![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Prijava 2010 godine
2012EUR00020XXX Ljekarski obavljen u Smiljanićevoj 22 ( tel. za zakazivanje 011/245-19-19, 064/199-88-67 ). Prvo vadiš krv zbog spolnih bolesti – sifilisa ( kojeg nema već 20 godina, po riječima žene što vadi krv ), zatim u dr. ulici snimaš pluća ( taj snimak ti niko ne traži u ambasadi, ali moraš da ga nosiš ) . Pauza do 13h, tad ideš na rutinski pregled, ja sam primila 2 vakcine = 3.000,00 din + 150$ za komplet pregled. Imala sam potvrdu o primljenim vakcinama u djetinjstvu, ali nije bilo pomoći, sve su “ zastarjele “ nisam ulazila u raspravu … ko kaže da štrcaju vodu laže, rame me boljelo 7 dana . Ljekarski važi 1 godinu i obavila sam ga 20 dana pred intervju . Vrlo su brzi I ja ih preporučujem. Intervju u 8.30 Do 9.30 niko me nije ni pogledao, a onda sam prozvana u sobu br. 8 Od papira sam pripremila sljedeće: 1. Pozivno pismo na intervju, ne bi ga ni pogledao da nisam ponudila 2. Internacionalni izvod: orginal + kopija ( džaba bačene pare = 1.250,00 din – dobar je I ovaj običan jer sadrži sve potrebne podatke, al ajde kad je bal nek je I … ) orginal su mi kasnije vratili, a kopiju su zadržali 3. Uverenje iz kaznene evidencije policijske uprave R. Srbije: orginal ( ne vraćaju dokument ) 4. Uverenje iz suda da nisam pod istragom: orginal ( ne vraćaju dokument ) 5. Potvrdu iz Ministarstva pravosuđa R. Hrvatske – Odjel za kaznene evidencije, da nisam osuđivana ( ne vraćaju dokument ) ja sam rođena u Hrvatskoj i tamo živjela i poslije 16. godine i da se zna, nisam iz Zagreba, a sve ovo imate na: [url]http://www.mprh.hr/Default.aspx?sec=236[/url] Obrazac IIa sam poslala iz Srbije popunjen i sa 40 kn u koverti, tako su mi i rekli kad sam ih zvala u Ministarstvo na broj +385 1 632 17 01 I +385 1 632 17 77 ( do njih je pismo putovalo 7 dana, a vratilo se kad su ga oni primili, nakon 2 dana ) 6. Diploma srednje škole: orginal + ovjerena kopija – kasnije ti vrate orginal 7. Diploma više škole: orginal + ovjerena kopija – nisu ni pogledali, odmah sve vratili 8. 2 fotografije – obe vraćene 9. Pasoš 10. Taksa 440$ 11. I – 134 ja sam imala ovjeren: Orginal + kopija – zadržali orginal Znači ništa nisam prevodila, čak ni Cro potvrdu ( zvala ambasadu ( 011/ 306-4660, 306-4662 ) zbog toga i rekli da ne treba ). Pitanja: Ko vam je osoba kod koje idete, a koja je navedena na DS – 230 … od prijatelja prijateljica, a i ne idem kod nje – dala novu adresu odštampanu na A4 formatu sa imenom i prezimenom osobe, adresom i brojem telefona, od te osobe sam i dobila I-134, ali poslije slanja papira za Kentaki. Šta planirate da radite: Za početak bilo šta, a kasnije kad usavršim jezik … Pogledom mi reče da smaram :) Da li ste udati … Da li ste kad bili u Americi … da li ste kad tražili vizu … ne, ne i ne Ok. sačekajte u čekaonici i tako do pola 12 … smorila se jer me nije pustio napolje, tad sam dala otiske prstiju Oko 12h drugi razgovor – druga osoba, ali ista soba br. 8 ha ha ha Pitanja: Da li imate obezbeđen posao... NE … ponavljam istu priču … Koju sam školu završila … da li se zaklinjem … I to bi bilo to … Budite smireni i kratki sa odogovorima … Ja nisam imala tremu, jer ništa nisam ni krila … bila sam iskrena u odogovorima. Nadam se da ću barem malo pomoći jer i meni su drugi svojim iskustvom i hvala im što su to podjelili sa nama na forumu. pozz |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Nina;27238]Prijava 2010 godine
2012EUR00020XXX Ljekarski obavljen u Smiljanićevoj 22 ( tel. za zakazivanje 011/245-19-19, 064/199-88-67 ). Prvo vadiš krv zbog spolnih bolesti – sifilisa ( kojeg nema već 20 godina, po riječima žene što vadi krv ), zatim u dr. ulici snimaš pluća ( taj snimak ti niko ne traži u ambasadi, ali moraš da ga nosiš ) . Pauza do 13h, tad ideš na rutinski pregled, ja sam primila 2 vakcine = 3.000,00 din + 150$ za komplet pregled. Imala sam potvrdu o primljenim vakcinama u djetinjstvu, ali nije bilo pomoći, sve su “ zastarjele “ nisam ulazila u raspravu … ko kaže da štrcaju vodu laže, rame me boljelo 7 dana . Ljekarski važi 1 godinu i obavila sam ga 20 dana pred intervju . Vrlo su brzi I ja ih preporučujem. Intervju u 8.30 Do 9.30 niko me nije ni pogledao, a onda sam prozvana u sobu br. 8 Od papira sam pripremila sljedeće: 1. Pozivno pismo na intervju, ne bi ga ni pogledao da nisam ponudila 2. Internacionalni izvod: orginal + kopija ( džaba bačene pare = 1.250,00 din – dobar je I ovaj običan jer sadrži sve potrebne podatke, al ajde kad je bal nek je I … ) orginal su mi kasnije vratili, a kopiju su zadržali 3. Uverenje iz kaznene evidencije policijske uprave R. Srbije: orginal ( ne vraćaju dokument ) 4. Uverenje iz suda da nisam pod istragom: orginal ( ne vraćaju dokument ) 5. Potvrdu iz Ministarstva pravosuđa R. Hrvatske – Odjel za kaznene evidencije, da nisam osuđivana ( ne vraćaju dokument ) ja sam rođena u Hrvatskoj i tamo živjela i poslije 16. godine i da se zna, nisam iz Zagreba, a sve ovo imate na: [url]http://www.mprh.hr/Default.aspx?sec=236[/url] Obrazac IIa sam poslala iz Srbije popunjen i sa 40 kn u koverti, tako su mi i rekli kad sam ih zvala u Ministarstvo na broj +385 1 632 17 01 I +385 1 632 17 77 ( do njih je pismo putovalo 7 dana, a vratilo se kad su ga oni primili, nakon 2 dana ) 6. Diploma srednje škole: orginal + ovjerena kopija – kasnije ti vrate orginal 7. Diploma više škole: orginal + ovjerena kopija – nisu ni pogledali, odmah sve vratili 8. 2 fotografije – obe vraćene 9. Pasoš 10. Taksa 440$ 11. I – 134 ja sam imala ovjeren: Orginal + kopija – zadržali orginal Znači ništa nisam prevodila, čak ni Cro potvrdu ( zvala ambasadu ( 011/ 306-4660, 306-4662 ) zbog toga i rekli da ne treba ). Pitanja: Ko vam je osoba kod koje idete, a koja je navedena na DS – 230 … od prijatelja prijateljica, a i ne idem kod nje – dala novu adresu odštampanu na A4 formatu sa imenom i prezimenom osobe, adresom i brojem telefona, od te osobe sam i dobila I-134, ali poslije slanja papira za Kentaki. Šta planirate da radite: Za početak bilo šta, a kasnije kad usavršim jezik … Pogledom mi reče da smaram :) Da li ste udati … Da li ste kad bili u Americi … da li ste kad tražili vizu … ne, ne i ne Ok. sačekajte u čekaonici i tako do pola 12 … smorila se jer me nije pustio napolje, tad sam dala otiske prstiju Oko 12h drugi razgovor – druga osoba, ali ista soba br. 8 ha ha ha Pitanja: Da li imate obezbeđen posao... NE … ponavljam istu priču … Koju sam školu završila … da li se zaklinjem … I to bi bilo to … Budite smireni i kratki sa odogovorima … Ja nisam imala tremu, jer ništa nisam ni krila … bila sam iskrena u odogovorima. Nadam se da ću barem malo pomoći jer i meni su drugi svojim iskustvom i hvala im što su to podjelili sa nama na forumu. pozz[/QUOTE] NIŠTA osim diploma ne treba da ovjeravate da je vjerno orginalu ... uz orginal uvijek dajete običnu kopiju i ništa ne prevodite, ako su dokumenti iz zemlje iz koje ste aplicirali ... |
|
|||
|
|||
![]()
Nina sve cestitke na dobijenoj vizi i uspesno zavrsenom procesu.
