ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » Gde ko planira da ide i zašto? » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 22.04.2015, 21:36
ggtron's Avatar
ggtron ggtron je offline
Drug član

Datum prijave: 15.04.2015
US lokacija: NY/NJ
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Pa zato se i raspitujem, necu da pogresim.

Gledao sam cene stanova recimo, ispadne da je LA jeftiniji od NYC. Uostalom, New York vazi za jedan od najskupljih gradova. A takodje sam poredio cene na sajtu Numbeo, pa bih voleo da mi obrazlozis zasto ti tvrdis da je LA skuplji?
19.11.2014. - Predat DS260
24.07.2015. - Lekarski pregled
06.08.2015. - Intervju u ambasadi -> VIZE ODOBRENE
07.08.2015. - CEAC Status -> ISSUED
11.08.2015. - Stigli pasosi sa vizama
17.08.2015. - Kupljene karte
18.09.2015. - Ulazak u USA
28.09.2015. - Stigao SSN
09.12.2015. - Stigao Green Card
Reply With Quote
Staro 23.04.2015, 05:16
mikagrubinen mikagrubinen je offline
Drug član

Datum prijave: 12.11.2013
US lokacija: Oakland
Pošalji Skype™ poruku korisniku mikagrubinen
Nepromenjeno

Po meni prvo sta treba da gledate kod biranja gradova je da li ima posla u vasim strukama. Pre odlaska pokusati ostvariti neke kontakte tj poslati Resume u par firmi cisto da opipate situaciju, mada posto nemate USA broj telefona teso da ce vas iko kontaktirati osim ako vas profil bas odgovara potrebama neke firme.

Po meni nije ni bitno da li u tom gradu imas nekoga ili ne. Ako imas posla onda ti niko i ne treba

Sto se tice skupoce, kalifornija, makar ovaj severni deo je uzasno skup. Ne znam kako je u NY ali nedavno su mi neki ljudi pokazivali cene stanova u NY kao "hvaleci se" koliko je NY skup i ja uopste nisam bio "fasciniran" tom skupocom. Npr, mislim da je San Francisko za 15% skuplji od NY (od tih cena koje su mi predocene). Mada...jedan mali disclaimer...svi mi imamo drugaciju perspektivu na ono sto trazimo. Tako ce se neko zadovoljiti da zivi na dva sata voznje od grada, dok ce neko drugi zeleti da zivi u centru grada i sve ce gledati referentno u odnosu na to, tako da moje reci mozete uzeti sa rezervom

Nadam se da vas nisam previse zbunio sa svom ovom pricom. U svakom slucaju svako ima svoj put i ssvoju neku pricu. Ja evo za ovih 7 meseci promenih vec 3 stana, 3 grada, a pocetkom Juna smesi mi se i cetvrti.
Staro 23.04.2015, 08:31
Pahuljica's Avatar
Pahuljica Pahuljica je offline
Drug član

Datum prijave: 02.10.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: ispod palme na obali mora
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikagrubinen Prikaz poruke
Po meni nije ni bitno da li u tom gradu imas nekoga ili ne. Ako imas posla onda ti niko i ne treba
Sve je to super, ali nadji ti prvo posao?
Evo ja imam i fax i Master zavrsen u inostranstvu i skoro 7 godina iskustva i to nimalo loseg, neke god od tih su takodje u inostranstvu, pored naseg pricam tecno 2 strana jezika, imam 2 preporuke od osoba koje rade u jakim marketinskim kompanijama u NY (u kakvim i ja trazim posao), pa mi se za posljednje 2 godine koliko aktivno saljem mailove nije javilo ni njih 10 sve ukupno, a i ti koji su mi se javili prvo su me pitali da li imam sredjene papire (jer na nekim sajtovima nisam popunjavala aplikacije u kojima je bilo i tog pitanja vec slala direktne mailove HR sluzbama). Da odma razjasnimo, ja nisam aplicirala za menadzerkse i direktorske pozicije, vec sta god sam nalazila a da je u mojoj sferi interesovanja, pa opet prazna kapa... Ali ne gubim nadu, a i nigdje ne zurim.
Uzimajuci sve to u obzir, ne bih nikada sa malim djetetom (samohrana sam mama) posla negdje sama, jer bi mi u pocetku sigurno trebao neko da mi ga pricuva u nekim situacijama u kojima ga ne bih mogla povesti sa sobom, a dok se ne smjestimo i ne organizujemo oko vrtica i svega ostalog...
Opet ponavaljam, jos uvijek nisam pravila nikakve planove jer ne volim da mlatim praznu slamu, to su samo neki moji realni rezoni zbog situacije u kakvoj se nalazim.

Da sam sama, ne bi mi bio problem da odem na kraj svijeta gdje nikoga ne znam, 2 puta sam se tako selila (jednom na Master, drugi put zbog posla), gdje nikad nikoga nisam znala i nisam imala nikakvih problema.
Ono sto si vec napisao, mjesto treba birati na osnovu licne finansijske situacije i posla kojim se bavite, pa tek onda zbog klime, zbog "5 gradova sa najvecom stopom srece i magije u USA", itd...

