ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2016 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 30.09.2015, 09:05
nenaLA nenaLA je offline
Član

Datum prijave: 18.05.2015
Nepromenjeno

DRUGARIIIIIII intervju zakazan za pocetak novembra,...popunila sam DS u junu!!! Jutros stigao mail AHHAHAHA KAKO SAM SRETNA!!! sretno svima i da vam uskoro javimo da smo dobili GC
Reply With Quote
Staro 30.09.2015, 09:35
Bati4ko Bati4ko je offline
Drug član

Datum prijave: 09.08.2015
US lokacija: New Jercey
YU lokacija: Ohrid / Makedonija
Nepromenjeno

Grabovac 84 jesi li ti dobio datum za intervjua? posto gledam da si manji broj a takodje sam i ja ali sam ds pratio nakaj 24 juna. a broj mi e 2xxx?
Reply With Quote
Staro 30.09.2015, 10:28
novasam novasam je offline
Član

Datum prijave: 28.09.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik margos13 Prikaz poruke
novasam,
Pa, naravno da će doći do odlaganja.
Ako si 1. juna znala da ćeš se venčati u septembru (a, pretpostavljam da si znala i planirala), zar ti nije bilo lakše da uopše nisi ni slala ds 260 u junu, već da si sačekala venčanje, pa da pošalješ DS odmah nakon venčanja. Slanjem Ds 260 1. juna nisi ništa dobila, jer si dopunjeni ds 260 poslala krajem septembru, i nisi dopunila tamo neku sitnicu, već si dodala supruga i sve njegove podatke, a to nije sitnica. Veliki deo ljudi koji su poslali ds 260 u junu, neće imati intervju ni u novembru, već tek u decembru. Takođe, moraš uzeti u obzir i da je veliki broj ljudi poslao ds 260 u julu ili avgustu, pa će ti ljudi ići na intervju u januaru i februaru.

Na osnovu datuma vašeg slanja dopunjenog ds 260 i na osnovu onoga što sam video prošle godine, mislim da vi na intervju nećete biti pozvani pre februara ili marta (možda bude i april, a ja npr. tipujem mart).

Drugo, cut off brojevi za dv 2016 su porpilično veliki za prva dva meseca i nije logično da će ovako veliki skokovi nastaviti da se dešavaju svakog meseca? Skokovi sada neće biti toliki, videćeš da će se skokovi cut off-a oscilirati, pa se može desiti da npr skok bude 1000-2000 brojeva, a skok može biti i 4000, videćemo...u svakom slučaju ako skok za decembar bude 3000-4000 brojeva, onda će skok za januar biti jako mali (pretpostavljam).

Npr. prošle godine, cut off brojevi po mesecima prošle godine bili su za decambar - 11600, ,januar - 16000, februar - 20500. Dakle po prošlogodišnjem tempu, sa tvojim CN koji je iznad 16000, ti bi na intervju regularno išla tek u februaru na intervju (pod uslovom da si ds 260 poslala do juna ili jula).

Dakle, ponavljam ne verujem da će vam intervju biti zakazan pre februara, a verovatno će biti u martu, a možda i april. U svakom slučaju, to nije ništa strašno, imaćete pomeranje intervjua za 2-3 meseca, ali stižete na red. Sad moraš imati strpljenja i čekati, drugog izbora nemaš.
Hvala puno na opsirnom odgovoru. Iskreno nisam bas znala da cu da se udam.. zato sam i poslala sto pre prvi put, ali dobro, Kazu ljudi "strpljen-spasen "
Cekamo pa kako bude, bitno je da stignemo na red.
Jos jednom hvala puno na informacijama
Reply With Quote
Staro 30.09.2015, 12:02
grabovac84's Avatar
grabovac84 grabovac84 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 28.05.2015
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nenaLA Prikaz poruke
DRUGARIIIIIII intervju zakazan za pocetak novembra,...popunila sam DS u junu!!! Jutros stigao mail AHHAHAHA KAKO SAM SRETNA!!! sretno svima i da vam uskoro javimo da smo dobili GC
Kada u junu Nena?Mislim kog datuma tacno?....i da.....Cestitam
01.12.2015 - Interview
Reply With Quote
Staro 30.09.2015, 12:03
grabovac84's Avatar
grabovac84 grabovac84 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 28.05.2015
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bati4ko Prikaz poruke
Grabovac 84 jesi li ti dobio datum za intervjua? posto gledam da si manji broj a takodje sam i ja ali sam ds pratio nakaj 24 juna. a broj mi e 2xxx?
Nema jos nista kod mene, mada se i ne nadam iako sam video da su dobijali mail i ljudi koji su slali 23 Juna npr ds formular......ja sam ih zvao pre neki dan i bilo je tipa najverovatnije Decembar za mene.....Zasto?...Nemam pojma
01.12.2015 - Interview
Reply With Quote
Staro 30.09.2015, 12:39
Bati4ko Bati4ko je offline
Drug član

Datum prijave: 09.08.2015
US lokacija: New Jercey
YU lokacija: Ohrid / Makedonija
Nepromenjeno

Isto I kod mene samo sto nisam gi zvao jas, imam jedan drugar koi je 11xx koi e pustio ds 20 juna, i juce su mu dali datum za 5.11, zato pitam. a i vidim i druge na forumu koi su slali u junu dobili su datum. pocekamo jos malo heh
Reply With Quote
Staro 30.09.2015, 15:48
nenaLA nenaLA je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik grabovac84 Prikaz poruke
Kada u junu Nena?Mislim kog datuma tacno?....i da.....Cestitam

6.juna i nikako nismo otkljucavali formular,nego tada kada smo poslali to je bilo to
Reply With Quote
Staro 30.09.2015, 16:55
joca zvoca joca zvoca je offline
Drug član

Datum prijave: 09.01.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Banja Luka
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Stromae Prikaz poruke
Cao svima... Da ne bi vise cekala, pozvala sam KCC da vidim status za nas - suprug je izvucen btw.. Javila se fina devojka i objasnila sledece.. Vecina zahteva koji su current a poslali su ds260 u maju su obradjeni. Nas slucaj je obradjen vec neko vreme i u procesu zakazivanja intervjua.

Bitna stvar je ono sto je ona rekla a to je da ce najkasnije do 30.9. stici mail sa pozivima za novembar. Tako da kako ja kontam svi koji su bili current za oct a poslali su u maju i junu ds260 ce biti u nov. Kao isvi koji su current u nov. a poslali su u maju...

U svakom slucaju, 5 dana cekanja je nista naspram srece kad se vidi 2nl...
Prvo srdacan pozdrav svim forumasima! Cestitke svima koji su docekali svoje datume i puno srece u daljim karacima . Lijepo je vidjeti da sve ide svojim tokom, nadam se samo da cu vam se uskoro pridruziti .
Drugo, sto mi je veoma bitno je da su ipak poslali datume za novembar (kako su rekli clanu Stromae kad je kontaktirao KCC-do 30.9), to mi samo potvrdjuje da cemo ipak cuti neku informaciju 15.10, brinula sam da mi nisu samo lupili datum cisto da me skinu sa dnevnog reda, jer svi datumi stizu krajem mjeseca.
I jos jednom ponavljam , velika je stvar sto ih mozemo kontaktirati kad vise ne znamo sta bi, jer bi sad bila u ozbiljnoj dilemi da sam nesto debelo zabrljala! ( ljudi dobili datum, a mene nigdje ).
Kako li su samo to rijesavali oni koji su iscekivali koverte?!
Sad strpljivo (ko moze, meni to ne ide) cekamo dalje, a uskoro ce i prvi oktobarski intervjui. Srecno ljudi !
12.11.2015. - ljekarski pregled
7.12.2015 - zakazan intervju - pozelenili
08.03.2016. - New York
Reply With Quote
Staro 30.09.2015, 20:54
Stromae Stromae je offline
Drug član

US lokacija: California
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik joca zvoca Prikaz poruke
Prvo srdacan pozdrav svim forumasima! Cestitke svima koji su docekali svoje datume i puno srece u daljim karacima . Lijepo je vidjeti da sve ide svojim tokom, nadam se samo da cu vam se uskoro pridruziti .
Drugo, sto mi je veoma bitno je da su ipak poslali datume za novembar (kako su rekli clanu Stromae kad je kontaktirao KCC-do 30.9), to mi samo potvrdjuje da cemo ipak cuti neku informaciju 15.10, brinula sam da mi nisu samo lupili datum cisto da me skinu sa dnevnog reda, jer svi datumi stizu krajem mjeseca.
I jos jednom ponavljam , velika je stvar sto ih mozemo kontaktirati kad vise ne znamo sta bi, jer bi sad bila u ozbiljnoj dilemi da sam nesto debelo zabrljala! ( ljudi dobili datum, a mene nigdje ).
Kako li su samo to rijesavali oni koji su iscekivali koverte?!
Sad strpljivo (ko moze, meni to ne ide) cekamo dalje, a uskoro ce i prvi oktobarski intervjui. Srecno ljudi !
Hehe i mene je grizlo pa sam zvala 2 puta i bila zbunjena kad su vama rekli 15.10. koliko sam ja iscitala sve, kcc vec moze da ima info oko 15tog ali se samo nl salje kasnije.. Svakako zelim vam da sto pre saznate Za nas sad krecu slatke muke spremanja... Ja sam danas stigla vec i do stana koji bismo rentali, muz ne veruje o cemu ja sve razmisljam
Reply With Quote
Staro 30.09.2015, 21:58
prvoc prvoc je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2015
Nepromenjeno

pozdrav za sve na forumu, da li moze neko da mi da informaciju na koji nacin da izvadim uvjerenje o nekaznjavanju za sebe u BiH gdje zivim i radim od 1980, a rodjen sam u Srbiji, tamo cu izvaditi sta mi treba, ali mi ovdje u SUPu kazu da mi ne mogu to izdati jer to ide samo po mjestu rodjenja, i kako za svoju suprugu da izvadim uvjerenje o nekaznjavanju i o nevodjenju krivicnog postupka, ona je drzavljanin Crne Gore a u BiH je zavrsila srednju i studira trenutno medicinu, nema BiH drzavljanstvo i nema prijavljeno prebivaliste, a i za nju su mi rekli da ne moze ova uvjerenja dobiti u BiH vec samo po mjestu rodjenja u CG, a opet u formularu DS260 moram navesti da je zivjela duze od 6 mjeseci a onda oni u ambasadi traze ova dva uvjerenja, da li je neko imao slican slucaj ili zna kako da se ta dokumenta izvade ili ne trebaju uopste, ne znamo sta da uradimo ako neko moze pomoci, unaprijed hvala
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja