![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Meni još uvek nije stigao mail, osim onog da je primljen. |
|
|||
|
|||
![]()
Da budemo realni: Izdavanje viza u Evropi teče bez problema, nema kašnjenja zbog kapaciteta, stiže se kvota od 18.300. KCC je ispunio svoj zadatak što se Evrope tiče. Druga stvar je to što je odziv bio ovoliki u manjim brojevima. 2015. se odziv povećao nakon CN16000 pa se zato stiglo od velikih brojeva. Ali kada se pogleda u broju izdatih viza, to je to. Čak i redistribucija može neznato povećati CN. Kao što smo pisali pre više od mesec dana, Evropa se kvoti od 18300 približava već krajem jula.
|
|
||||
|
||||
![]()
Slažem se. Sada je glavno pitanje da li će i ako hoće, koliko će viza redistribuirati. Od toga zavisi finalni broj. Ja iskreno nisam neki veliki optimista.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sta mislite za current jer neko misli da ima snashe ? ,simon je pisao iako naprave redistribucije da nema sanse za current radi toa sto nema vreme
|
|
||||
|
||||
![]()
Ja mislim da nema teorije da bude current. Kapacitet ambasada u Evropi jeste veliki, ali toliki nije. Avgust je donekle bio poslednja šansa za current, a i tada bi bilo sve nategnuto. Takođe mislim da je nerealno da Evropi daju 23-24000, a možda čak i više viza, koliko bi bilo potrebno kada bi stavili current, bez obzira na to koliko je viza ostalo od drugih regiona. Ali opet, ko zna, ništa još uvek nije gotovo. Sledeće nedelje bi trebalo da bude sve jasnije i tada će se sve znati.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ljudi, sta god da bude, stvarno bih zelio da vam se zahvalim na informacijama, analizama, podrsci i svemu u ovom mukotrpnom, nama sa visokim brojevima, procesu. Jer bilo ko je van svega ovoga, ne moze razumjeti kroz sta prolazimo... Pa da za tih nedelju dana znamo vise na cemu smo, nista gore od neizvjesnosti i od kvazi upucenih (Brit & co).
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam nešto razmišljao. Realno nikada nismo imali ovakvu situaciju sa ovoliko viza viška. Pre, kada su bile overselected godine, svi regioni su imali problem na kraju tj. ni jedan region nije bio current, tako da nikada nije ni bilo nekog velikog prostora za neku veliku redistribuciju. 2015. godine su npr. Afriku namerno ostavili ispod kvote i mali broj njihovih viza su prebacili na EU region, ali tada su svi regioni bili "u problemu". Sada je situacija potpuno drugačija. U Aziji imamo višak od oko 3000 viza zbog travel ban-a. U Africi će takođe biti sigurno 2-3000 viza viška. Dakle ovakva situacija se praktično nikada do sad nije desila. Zbog toga mi ne znamo kako će KCC da reaguje, ne znamo da li postoji neki inerni mehanizam koji se aktivira u ovakvim situacijama i sl.
U zakonu, vezano za redistribuciju, piše da se neiskorišćene vize mogu / moraju redistribuirati u druge regione. Oni koriste glagol shall i nekada je taj glagol u pravu imao isto značenje kao i must, dakle nešto što mora da se odradi, a sada pravnici kažu da taj glagol pokazuje nešto što može, ali i ne mora da se odradi. Bilo bi dobro kada bi ovi iz KCC-a taj glagol tumačili kao must. |
|
||||
|
||||
![]()
Pojavila se neka na ruskom forumu sa brojem 34xxx i piše da joj stoji Ready status na ceac sajtu. Iskreno mislim da je u pitanju običan troll tj. siguran sam 99.9%.
Nije nemoguće tj. dešavalo se pre da se ljudima promeni status i pre objave bulletina. Ja sam proverio za svoj broj i meni i dalje stoji At NVC. Ako neko želi može da proveri za svaki slučaj na ovom sajtu https://ceac.state.gov/ceac/ Ide se na Check My Visa Application Status, pa tamo unesete svoj case number u formatu 2018EUXXXXX tj. bez nula. |
|
|||
|
|||
![]()
Pokušah. Kaže ovako:
"Please follow the instructions you received from the National Visa Center (NVC) that list the six steps you must take before NVC can schedule your visa interview appointment. This includes submitting to NVC various fees, forms and documents. Once NVC has received all the required items, they will let you know if anything is missing or incomplete." Dakle izbaci onaj "at NVC" odgovor. Dao sam sebi slobodu i malo eksperimentisao sa brojkama. Npr, ukucam neki random broj izmedju 23350 i recimo 33000 i cesto izbaci odgovor "your search did not return any data". Takodje ponekad izbaci i "atNVC". Znaci ima dosta "rupa" izmedju brojeva, to mi daje nadu. ![]() Last edited by pijanijoca; 09.07.2018 at 03:20. |
![]() |
Tags |
run the risk |
|
|
![]() |