-------------------------------

Big Apple, we're coming!
Reply With Quote
Staro 23.04.2015, 12:58
Dzeremija's Avatar
Dzeremija Dzeremija je offline
Drug član

Datum prijave: 21.02.2013
US lokacija: To be determined
YU lokacija: Semberija
Nepromenjeno

Imam prijatelja u Waterbury-ju u državi Connecticut, pa bih za početak kod njega bio dok se malo ne snadjem. Ok mi je priča oko vožnje kamiona za početak, a posle bih volio pokušati naći neki posao u Bostonu, bio sam već tamo i mnogo mi se svidja taj grad. Znam da je skup grad za živjeti, ali pokušao bih pa šta bude. Inače radim ovde u RS kao profesor engleskog jezika, ali slaba vajda od toga ako odem za Ameriku. Radio sam još štošta, tako da znam da neću biti gladan.
Reply With Quote
Staro 23.04.2015, 14:37
DDAmkd's Avatar
DDAmkd DDAmkd je offline
Drug član

Datum prijave: 13.12.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Skopje
Pošalji Skype™ poruku korisniku DDAmkd
Nepromenjeno

Jos nije pala konacna odluka,naravno cekamo izvalcenje,ali kad bi bili among srecnima,isli bi u chicago,tamo je kuma,kako smo do sad pricali,rekla mi da ce mi pomoci oko svega,posao,stan i vrtic za dete jer je i ona prosla kroz istog. ali neistrazivam puno,cekam izvlacenje,imacu puno vremena svakako,ak bude bilo doslo do toga 🐸
2017 - NOT BEEN SELECTED - 2 prijave
Reply With Quote
Staro 27.04.2015, 03:29
Sasa99 Sasa99 je offline
Drug član

Datum prijave: 09.10.2012
US lokacija: Chicago IL
YU lokacija: Makedonija
Nepromenjeno

Evo da kazem moje iskustvo oko odluke gde da se ide pa mozda cu nekome da pomognem oko njegove odluke. Ja sam pre sam polazak napravio jedan eksperiment a toa je slao sam cv po celu Ameriku. Najvise poziva za intervjua dobijao sam iz Chicaga. To je bio jedini razlog zbog cega sam se odlucio za Chicago i pored toga sto nisam imao nigde nikoga. Trebao sam da idem u Californiju gde imam nekoga ali ja sam ovako odlucio i ispalo je dobro sto sam tako uradio. Normalno da je bolje da imas nekoga ali meni je mnogo bilo vazno da nagem posao sto pre. Inace sam elektroinzinjer nisam IT. Eto to je moje iskustvo mogu reci da nema pravila svako sa svoju srecu.
Reply With Quote
Staro 27.04.2015, 12:41
GreenM's Avatar
GreenM GreenM je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2014
US lokacija: Florida
YU lokacija: Banja Luka, BIH
Nepromenjeno

Ja ću za početak u Sarasotu, FL. Tamo mi živi tetka, pa ću kod nje dok se ne snađem, a dalje - ko zna
02.07.2015. - VIZA ODOBRENA

Lokacija u USA: Sarasota, Florida
Reply With Quote
Staro 18.07.2015, 12:06
messerschmitt messerschmitt je offline
Drug član

Datum prijave: 04.11.2010
US lokacija: Iowa Des Moines
YU lokacija: Bosna i Hercegovina
Nepromenjeno

Ako me izvuku ja planiram u državu Iowa sa porodicom grad West Des Moines tamo imamo rodbinu koja će nam pomoći da stanemo na noge a i ovdje da riješimo pitanja sa vizom kartom itd ... Kolika mi je samo želja da napustim sa porodicom ovaj xxxxxx balkan ... Kad odem sve ću da promijenim ime vjeru sve živo da nemam više nikakve veze sa ovim xxxxxx svijetom i prokletim balkanom ...
Reply With Quote
Staro 19.07.2015, 12:26
wakalu wakalu je offline
Drug član

Datum prijave: 05.01.2014
US lokacija: Chicago
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik messerschmitt Prikaz poruke
Ako me izvuku ja planiram u državu Iowa sa porodicom grad West Des Moines tamo imamo rodbinu koja će nam pomoći da stanemo na noge a i ovdje da riješimo pitanja sa vizom kartom itd ... Kolika mi je samo želja da napustim sa porodicom ovaj xxxxxx balkan ... Kad odem sve ću da promijenim ime vjeru sve živo da nemam više nikakve veze sa ovim xxxxxx svijetom i prokletim balkanom ...

e baš tako,da postoji lajk odmah bi ti ga dao
Reply With Quote
Staro 19.07.2015, 20:14
rozalija rozalija je offline
Član

Datum prijave: 03.07.2015
Nepromenjeno Atlanta iskustvo???

U oktobru stizem kod prijatelja u Atlantu, za taj famozni pocetak, sredjivanja papira i opipavanje pulsa, nisam slao prijave za posao jer svi traze br.tel. u popunjavanju istih, tako da se bacam na taj deo cim stignem. Inace trazim posao tipa uzgoj voca, povrca, plastenici, navodnjavanje, odrzavanje parkova, golf terena, dvorista, manje-vise sve u vezi smilja i bosilja, za pocetak dok poslodavac ne uvidi da sam inzinjer sa iskustvom. S obzirom da idem prvi, a zena i beba stizu kasnije radice se sve sto se ponudi, pa ako neko ima iskustva sa poslovima u Atlanti, zivotom uopste, molim da se javi i ostavi komentar.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja