![]() |
|
|
Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
...ups,sad vodo da si muško...ok.pripremi se kako treba
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hvala puno na odgovoru srecice, sad mi je mnogo cistija slika oko svega ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pre 15-ak dana smo dobili vize. Pitanja klasicna zasto idete, imate li koga u Americi, inace supruga ima majku koja na GC, samo opusteno i iskreno odgovaras na pitanja kao da ti nije stalo dal ces da dobijes vizu ili ne, dokumenta nam nisu ni gledali a sve smo imali.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mislim da to traženje dok,zavisi od sluzbenika na šalteru i njegove procene...kad je mm pre dve godine bio na intervju za tur.vizu sve su mu trazili...spremio se on ko na ispit da ide i poneo gomilu toga...a ja sam isto dobila ali ove godine,i ništa nije zena trazila...videla je da ja imam neke papire
fascikla providna i na vrhu stari pasoš ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Evo i ja da prenesem utiske iz ambasade, turisticka viza odobrena, nijedan dokument nisu gledali, razgovor trajao oko 3 minuta.
Pitanja: gde idete, sta planirate da radite, da li ste bili u americi ranije, koliko ste ostali, sta ste radili, cime se bavite, kad ste zavrsili fakultet. Ostatak intervjua se sveo na pricu o gradu koji cu posetiti i da izbegavam odredjene delove, jer nisu bezbedni ![]() Svi su nasmejani, ljubazni i prijatni. Samo osmeh + pozitivan stav, bez nervoze i panike. Srecno svima koji apliciraju ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
pozdrav svima!
nedavno sam dobio turisticku vizu na 10 godina, pa me interesuje sledece: 1. u aplikaciji za vizu sam naveo da bih u Ameriku otisao 28. marta i rezervisao hotel (15 nocenja). s obzirom da necu biti u mogucnosti da putujem tada, vec cu morati da promenim datum odlaska za 2-3 nedelje, da li ce mi na aerodromu u americi praviti problem sto se toga tice (npr. u aplikaciji si naveo da putujes krajem marta, a dosao si kasnije) ? 2. nemam nikoga u drzavi koju zelim da posetim, ali igrom slucaja mi je prijatelj iz srbije dao kontakt njegovog prijatelja (amerikanca) koji bi mi vrlo rado izdao sobu za tih 2 nedelje koliko bih ostao. opet pitanje vezano za imigracione sluzbenike na aerodromu - da li ce praviti problem oko toga sto sam u aplikaciji naveo da cu biti u hotelu, a sada im pokazujem novu adresu na kojoj cu biti? 3. da li je potrebno imati povratnu kartu? posto bih ja mozda da produzim boravak za jos 2 nedelje maks tamo, jer sam u medjuvremenu video dosta stvari koje bih zeleo da posetim tamo, mada sve zavisi da li cu dobiti na 3 ili 6 meseci ![]() 4. sta je sve potrebno nositi od dokumentacije koja se predaje imigracionom sluzbeniku na aerodromu u americi? izvinjavam se ako su pitanja banalna, prvi put idem u ameriku pa nisam bas najbolje upoznat sa procedurama i pravilima ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() 2. Ni ovo nije problem, ne brini. 3. Povratnu kartu bi bilo dobro da imas, ne kazem da ce ti na imigracionom traziti, ali uvek pitaju ( bar su mene pitali ) koliko planiram da ostanem na tlu USA. Sto se tice duzine boravka da li 3 ili 6 meseci, to ce na imigracionom cika u plavom da proceni koliko mozes da ostanes, moze da ti da na nedelju dana, mesec, dva, sest. ![]() 4. Potreban je pasos sa validnom US vizom i "formulsr za carinu" koji dobijad u avionu, ne znam mu tacnu oznaku. |
|
|||
|
|||
![]()
Kada sam bila u ambasadi jedan momak mi je ispricao njegov slucaj. Naime,prije dvije godine je dobio turisticku vizu na 10 godina i oni su ga kontaktirali posle dvije godine da ga obavijeste da su mu je ,,greskom" izdali ma taj period i ako planira da putuje u Ameriku da mora da dodje opet da aplicira kako bi mu izdali validnu jer je ta postala nevazeca. Svasta. To prvi put cujem
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
puno hvala na preciznom i brzom odgovoru, sad mi je mnogo jasnije ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Pozdrav ljudi
![]() |
![]() |
Tags |
problemi sa vizom, turisticka viza |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Hotelijersko-turistički tehničar(HITNO) | Volf | Vodič za emigrante | 4 | 28.06.2014 02:11 |
Šta je potrebno da me prijatelj pozove u SAD na turističku? | Good Spirit | Vaša strana | 18 | 28.10.2009 15:55 |
![]() |