![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Školovanje u USA - lični primer » Bitni linkovi | ||||
Uspešan početak | Školovanje u USA | Vrste školi | Stipendije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav , ja sam nov ovde i imam par pitanja
Trenutno sam student Saobracajnog fakulteta u Bg-u, i trenutno gledam kako da se prebacim (transfer) na neki univerzitet u USA, znam za opciju community collega, al trenutno se nema bas toliko para, za dodatne troskove pored stanarine i skolarine. Interesuje me da li postoje neke stipendije za internacionalne studente, inace igram americki fudbal, vec par godina, a nemam bas neki prosek , prva godina 7.1, a sa zadnjeg semestra 8.0 . Inace video sam da postoje neki pristupacni loan grants, za studente uz cosigner-a, ali to je naravno ne moguce, posto od rodbine imam samo dalju babu u Milwaukee, a pitanje je dal je ziva. Nekako trenutno me interesuju dva univerziteta, Syracuse University i San Diego State University , na oba cu aplicirati za sledecu godinu, posto moram preko leta odraditi TOEFL , inace engleski mi je solidan, sa tim nemam bas puno problema, posto sam imao americke saigrace i trenere. Koliko prilikom aplikacije znaci cover letter i recommendation letter, s' obzirom, da preporuke mogu uzeti od nekih "top" profesora iz oblasti saobracaja na prostorima jugoistocne evrope, kao i od bivsih i sadasnjih saigraca koji su pohadjali D1 skole. Zna li neko kako se priznaju ispiti odavde? posto da kazemo od nekih jacih predmeta, imao sam Mat1 , Mat2 , Osnove elektrotehnike, Fizika, Mehanika, Verovatnoca i Statistika, Programiranje (VB, MsAccess) , inzenjersko crtanje CAD, i par strucnih predmeta @vuxanne Cek, koliko sam skontao , ti se profesor na nekom univerzitetu? Ako jesi moze li se znati na kom i ako ti nije tesko , mozes li saznati kako se priznaju predmeti |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
mogli biste tu napisati da i mi drugi vidimo te informacije. evo i mene zanima da u Americi završim master. ne treba kriti i slati privatne poruke. onda bi i ja trebao tako, a ne da delim sa svima.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A ovo sto sam poslala u privatnoj poruci je informacija kako da me licno kontaktira. I svi ostali imate ovde nadimke ko i ja. Nije to bas javna informacija. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
btw vidim da si u Americi sudeci po profilu ? Ako je tako , u mnogo si boljoj situaciji nego ja , koji pokusavam da iz srbije sa ne sjajnim prosekom izvucem neku stipendiju, briga njih sto je nama na saobracajnom mata najteza na celom bg univerzitetu, prosek je prosek Hvala, odgovorio sam na mail |
|
|||
|
|||
![]()
Sad se setih jednog bad-ass problema , bar sto se tice mene...... Cover Letter, ili ti Motivational Essay. Meni eto predstavlja najvecu prepreku od straha da cu da za*ebem nesto i uprskam sansu za skolarinu. Pricao sam sa amerom koji igra u mom klubu, i kaze, na kraju kad se sve svede, essay je najbitniji, zasto ti odskaces od drugih, zasto bas ti treba da dobijes stipendiju, prosek je tu manje vise.
E sad, ako neko ima iskustva sa pisanjem essay-a americkim college-ima , ako je voljan da podeli to sa nama |
|
||||
|
||||
![]()
Imas agencije koje to odrade perfektno za novac, kako kod nas tako i preko neta.
|
|||
|
|||
![]()
Jel mozes da mi posaljes neki link na pm ili mail, ukoliko je ovde zabranjeno reklamiranje nekih servisa
|
|
|||
|
|||
![]()
Da li je moguce sa zelenom kartom aplicirati za financial aid ili to moze predstavljati neki problem kasnije? Razlog za moje pitanje je strah da se to ne vodi kao social help koji nije dozvoljen nosiocima zelene karte.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sta hoces da studiras? ja upravo zavrsavam tezu (sad u avgustu diplomiram) i ne mogu docekati, treba mi pauza. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Primer pozivnog pisma | mvp977 | Intervju (interview) - Ambasada | 3 | 30.10.2008 17:31 |
Popunjeni formulari iz prve koverte - PRIMER | srdjevic | Prva koverta | 0 | 20.04.2008 07:05 |
![]() |