posle 1 godine. (čini mi se da je to bilo kada sam bila 3 srednje).
Iskreno ne mogu da se setim ni da li imam ikakvo svedočanstvo iz te prve godine.
Da li moram i to da navodim? U muzičkoj mi prave problem kažu da moraju da prekopavaju tonu papra da bi pronašli kada je to bilo i šta zvanično piše i da će to da potraje danima (a kad kažu danima, ja se bojim da je to nedeljama).

Havala SRBghost što brineš o nama novajlijama!
Nadam se da ti se nismo već popeli na glavu
Tiki, u vezi adresa - predlog - zašto ne odeš u MUP i kažeš da hoćeš da ti isprave pogrešan podatak iz LK? To nije promena prebivališta, već prosto kažeš da si videla grešku, a važno ti je zbog toga-i-toga, te zamoliš da ovo odrade.

U vezi škole: na tvoj zahtev, oni su dužni da ti daju potvrdu/papir o pohađanju ustanove, koji će imati informaciju "od-do"; ako neće onako iz svoje dobre volje, onda legalna procedura: napišeš im zahtev (pitaš da li već postoji formalni papir koji se podnosi za to), uplatiš neku taksu ako treba i predaš im.
Reply With Quote
Staro 12.06.2015, 04:38
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
Nepromenjeno

Sto se tice muzicke, uopste ne moras da je navodis. Postedis sebe gubljenja vremena sa nekim nadrndanim sluzbenicima iz iste da bi dobipa datum koji ti nista ne znaci bez diplome...

Mozes i poslusati Danicu, radi dusevnog mira, pa kada budes isla u SUP po potvrdu o nekaznjavanju odradi i tu ispravku.

P.S. Samo pitajte. Zato smo tu da pomazemo.
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote
Staro 13.06.2015, 22:34
grabovac84's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

narode mala pomoc ako moze.....danas sam poslao ds260 za mene i kada sam isao ono add another ne bi li popunio za suprugu pisalo mi je da ce moci nakon 60 minuta da popunjavam.....medjutim jos nije omoguceno to.Da li je ovo normalna procedura?
Drugo sto me muci....u delu sa srednjom skolom gde ide datum od kad do kad....misli li se na srednju samo i u onaj kvadratic gde pitaju koliko skola si pohadjao na drugom nivou treba da stoji 1 odnosno opet samo za srednju?Posto kod decka koji je preveo ds260 na bosanski stoji nesto 2 pa me zbunilo.....i moja supruga nije menjala adresu odnosno dokumenta nakon udaje kao ni prezime dakle sve je isto ostalo jer nemamo bas vremena sada za to posto mi je mali CN pa nismo sve mogli stici.....da li je problem zna li ko to sto su nam razlicite adrese?...Eto ja se raspisao i hvala svakome ko pokusa da mi odgovori i time pomogne.....
01.12.2015 - Interview
Reply With Quote
Staro 14.06.2015, 08:51
grabovac84's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Evo nesto sam uspeo da nadjem.....ovo sto mi nisu jos ukljucili suprugu to je verovatno zato sto ne rade vikendom...drugo trebao sam u kvadratic da stavim broj 2 i navedem i fakultet koji sam studirao ali nisam ga zavrsio....i ovo za adrese nadam se da nije problem?...Eto sad mi samo treba potvrda svega ovoga ako neko zna....hvala Vam puno svima...
01.12.2015 - Interview
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja