![]() |
|
|
|||||||
| Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Hvala na brzom odgovoru! i ja sam odbijena od strane muskog sluzbenika uz obrazlozenje da nemam godinu dana radnog staza
![]() Sta bi ti naveo kao razlog upisa na komjuniti posle zavrsenog 4. godisnjeg faxa ovde?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Bolje ovo sto kaze la grange girl Da se Srb diploma nigde u svetu ne priznaje (malo podilazenje nije lose), a ti ipak zelis da napredujes i da izgradis karijeru.. + nigde neces steci bolje iskustvo nego u US... ![]() la grange girl Ti si za F1 mnogo dobro prosla kod tih poljaka, jesi otisla prvo na B2 ili ?
|
||||
|
||||
|
Ma tako nema pravila sto se tih viza tice da je to zivi haos! Ovaj jedan sto je dobio, je bio u tom momentu nezaposlen! Sa 34 godine starom krstenicom i sa I-20 obrascem za ESL
Bukvalno kako im se svidis. I sto je najgore, koji god odgovor da das oni mogu da tumace na ovaj ili onaj nacin i, na zalost, obrazac za odgovore na ta njihova pitanja ne postoji...Ja sam bio zaposlen u momentu razgovora, ali to zaposlenje je po mojoj logici moglo samo da mi odmogne jer sam kao stomatolog radio na poziciji operatera u Telenorovom Call Centru (Zar to ne zvuci sumnjivo)?! Najinteresantnije je to sto ona niti je pogledala kopiju moje radne knjizice, niti me je ista pitala o zaposlenju. Ja sam se provukao i ocito je razlog bio sto je moja dokumentacija (HVALA BOGU) zapala kod one devojke. Taj drugi tip kazu da je nevidjeno neprijatan i arogantan.
|
|
|
||||
|
||||
|
@la_grange_girl
Kreni malo u skolu, snimi situaciju, i onda "krivina" kad god je moguce. Ja odlicno znam sta znaci odrzavanje statusa u studentskoj varijanti (citaj: NEOPEVANO CIMATANJE), ali u datom momentu nisam imao drugog izbora. Mislis da je meni bilo potrebno dodatno skolovanje? Da je situacija kao sto nije koji bi normalan zubar isao u skolu za medical assistanta?! I taj program sam odabrao samo zato sto posle njega ima OPT (sad sam u fazi cekanja odobrenja za OPT) pa mi je od aprila ove godine, kad se zavsio program, obezbedjen boravak do kraja OPT-a sto pada 06/01/2012. Do tada cu vec nesto da izboksujem, a koliko mi je laknulo otkad se skola zavrsila, to ne mogu da ti opisem! Meni je skola bila ujutru (8:30-13:30), a na posao sam isao odmah posle, i to sam morao da izlazim ranije da bih stigao na posao, a trougao koji sam svaki dan pravio je bio SouthSide-Skokie-Bolingbrook-SouthSide i kuci sam stizao oko 23-23:15. Tebi je bar od Glenview do LaGrange oko pola sata voznje I-294 na kom retko kad ima ikakve guzve. Pojavis se posle posla u skoli, sacekas taman da malo prodje guzva i vec negde oko pola 8-8 pali kuci
|
|
|
|||
|
|||
|
la grange girl
Ti si za F1 mnogo dobro prosla kod tih poljaka, jesi otisla prvo na B2 ili ?[/quote] Ja sam poslednje 3god bila na j1 a sad sam presla na f1... dEcko kog znam je prelazio sa i na b2 i j1 i sad trazi f1.... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nadam se iskreno da cu moci... Sizim pri samoj pomisi da treba da sedim tamo 4 sata svaki drugi dan... Strasno... A dobro... Meni jos jedna stvar brine a to je da ja sa f1 mislim da ne mogu u srbiju na odmor jer koliko sam cula moram po vizu u ambasaduu a onda ce mi onaj tamo reci sta si trazila i produzavala status u usa mogla si doci kuci i odavde sredjivati,.... Iako , i to zavisi da li naletis na Jeniffer u amabasai ili na onog pola.... E taj je zeznut ali pusti.... ![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Odmor u Srbiji zaboravi dok ne sredis zelenu kartu, ukoliko ne planiras da u Srbiji ostajes za stalno
Sto bi rizikovala sve ovde sto si stvorila, zarad sanse od 99% da ti nikad vise ne daju vizu i da ti jedina varijanta za povratak bude pesaka preko Meksika? Sa tim stvarima se nikako ne treba igrati. |
|
|
||||
|
||||
|
Obrni okreni sve je cimanje ali dobro, vazno je da postoji nacin...
![]() Ko god od vas bude menjao status obavezno ukratko neka napise sa cim se zezao ako vec nije pomenuto negde na forumu.
|
|