ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Školovanje u USA - lični primer » Bitni linkovi
Uspešan početak Školovanje u USA Vrste školi Stipendije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 02.05.2013, 15:52
VectorZz VectorZz je offline
Član

Datum prijave: 26.04.2013
Nepromenjeno

Pozdrav , ja sam nov ovde i imam par pitanja

Trenutno sam student Saobracajnog fakulteta u Bg-u, i trenutno gledam kako da se prebacim (transfer) na neki univerzitet u USA, znam za opciju community collega, al trenutno se nema bas toliko para, za dodatne troskove pored stanarine i skolarine. Interesuje me da li postoje neke stipendije za internacionalne studente, inace igram americki fudbal, vec par godina, a nemam bas neki prosek , prva godina 7.1, a sa zadnjeg semestra 8.0 . Inace video sam da postoje neki pristupacni loan grants, za studente uz cosigner-a, ali to je naravno ne moguce, posto od rodbine imam samo dalju babu u Milwaukee, a pitanje je dal je ziva. Nekako trenutno me interesuju dva univerziteta, Syracuse University i San Diego State University , na oba cu aplicirati za sledecu godinu, posto moram preko leta odraditi TOEFL , inace engleski mi je solidan, sa tim nemam bas puno problema, posto sam imao americke saigrace i trenere. Koliko prilikom aplikacije znaci cover letter i recommendation letter, s' obzirom, da preporuke mogu uzeti od nekih "top" profesora iz oblasti saobracaja na prostorima jugoistocne evrope, kao i od bivsih i sadasnjih saigraca koji su pohadjali D1 skole. Zna li neko kako se priznaju ispiti odavde? posto da kazemo od nekih jacih predmeta, imao sam Mat1 , Mat2 , Osnove elektrotehnike, Fizika, Mehanika, Verovatnoca i Statistika, Programiranje (VB, MsAccess) , inzenjersko crtanje CAD, i par strucnih predmeta

@vuxanne

Cek, koliko sam skontao , ti se profesor na nekom univerzitetu? Ako jesi moze li se znati na kom i ako ti nije tesko , mozes li saznati kako se priznaju predmeti
Reply With Quote
Staro 02.05.2013, 17:11
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik VectorZz Prikaz poruke
Pozdrav , ja sam nov ovde i imam par pitanja

Trenutno sam student Saobracajnog fakulteta u Bg-u, i trenutno gledam kako da se prebacim (transfer) na neki univerzitet u USA, znam za opciju community collega, al trenutno se nema bas toliko para, za dodatne troskove pored stanarine i skolarine. Interesuje me da li postoje neke stipendije za internacionalne studente, inace igram americki fudbal, vec par godina, a nemam bas neki prosek , prva godina 7.1, a sa zadnjeg semestra 8.0 . Inace video sam da postoje neki pristupacni loan grants, za studente uz cosigner-a, ali to je naravno ne moguce, posto od rodbine imam samo dalju babu u Milwaukee, a pitanje je dal je ziva. Nekako trenutno me interesuju dva univerziteta, Syracuse University i San Diego State University , na oba cu aplicirati za sledecu godinu, posto moram preko leta odraditi TOEFL , inace engleski mi je solidan, sa tim nemam bas puno problema, posto sam imao americke saigrace i trenere. Koliko prilikom aplikacije znaci cover letter i recommendation letter, s' obzirom, da preporuke mogu uzeti od nekih "top" profesora iz oblasti saobracaja na prostorima jugoistocne evrope, kao i od bivsih i sadasnjih saigraca koji su pohadjali D1 skole. Zna li neko kako se priznaju ispiti odavde? posto da kazemo od nekih jacih predmeta, imao sam Mat1 , Mat2 , Osnove elektrotehnike, Fizika, Mehanika, Verovatnoca i Statistika, Programiranje (VB, MsAccess) , inzenjersko crtanje CAD, i par strucnih predmeta

@vuxanne

Cek, koliko sam skontao , ti se profesor na nekom univerzitetu? Ako jesi moze li se znati na kom i ako ti nije tesko , mozes li saznati kako se priznaju predmeti
Upravo sam ti poslala email, nije htela da mi prodje privatna poruka. Tu sam ti odgovorila na pitanja neka sta znam vec.
Reply With Quote
Staro 02.05.2013, 17:28
hope's Avatar
hope hope je offline
Drug član

Datum prijave: 01.11.2011
US lokacija: So Cali
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

mogli biste tu napisati da i mi drugi vidimo te informacije. evo i mene zanima da u Americi završim master. ne treba kriti i slati privatne poruke. onda bi i ja trebao tako, a ne da delim sa svima.
Reply With Quote
Staro 02.05.2013, 17:44
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik hope Prikaz poruke
mogli biste tu napisati da i mi drugi vidimo te informacije. evo i mene zanima da u Americi završim master. ne treba kriti i slati privatne poruke. onda bi i ja trebao tako, a ne da delim sa svima.
Za master imas posebnu temu klikni i jos jednu klikni

A ovo sto sam poslala u privatnoj poruci je informacija kako da me licno kontaktira. I svi ostali imate ovde nadimke ko i ja. Nije to bas javna informacija.
Reply With Quote
Staro 02.05.2013, 19:19
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik hope Prikaz poruke
Nemoj da si na kraj srca, samo su kontak podaci u pitanju,
btw vidim da si u Americi sudeci po profilu ? Ako je tako , u mnogo si boljoj situaciji nego ja , koji pokusavam da iz srbije sa ne sjajnim prosekom izvucem neku stipendiju, briga njih sto je nama na saobracajnom mata najteza na celom bg univerzitetu, prosek je prosek

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Upravo sam ti poslala email, nije htela da mi prodje privatna poruka. Tu sam ti odgovorila na pitanja neka sta znam vec.
Hvala, odgovorio sam na mail
Reply With Quote
Staro 02.05.2013, 22:57
Član

Lightbulb

Sad se setih jednog bad-ass problema , bar sto se tice mene...... Cover Letter, ili ti Motivational Essay. Meni eto predstavlja najvecu prepreku od straha da cu da za*ebem nesto i uprskam sansu za skolarinu. Pricao sam sa amerom koji igra u mom klubu, i kaze, na kraju kad se sve svede, essay je najbitniji, zasto ti odskaces od drugih, zasto bas ti treba da dobijes stipendiju, prosek je tu manje vise.

E sad, ako neko ima iskustva sa pisanjem essay-a americkim college-ima , ako je voljan da podeli to sa nama
Reply With Quote
Staro 03.05.2013, 15:21
ASSI's Avatar
ASSI ASSI je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.11.2012
US lokacija: gde me zivot odvede :)))
YU lokacija: Novi Sad
Pošalji Skype™ poruku korisniku ASSI
Nepromenjeno

Imas agencije koje to odrade perfektno za novac, kako kod nas tako i preko neta.
Staro 03.05.2013, 15:25
Član

Nepromenjeno

Jel mozes da mi posaljes neki link na pm ili mail, ukoliko je ovde zabranjeno reklamiranje nekih servisa
Reply With Quote
Staro 29.06.2013, 00:09
eva eva je offline
Drug član

Datum prijave: 28.10.2009
Nepromenjeno

Da li je moguce sa zelenom kartom aplicirati za financial aid ili to moze predstavljati neki problem kasnije? Razlog za moje pitanje je strah da se to ne vodi kao social help koji nije dozvoljen nosiocima zelene karte.
Reply With Quote
Staro 24.07.2013, 06:15
dmi dmi je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2008
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Kraljevo/Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik eva Prikaz poruke
Da li je moguce sa zelenom kartom aplicirati za financial aid ili to moze predstavljati neki problem kasnije? Razlog za moje pitanje je strah da se to ne vodi kao social help koji nije dozvoljen nosiocima zelene karte.
nije nikakav problem uzeti financial aid, ja sam uzela jer je to bio jednin nacin da platim skolarinu koja je ogromna, ali racunam isplatice se svakako.
sta hoces da studiras? ja upravo zavrsavam tezu (sad u avgustu diplomiram) i ne mogu docekati, treba mi pauza.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja