![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima još jednom. Kako sam ranije i naveo, i ja sam jedan od dobitnika, 25xxx, dakle prilično visoko, ali onaj Britsimon tvrdi da bi svi EU dobitnici ove godine trebali da budu current.
Još uvijek nismo poslali DS 260, i planiram da to uradim u narednih nekoliko dana. Naravno, svako je poseban, pa tako i ja , a ako je neko prošao kroz sličnu situaciju, svaki savjet je dobrodošao; 1. Uvjerenja o nekažnjavanju Od svoje navršene 16 godine života do danas živio sam u 3 različite zemlje više od 6 mjeseci, na 3 različita kontinenta. Od 17-22 u Aziji, pa onda u Bosni od 22-39, i evo zadnje 2 (i još jednu) sam u zapadnoj Africi. Za Bosnu nije problem, možda uspijem to izganjati i ovdje u svom ovom ludilu, ali mi je Azija problem, jer ne znam ni odakle da krenem... Slao sam jutros mail njihovom ministartstvu unutrašnjih poslova, pa ćemo vidjeti šta će da bude od toga. Koliko je to uopšte bitno... 2. Vojni rok Nisam služio vojni rok, niti sam bio u bilo kakvoj vojsci. Kada sam se vratio iz Azije, i kada sam dobio poziv, narodski rečeno, dobijao sam neke pozive na regrutaciju, ali sam to odgađao dok na kraju nisu ukinuli služenje. Koliko je i ovo bitno, ili da idem bez bilo kakvog dokumenta, pa ako zatraže, onda ću da ganjam. 3. Ljekarski Poslaću mail klinici (Eurofarm Sarajevo, piše da rade i uvjerenja za vize), ali recimo da je to sredina aprila, i ja i porodica (djeca idu u školu ovdje) ćemo doći na što kraći period da to kompletiramo. Pretpostavljam da sam pregled traje pola dana (kao sistematski za posao), ali šta je sa vakcinama, pošto vidim da u nekim slučajevima mora da protekne određeni period između vakcina. Iskreno, niti znam gdje su mi kartoni, knjižice, niti šta sam primao. Moj problem je da moram odmah nazad u Afriku, i tempirati sve tako da bude gotovo na vrijeme. Neću imati vremena da ponovo vadim neke dokumente, čekam da prođe x dana od jedne vakcine do druge itd. Hvala unaprijed. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Kako se uopste otkljucava DS260 preko ambasade? Nesto nisam nasao nacin na forumu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
blog: www.emogration.com FB: www.facebook.com/emogration www.facebook.com/JelenaCrafts od 2004 -2015 on and off pokusaji DV 2017 izvuceni br. 23** 14.05.2016. DS260 popunjen 22.08.2016. stigao poziv za intervju (zakazan za 11. oktobar) 30.09.2016. lekarski 11. 10. 2016. intervju i pozeleneli ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Pozdrav svima, pre par dana sam javio svoj sent date za ds-260, medjutim tada jos uvek nisam ubacio suprugu. Prekjuce sam pisao KCC-u da mi otkljucaju ds-260 i oni su mi odgovorili juce. Danas sam promenio svoj marital status i ubacio sam suprugu kao new applicant (status accompany). Kad sam submit-ovao dobio sam novi confirmation letter sa novim completed on datumom 13.09.
E sad nisam siguran ali pretpostavljam da mi se sad od tog datuma racuna. Na kraju popunjavanja formulara za suprugu bio je neki e-signature gde se upise CN i broj pasosa.... buduci da je u pitanju njen formular ja sam upisao njen broj pasosa i sve je proslo, mada evo sad bijem glavu da nisam mozda trebao da upisem svoj broj pasosa jer je to kao neki elektronski potpis a ja sam nosilac DV-a. P.S. nadam se da nisam nesto zeznuo u ovom procesu :-/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() U medjuvremenu da posaljem vencani list mailom, sto sam i uradila. Jos uvek cekam da mi zavrse licna dokumenta, tako da mi i odgovara da jos uvek nista ne ubacujem. |
|
|||
|
|||
![]()
I meni, 6. oktobar 8:30
![]() Pozdrav svima, Ovo je moje prvo javljanje na forumu, a cuo sam za njega dan posle izvlacenja ![]() Nisam se preterano opterecivao tehnikalijama ko, gde, sta i kako jer imam srecu da je prijateljica skoro izvucena pa sam dobio sve informacije. Upoznao sam Aleksandra iz NS i cuo se sa jos nekima koji su dobili GC, svi su ovde na forumu...prepoznace se ![]() Broj mi je 5300...i neki... DS sam popunio posle 13. maja i vidim da sam medju prvima na intervjuu. Od dokumenata sam spremio: Maticna knjiga rodjenih, Drzavljanstvo, SUD, SUP, Vojni odsek, Potvrda iz firme da sam zaposlen, Svedocanstva iz srednje skole i diplomu sa fakulteta. (jesam li zaboravio nesto?) Planiram na lekarski sredinom sledece nedelje i to je to. Inace imam vazecu US vizu na 10 godina, prosle godine sam bio u New York-u u koji se i selim. Call me crazy ali ja sam vec kupio avionsku kartu BG-NY i palim 29. Oktobra. Ovde imam brutalan posao za koji bi mnogi ubili u Srbiji, super platu i jos radim sa strane pa mnogima nije jasno zasto uopste napustam ovaj "raj".... kontam da me bar vi razumete ![]() Ako ima dobitnika iz Novog Sada, javite se pa pijemo kafu ![]() Pozdrav Milan Tomin |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Lekarski ste zakazali, zar ne?
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Nisam ga jos zakazao, cuo sam se sa doktorkom, rekla mi je da mogu zakazati i za sutradan, eventualno dva dana unapred. To planiram sledece nedelje da obavim. p.s. Kakvu tabelu? Pretpostavljam izvucenih od ove godine... ako je tako, gde se nalazi da bacim pogled. Hvala |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Interviews DV 2018 | Tia | Intervju (interview) - Ambasada | 765 | 26.07.2025 01:33 |
Dv-2017 | adojaro | Prijava na Lutriju | 1428 | 31.03.2018 14:43 |
Interviews DV2017 - Concise Version | Magelan | Intervju (interview) - Ambasada | 80 | 27.09.2017 15:05 |
Important Notice about DV-2017 ??? | LJ75 | Uputstva za dobitnike | 38 | 10.09.2016 20:50 |
Interviews DV2016 - Concise Version | sfsgagi | Intervju (interview) - Ambasada | 52 | 25.04.2016 00:28 |
![]() |