ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Vize za SAD > Ne-imigrantske vize

Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 08.03.2015, 04:23
srecica srecica je offline
Proteran

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

...ups,sad vodo da si muško...ok.pripremi se kako treba
Reply With Quote
Staro 08.03.2015, 14:30
noah1989 noah1989 je offline
Član

Datum prijave: 07.03.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik srecica Prikaz poruke
A šta te sprečava da rezervišeš smeštaj,neki hotel npr...rezervaciju uvek mozeš da otkazeš...ovako rizikuješ da budeš sumnjiva

Hvala puno na odgovoru srecice, sad mi je mnogo cistija slika oko svega
Reply With Quote
Staro 10.03.2015, 11:45
Goran Novakovic Goran Novakovic je offline
Član

Datum prijave: 16.11.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Jack Sparrow Prikaz poruke
Kad ste vadili vize? Sta su vas pitali i da li su trazili nesto od dokumenata?
Pre 15-ak dana smo dobili vize. Pitanja klasicna zasto idete, imate li koga u Americi, inace supruga ima majku koja na GC, samo opusteno i iskreno odgovaras na pitanja kao da ti nije stalo dal ces da dobijes vizu ili ne, dokumenta nam nisu ni gledali a sve smo imali.
Reply With Quote
Staro 12.03.2015, 04:44
srecica srecica je offline
Proteran

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

Mislim da to traženje dok,zavisi od sluzbenika na šalteru i njegove procene...kad je mm pre dve godine bio na intervju za tur.vizu sve su mu trazili...spremio se on ko na ispit da ide i poneo gomilu toga...a ja sam isto dobila ali ove godine,i ništa nije zena trazila...videla je da ja imam neke papire
fascikla providna i na vrhu stari pasoš a odgovori su bili kratki i jasni i sve kroz osmeh...kao nema veze...a sad mogu da kazem da bi crkla od muke.baš bi me pogodilo da nisam dobila vizu...a tad sam namontirala ponašanje
Reply With Quote
Staro 16.03.2015, 10:31
noah1989 noah1989 je offline
Član

Datum prijave: 07.03.2015
Nepromenjeno

Evo i ja da prenesem utiske iz ambasade, turisticka viza odobrena, nijedan dokument nisu gledali, razgovor trajao oko 3 minuta.
Pitanja: gde idete, sta planirate da radite, da li ste bili u americi ranije, koliko ste ostali, sta ste radili, cime se bavite, kad ste zavrsili fakultet. Ostatak intervjua se sveo na pricu o gradu koji cu posetiti i da izbegavam odredjene delove, jer nisu bezbedni
Svi su nasmejani, ljubazni i prijatni. Samo osmeh + pozitivan stav, bez nervoze i panike.
Srecno svima koji apliciraju
Reply With Quote
Staro 18.03.2015, 14:40
starkypower starkypower je offline
Član

Datum prijave: 18.03.2015
Nepromenjeno

pozdrav svima!

nedavno sam dobio turisticku vizu na 10 godina, pa me interesuje sledece:

1. u aplikaciji za vizu sam naveo da bih u Ameriku otisao 28. marta i rezervisao hotel (15 nocenja). s obzirom da necu biti u mogucnosti da putujem tada, vec cu morati da promenim datum odlaska za 2-3 nedelje, da li ce mi na aerodromu u americi praviti problem sto se toga tice (npr. u aplikaciji si naveo da putujes krajem marta, a dosao si kasnije) ?

2. nemam nikoga u drzavi koju zelim da posetim, ali igrom slucaja mi je prijatelj iz srbije dao kontakt njegovog prijatelja (amerikanca) koji bi mi vrlo rado izdao sobu za tih 2 nedelje koliko bih ostao. opet pitanje vezano za imigracione sluzbenike na aerodromu - da li ce praviti problem oko toga sto sam u aplikaciji naveo da cu biti u hotelu, a sada im pokazujem novu adresu na kojoj cu biti?

3. da li je potrebno imati povratnu kartu? posto bih ja mozda da produzim boravak za jos 2 nedelje maks tamo, jer sam u medjuvremenu video dosta stvari koje bih zeleo da posetim tamo, mada sve zavisi da li cu dobiti na 3 ili 6 meseci

4. sta je sve potrebno nositi od dokumentacije koja se predaje imigracionom sluzbeniku na aerodromu u americi?

izvinjavam se ako su pitanja banalna, prvi put idem u ameriku pa nisam bas najbolje upoznat sa procedurama i pravilima
Reply With Quote
Staro 18.03.2015, 15:05
ZexNS ZexNS je offline
Drug član

