ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 25.09.2019, 18:16
Marko996 Marko996 je offline
Drug član

Datum prijave: 25.09.2019
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik PearCookie Prikaz poruke
A pomislila sam prvo na decembar, ali iz kolektivnog znanja sam razumela da može da se desi da uspore oko Božićnih praznika, pa šta znam...
Pozdrav svima, novi sam ma forumu. E sad moja situacija je ovakva CS mi je 47xxx, kada sam u maju vidio da sam dobio bio sam srecan, al kada sam ugledao broj Promenio sam raspolozenje i nisam uopste htio da posaljem ds260 mislio sam da nema sanse. Al citajuci po forumima govore da imam sanse, e sad kakva su vasa misljenja i da mi objasnite te reci current znacenja i to. Lp
Reply With Quote
Staro 25.09.2019, 18:21
marko1995 marko1995 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 18.10.2017
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Marko996 Prikaz poruke
Pozdrav svima, novi sam ma forumu. E sad moja situacija je ovakva CS mi je 47xxx, kada sam u maju vidio da sam dobio bio sam srecan, al kada sam ugledao broj Promenio sam raspolozenje i nisam uopste htio da posaljem ds260 mislio sam da nema sanse. Al citajuci po forumima govore da imam sanse, e sad kakva su vasa misljenja i da mi objasnite te reci current znacenja i to. Lp
Pretpostavka je da bi trebao imati svoju sansu ali opet niko ti ne moze to garantovati...
Nista te ne kosta da posaljes ds260 i cekas svoj red, vidjeces vremenom kako ce se kretati visa bulletin. Prelistaj forum, imas odgovore na skoro svako moguce pitanje... Pozdrav i srecno!
DS-260: 20-Mar-2020
Poslani dokumenti: 21-Mar-2020
Reply With Quote
Staro 25.09.2019, 20:25
neus neus je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.02.2019
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Crna Gora
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik marko1995 Prikaz poruke
Pretpostavka je da bi trebao imati svoju sansu ali opet niko ti ne moze to garantovati...
Nista te ne kosta da posaljes ds260 i cekas svoj red, vidjeces vremenom kako ce se kretati visa bulletin. Prelistaj forum, imas odgovore na skoro svako moguce pitanje... Pozdrav i srecno!
Nije bas da ga nista ne kosta, slanje ds260 obrasca je jasan immigrant intent i ukoliko isti ne rezultira imigracionom vizom, mogu postojati problemi u buducnosti prilikom dobijanja neimigrantskog tipa vize (studentska, turisticka i sl), a dodatno moze predstavljati problem na granici pri ulasku u zemlju.

Sa druge strane, prilicno su velike sanse da ce ove godine svi stici na red. Ja licno jos nisam poslao ds260 (planiram kroz par mjeseci), pa sto bude (ja sam vec u Americi na studentskoj vizi al u slucaju da ne prodje ovo sa lutrijom mogao bih izvisiti za OPT npr)
Reply With Quote
Staro 25.09.2019, 21:14
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik neus Prikaz poruke
Nije bas da ga nista ne kosta, slanje ds260 obrasca je jasan immigrant intent i ukoliko isti ne rezultira imigracionom vizom, mogu postojati problemi u buducnosti prilikom dobijanja neimigrantskog tipa vize (studentska, turisticka i sl), a dodatno moze predstavljati problem na granici pri ulasku u zemlju.

Sa druge strane, prilicno su velike sanse da ce ove godine svi stici na red. Ja licno jos nisam poslao ds260 (planiram kroz par mjeseci), pa sto bude (ja sam vec u
Americi na studentskoj vizi al u slucaju da ne prodje ovo sa lutrijom mogao bih izvisiti za OPT npr)

E hvala, najgore sto planiram ove godine aplicirati za J1 vizu, i bas kao sto sam predpostavljao pravilo bi mi problem ds 260, zbog toga i nisam slao jos. Sta je vasa preporuka, da sacekam koji mesec ili ? Do kada je krajnji rok slanja ds260. Lp hvala
Reply With Quote
Staro 25.09.2019, 21:23
neus neus je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.02.2019
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Crna Gora
Nepromenjeno

Citat:
E hvala, najgore sto planiram ove godine aplicirati za J1 vizu, i bas kao sto sam predpostavljao pravilo bi mi problem ds 260, zbog toga i nisam slao jos. Sta je vasa preporuka, da sacekam koji mesec ili ? Do kada je krajnji rok slanja ds260. Lp hvala
Koji tip J1 si planirao? Work and Travel il neka razmjena?

Ako je W&T, a s obzirom na broj slucaja za GC, mislim da ti svakako ne mozes imati i jedno i drugo, jer ce tebe red za intervju (ako dodje, a trebalo bi) doci taman na iduce ljeto kada bi trebalo da si na programu u SAD-u.

Na tebi je da odlucis, mozes igrati i ove godine opet, al racunaj da je ovo realno jedinstvena prilika (mislim na cinjenicu da si izvucen). Niko nista ne moze garantovati, cak i da dodjes na red za intervju, dok ti konzul ne kaze CONGRATULATIONS, nista nije sigurno . Sad sve zavisi sto ti je na umu i u planovima.
Reply With Quote
Staro 25.09.2019, 21:26
Lazar90's Avatar
Lazar90 Lazar90 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.01.2019
YU lokacija: Belgrade
Nepromenjeno

Citat:
Sve imas na forumu ali da pokusam da pomognem ukratko (kako sam ja shvatio citajuci isti i informisuci se od raznih jutjubera, a molim da me isprave upuceniji ako gresim).

