![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=dekac12;33391]A jel problem za fotografiju ako se vidi malo senke oko glava od blica?[/QUOTE]
Koliko sam ja skuzila da smeta. Osjetljivi su na tu fotku. Odi u foto i slikaj se. Nek ti sliku stavi na stick i to je to. Ne moze ti to ne znam kako naplatiti ako ne radi slike. Meni je svotu kave naplatila. Sutra je zadnji dan pa pozuri.. |
|
|||
|
|||
![]()
ljudi nemojte se bezveze previse frkati oko slika....receno je i da mora biti bijela pozadina, a kad sam se prvi puta prijavila na forumu covjek je prosao za GC koji je imao plavu pozadinu....tako da vjerujte da slika toliko nije ni bitna, napravljena je beli samo da malo ljude optereti i nista vise. najvaznije ti je visina glave, velicina slike i da si ti na slici
sretno svima :suure:
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Milosdv;32285][B][U]Evo zvaničnog upustva kao i svake godine, pa pročitajte[/U][/B]
[B][url]http://travel.state.gov/pdf/DV_2014_Instructions.pdf[/url][/B] Što se fotografije tiče sve je isto samo pročitajte upustvo. Primer slike: [B][url]http://travel.state.gov/visa/visaphotoreq/photoexamples/photoexamples_5331.html[/url][/B] [B]Technical Specifications[/B] The submitted digital photograph must conform to the following specifications or the system will automatically reject the E-DV entry form and notify the sender. Taking a New Digital Image. If a new digital image is taken, it must meet the following specifications: Image File Format: The image must be in the Joint Photographic Experts Group [B](JPEG)[/B] format. Image File Size: The maximum image file size is[B] 240 kilobytes (240 KB).[/B] Image Resolution and Dimensions: Minimum acceptable dimensions are [B]600 pixels (width) x 600 pixels (height). [/B]Image pixel dimensions must be in a square aspect ratio (meaning the height must be equal to the width). ------- [B]Tražite 5x5cm [/B] Image Color Depth: Image must be in color [B](24 bits per pixel). [/B]24-bit black and white or 8-bit images will not be accepted. [B][U]Scanning [/U]a Submitted Photograph. [/B]Before a photographic print is scanned, it must meet the compositional specifications listed above. If the photographic print meets the print color and compositional specifications, scan the print using the following scanner specifications: Scanner Resolution: Scanned at a resolution of at least [B]300 dots per inch (dpi).[/B] Image File Format: The image must be in the Joint Photographic Experts Group ([B]JPEG[/B]) format. Image File Size: The maximum image file size is [B]240 kilobytes [/B](240 KB). Image Resolution: [B]600 by 600 pixels.[/B] Image Color Depth: [B]24-bit color[/B]. [Note that black and white, monochrome, or grayscale images will not be accepted.] Pozdrav[/QUOTE] Eto i ja sam to sve rekao fotografu...i on uradi sve tako dok nismo dosli do 24-bitnog kolora...covek izbeli pozadinu...sve je ostalo super samo kaze 24-bitni kolor ne postoji...i stvarno digitalna slika, obradjena u PhotoShop-u ima samo mogucnost u tom programu na 8, 16, i 32 bit-a...tako da je ostala u 32 bit...I stvarno ne znam da li to vazi za skenirane slike...ali slike u digitalnom formatu nemaju taj kolor...:drool:?! |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=sasabrankovic;33540]Eto i ja sam to sve rekao fotografu...i on uradi sve tako dok nismo dosli do 24-bitnog kolora...covek izbeli pozadinu...sve je ostalo super samo kaze 24-bitni kolor ne postoji...i stvarno digitalna slika, obradjena u PhotoShop-u ima samo mogucnost u tom programu na 8, 16, i 32 bit-a...tako da je ostala u 32 bit...I stvarno ne znam da li to vazi za skenirane slike...ali slike u digitalnom formatu nemaju taj kolor...:drool:?![/QUOTE]
Slika po uputama mora biti 24-bitni color (bilo da je u pitanju nova digitalna slika ili skenirana slika). Mislim da samim čuvanjem slike u JPEG format bi trebalo biti 24 bitni color, ne znam, ako si se prijavio sa 32 bit slikom ne znam kako će to proći. Last edited by dulobar; 04.11.2012 at 11:01. |
|
||||
|
||||
![]()
Nije mi jasno kako nema 24-bitni color.Bas pogledah neke svoje slike sa digitalca i pise 24 bit i pogledah slike sa moba,isto 24.:confused:
|
|
||||
|
||||
![]()
stvarno mi nisu jasna sva ova pitanja i nejasnoće oko fotke.
ako vam je fotka sačuvana kao JPG ili JPEG ona je 24bit obavezno. ne može biti ni jedan drugi color depth nikako, jer jpg ne podržava ni jednu drugu. tako da cela ova frka oko toga ne drži vodu. windows i mac os danas koriste kao 32 bit. al to je to: 24 bit + 8 bits alpha channel. al to nema ama baš nikakve veze sa vašom fotografijom. nema potrebe niko da izbeljuje pozadinu. bitno samo da nije crna, smeđa, teget i da nije šarena. ne mora da bude bela ko sneg. što više manipulišete to gore. a ovi što skeniraju mi tek nisu jasni.
|
||||
|
||||
![]()
Sto komplikovati? Odes lepo kod fotografa i za sitne novce ti islika celu porodicu profi i posalje na mail. Sve fotke iz prve budu validne i nema da te boli glava. Sta je tih 200 dinara naspram troskova koji te cekaju ako izguras sve do kraja i odes u ameriku.
|
|
|||
|
|||
![]()
kako mogu provjeriti jel moja slika koju sam stavio ima 24 bita,gdje i kako to mogu provjeriti? Inace slikao sam se kod fotografa,i cim sam sliku postavio kad sam popunjavao aplikaciju pisalo je da je validna!
|
|
||||
|
||||
![]()
Desni klik na sliku properties pa summary,naci ces na spisku ostalih info o slici.
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=olivera77;33762]Desni klik na sliku properties pa summary,naci ces na spisku ostalih info o slici.[/QUOTE]
bith dep 24 ok je izgleda hvala ti na brzom odgovoru |
|
|
![]() |