Sta si cekirala na pitanje br.6 na formularu dsp-122 ? University deegree ili nesto drugo ? Vidim da imas visu skolu pa me zanima,posto sam i ja u slicnoj situaciji. Kada si se prijavljivala 2010 na pitanje WHAT IS THE HIGHEST LEVEL OF EDUCATION YOU HAVE ACHIEVED, AS OF TODAY ,sta si odgovorila : (5) Some university courses ili (6) University degree ? Pozdrav i puno srece u novom zivotu |
|
|||
|
|||
![]()
Da li su ti nesto posebno komentarisali vaznost ili si sama osetila prednost toga sto imas I-134 obrazac kao dobitnik jer vecina dobitnika ga nema na razgovoru?
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=jony018;27246]Nina sve cestitke na dobijenoj vizi i uspesno zavrsenom procesu.
Sta si cekirala na pitanje br.6 na formularu dsp-122 ? University deegree ili nesto drugo ? Vidim da imas visu skolu pa me zanima,posto sam i ja u slicnoj situaciji. Kada si se prijavljivala 2010 na pitanje WHAT IS THE HIGHEST LEVEL OF EDUCATION YOU HAVE ACHIEVED, AS OF TODAY ,sta si odgovorila : (5) Some university courses ili (6) University degree ? Pozdrav i puno srece u novom zivotu[/QUOTE] Štiklirala sam kućicu Other i napisla sljedeće: College, two year post high school ( Diploma ) . |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=mijan;27247]Da li su ti nesto posebno komentarisali vaznost ili si sama osetila prednost toga sto imas I-134 obrazac kao dobitnik jer vecina dobitnika ga nema na razgovoru?[/QUOTE]
Mislim da I-134 nije bitan faktor, da sam i imala običan e-mail i to bi bilo dovoljno. Glavni uslov i ono što baš gledaju je završena srednja škola ( iako sam zaposlena više od 5. godina nije ih to interesovalo, možda bi da nisam imala srednju ). Bitno je da navedeš bar nekog kome ideš ... da ne misle da ideš na njihove " jaslice " . |
|
|||
|
|||
![]()
Nina, ako moze pitanje, pisala sam ambasadi u SA ali ne dobih odgovor:
imam magisterij, pa me zanima trebam li ponijeti i diplomu srednje i onu BA (koja je formata A3) Po meni bi bilo najlogicnije samo onu magisterija ponijeti, ali da provjerim s tobom jer me malo buni da su uzeli dokumente srednje skole, a ne vise koju si zavrsila?
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=mikiSA;27256]Nina, ako moze pitanje, pisala sam ambasadi u SA ali ne dobih odgovor:
imam magisterij, pa me zanima trebam li ponijeti i diplomu srednje i onu BA (koja je formata A3) Po meni bi bilo najlogicnije samo onu magisterija ponijeti, ali da provjerim s tobom jer me malo buni da su uzeli dokumente srednje skole, a ne vise koju si zavrsila?[/QUOTE] Po meni obavezno ponesi i diplomu srednje škole, ovjera te ne košta ništa ( u opštini gdje je ovjeravaš, a ne u sudu, kažeš za dalje studiranje ti treba, pa onda ne plaćaš, bar je kod nas u Srbiji tako ) ... ne znam zašto im moja viša nije bila bitna ... ja sam im čak to napomenula 2x ... ali srednja je bila dovoljna ... naravno ponesi i ovu sa magisterija . |
|
|||
|
|||
![]()
Ovde opet moze biti rizicno za dobijanje vize za sve one sa Visom skolom a sa prethodno zavrsenom trogodisnjom srednjom skolom ako su u ambasadi insistirali na zavrsenoj srednjoj skoli a Visa im je bila u drugom planu?! Kad pogledaju srednju skolu a tamo trogodisnja.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pa ja kad sam zvala amabasadu u vezi osnovne i srednje skole jer sam osnovnu i prvi i drugi srednje zavrsila u Cro pa me interesovalo da li moram donijeti neku dokumentaciju o tome i tad sam rekla da sam i zavrsila i Visu skolu u Srbiji - receno mi je da je dovoljna diploma VISE skole, da cak i ne treba diploma srednje skole, ali sam ja za svaki slucaj ponijela i na kraju nikog nije interesovala moja visa, vec samo srednja ... sto znaci da bi mozda mogao da iskuliras o srednjoj ... ne znam ni ja ... Da sam donijela samo diplomu vise skole mozda bi i bila samo ona dovoljna - da sam znala da imate taj problem iskulirala bi sa srednjom i vidjela da li ce da mi oni sami traziti ... lako je i meni sad pricati .
Last edited by Nina; 17.02.2012 at 22:42. |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
DV 2012 - Da se prebrojimo | Alex016 | Stare teme | 278 | 01.05.2011 04:12 |
DV2009 - Iskustva i intervjui iz sveta | landlord | Stare teme | 7 | 08.10.2008 22:58 |
![]() |