-Od ove godine na stolu je skoro 55.000 viza (umesto oko 50.000 do sada)
-Ni 84.000 ljudi je izvuceno (najmanje poslednjih 15 godina)
-I na veci broj izvucenih, a mnogo manji broj viza je bio "current" (npr. poslednji put prosle godine)
-"current" znaci da prosto svi stizu na red, a bitni parametri su ti response rate, derivative rate i gustina (pa ti malo sad search-uj ove tri stvari da povatas sta je tacno sta, ubacis u search na forumu te tri stvari, pronadje ti lepo temu i stranicu gde se to pominje, udaris ctrl+f ukucas par slova od ovih parametara i lepo brzinski nadjes sebi bitan info.
Dakle bitno je i da rudaris informacije, ja sam ti za pocetak dao i previse

Visok ti je broj, tako da nemas potrebu jos uvek da saljes DS260, prati malo buletine, prati tempo kojim se sve odvija...Nekako svi su preoptimisticni ali sa pravom.
Lako moze da se desi da u martu-aprilu Amerikanci kazu, ajmo sada SVI RUKE GORE

ps.
baci oko na ovo
https://en.wikipedia.org/wiki/Diversity_Immigrant_Visa

Kada vidis broj izvucenih ima razloga za optimizam, samo jos da gustina response rate budu nisko
Moj savet, stay tuned, stay positive, pravac zlatara, uzmes neki lepi prsten i vec sutra zaprosis devojku i nju kao wife da navedes u ds260 kasnije.

Za sav ovaj info. koji sam ti pruzio, ocekujem da mi vratis makar duplo one tamo godine, jer imam neku dojavu da cu u maju biti izvucen za dv2021
Dv 2023 x 2 preko gola
Dv 2024 x 2 golman skida zicer
Dv 2025 x 2 ...
Reply With Quote
Staro 25.09.2019, 21:48
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Lazar90 Prikaz poruke
Sve imas na forumu ali da pokusam da pomognem ukratko (kako sam ja shvatio citajuci isti i informisuci se od raznih jutjubera, a molim da me isprave upuceniji ako gresim).

-Od ove godine na stolu je skoro 55.000 viza (umesto oko 50.000 do sada)
-Ni 84.000 ljudi je izvuceno (najmanje poslednjih 15 godina)
-I na veci broj izvucenih, a mnogo manji broj viza je bio "current" (npr. poslednji put prosle godine)
-"current" znaci da prosto svi stizu na red, a bitni parametri su ti response rate, derivative rate i gustina (pa ti malo sad search-uj ove tri stvari da povatas sta je tacno sta, ubacis u search na forumu te tri stvari, pronadje ti lepo temu i stranicu gde se to pominje, udaris ctrl+f ukucas par slova od ovih parametara i lepo brzinski nadjes sebi bitan info.
Dakle bitno je i da rudaris informacije, ja sam ti za pocetak dao i previse

Visok ti je broj, tako da nemas potrebu jos uvek da saljes DS260, prati malo buletine, prati tempo kojim se sve odvija...Nekako svi su preoptimisticni ali sa pravom.
Lako moze da se desi da u martu-aprilu Amerikanci kazu, ajmo sada SVI RUKE GORE

ps.
baci oko na ovo
https://en.wikipedia.org/wiki/Diversity_Immigrant_Visa

Kada vidis broj izvucenih ima razloga za optimizam, samo jos da gustina response rate budu nisko
Moj savet, stay tuned, stay positive, pravac zlatara, uzmes neki lepi prsten i vec sutra zaprosis devojku i nju kao wife da navedes u ds260 kasnije.

Za sav ovaj info. koji sam ti pruzio, ocekujem da mi vratis makar duplo one tamo godine, jer imam neku dojavu da cu u maju biti izvucen za dv2021
Hehehehehe.. Svaka ti cast i hvala na odgovoru, drzim ti palceve za maj, pa da 2021 pijemo kafu na Menhetnu 😉
Veliki pozz
Reply With Quote
Staro 11.10.2019, 08:10
Drug član

Nepromenjeno

Kada ce izaci novi visa bulletin. Lp
Koji je krajnji datum izlaska
Reply With Quote
Staro 11.10.2019, 08:13
marko1995 marko1995 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 18.10.2017
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Kada ce izaci novi visa bulletin. Lp
Koji je krajnji datum izlaska
Trebao bi u ponedjeljak ili utorak valjda... Ali ne ocekuje se veliki skok u decembru zbog praznika
DS-260: 20-Mar-2020
Poslani dokumenti: 21-Mar-2020
Reply With Quote
Staro 11.10.2019, 14:18
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik marko1995 Prikaz poruke
Trebao bi u ponedjeljak ili utorak valjda... Ali ne ocekuje se veliki skok u decembru zbog praznika
Aham, posle god. U decembru je bilo oko 6500 ako se ne varam. Al vidicemo za ovu nadam se skoku nekom
Reply With Quote
Odgovori

Tags
run the risk

Pravila pisanja