Datum prijave: 03.03.2014
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik starkypower Prikaz poruke
pozdrav svima! nedavno sam dobio turisticku vizu na 10 godina, pa me interesuje sledece: 1. u aplikaciji za vizu sam naveo da bih u Ameriku otisao 28. marta i rezervisao hotel (15 nocenja). s obzirom da necu biti u mogucnosti da putujem tada, vec cu morati da promenim datum odlaska za 2-3 nedelje, da li ce mi na aerodromu u americi praviti problem sto se toga tice (npr. u aplikaciji si naveo da putujes krajem marta, a dosao si kasnije) ? 2. nemam nikoga u drzavi koju zelim da posetim, ali igrom slucaja mi je prijatelj iz srbije dao kontakt njegovog prijatelja (amerikanca) koji bi mi vrlo rado izdao sobu za tih 2 nedelje koliko bih ostao. opet pitanje vezano za imigracione sluzbenike na aerodromu - da li ce praviti problem oko toga sto sam u aplikaciji naveo da cu biti u hotelu, a sada im pokazujem novu adresu na kojoj cu biti? 3. da li je potrebno imati povratnu kartu? posto bih ja mozda da produzim boravak za jos 2 nedelje maks tamo, jer sam u medjuvremenu video dosta stvari koje bih zeleo da posetim tamo, mada sve zavisi da li cu dobiti na 3 ili 6 meseci 4. sta je sve potrebno nositi od dokumentacije koja se predaje imigracionom sluzbeniku na aerodromu u americi? izvinjavam se ako su pitanja banalna, prvi put idem u ameriku pa nisam bas najbolje upoznat sa procedurama i pravilima
1. Nece ti praviti problem zbog "promene datuma". Ne brini

2. Ni ovo nije problem, ne brini.

3. Povratnu kartu bi bilo dobro da imas, ne kazem da ce ti na imigracionom traziti, ali uvek pitaju ( bar su mene pitali ) koliko planiram da ostanem na tlu USA. Sto se tice duzine boravka da li 3 ili 6 meseci, to ce na imigracionom cika u plavom da proceni koliko mozes da ostanes, moze da ti da na nedelju dana, mesec, dva, sest.

4. Potreban je pasos sa validnom US vizom i "formulsr za carinu" koji dobijad u avionu, ne znam mu tacnu oznaku.
Reply With Quote
Staro 18.03.2015, 18:07
sneskic sneskic je offline
Drug član

Datum prijave: 28.05.2014
US lokacija: California
Nepromenjeno

Kada sam bila u ambasadi jedan momak mi je ispricao njegov slucaj. Naime,prije dvije godine je dobio turisticku vizu na 10 godina i oni su ga kontaktirali posle dvije godine da ga obavijeste da su mu je ,,greskom" izdali ma taj period i ako planira da putuje u Ameriku da mora da dodje opet da aplicira kako bi mu izdali validnu jer je ta postala nevazeca. Svasta. To prvi put cujem
Reply With Quote
Staro 18.03.2015, 18:49
starkypower starkypower je offline
Član

Datum prijave: 18.03.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ZexNS Prikaz poruke
1. Nece ti praviti problem zbog "promene datuma". Ne brini

2. Ni ovo nije problem, ne brini.

3. Povratnu kartu bi bilo dobro da imas, ne kazem da ce ti na imigracionom traziti, ali uvek pitaju ( bar su mene pitali ) koliko planiram da ostanem na tlu USA. Sto se tice duzine boravka da li 3 ili 6 meseci, to ce na imigracionom cika u plavom da proceni koliko mozes da ostanes, moze da ti da na nedelju dana, mesec, dva, sest.

4. Potreban je pasos sa validnom US vizom i "formulsr za carinu" koji dobijad u avionu, ne znam mu tacnu oznaku.

puno hvala na preciznom i brzom odgovoru, sad mi je mnogo jasnije
Reply With Quote
Staro 23.03.2015, 14:26
Just.Chele's Avatar
Just.Chele Just.Chele je offline
Član

Datum prijave: 25.03.2012
US lokacija: jos cekam, bice uskoro :D
YU lokacija: "....tamna strana, Belog grada" BEOGRAD, SRBIJA
Nepromenjeno pitanjce :)

Pozdrav ljudi interesuje me kad se dobije turisticka viza, i sluzbenik na carini uradi pecat na napr 6 meseci, ja ostanem tipa 5, odem kuci, i jer mogu odma posle tipa nedelju dana ili mesec da opet odem na 5 meseci ili ima neki odredjeni period u kom ne mogu da udjem u ameriku?? Bio sam na J1 vizi dva puta...hvalaa
Reply With Quote
Odgovori

Tags
problemi sa vizom, turisticka viza

Pravila pisanja