![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Ne verujem da ameri prodaju podatke. Mada, mozda i postoji neka budala koja uplati 800$ Londonu!!! To mi deluje potpuno budalasto. Neko je rekao da je otvorio mejl samo za lutriju, to je vec sumnjivo ukoliko ga nije upotrebljavao negde drugde.
Imam primer u bliskom okruzenju gde ljudi nisu nikad igrali lutriju, a stigao im mejl sa brojem telefona, i to fiksnim. Mozda sam previse proamericki, ali mislim da se podaci mogu dobiti na razne nacine, a ga ne prodaju ameri. Kako god bilo, zelim da verujem da ima nade da me izvuku iako je proslo mnogo godina od prve prijave. Srecno nam svima bilo!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Hm,jeste stvarno cudno to sto "oni" dolaze do brojeva telefona ili e-mail adresa.Da li je moguce da nakace neki programcic,spyware ili kako god da ga nazovem,na sam sajt dok traje prijava koji presrece saobracaj i sakuplja podatke o aplikantima?To mi zvuci malo verovatno,ali nesto se def desava.
Znam samo da polja koja su obelezena sa [I]optional[/I] ne popunjavam,sa izuzetkom svog mail-a,i da me niko nije zvao niti mi je stizao bilo kakav mail...:blink: |
|
|||
|
|||
![]()
Ni meni nije jasno dal zaista ima ljudi koji uplate tih 800$?! Ali opet mi je stigao spam sa sve brojem mobilnog :wtf:
|
|
||||
|
||||
![]()
Meni još nije stigao... Ali recite mi, imate li broj telefona na facebooku ili na LinkedIn, ili bilo gde drugde? Da li vaši prijatelji mogu da vide te podatke? Da li ste ikome slali e-mail sa vašim podacima?
|
|||
|
|||
![]()
Ova tema me je naterala da se registrujem!
1. za sve one koji i dalje misle da je lutrija namestena - zasto onda igrate i ponizavate se ucestvujuci u predstavi?! I kao da to ponizenje nije dovoljno, jos dolazite na forum i kukate o tome. Dno. Vama je dokaz da je namestaljka verovatno to sto vas nisu izvukli. Posto je verovatnoca da cete u Srbiji dobiti, ove godine oko 1%, evo ja cu da zamislim broj od 1 do 100 a vi svi da pogadjate. Tek da vidite o cemu se radi. 2. za sve koji misle da ako je neko otvorio mail samo za svrhu lutrije, da je taj mail nemoguce naci.... varate se. Dovoljno je da imate neki trojanac, ili sta god od tih programcica i eto svih vasih podataka u pogresnim rukama. Dovoljno je otici na par 'pogresnih' sajtova..... 3. igrati i nadati se je ljudski i razumljivo, ali ocekivati dobitak na lutriji.... pa to ima svoje ime. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=rolovani;26392]Ova tema me je naterala da se registrujem!
1. za sve one koji i dalje misle da je lutrija namestena - zasto onda igrate i ponizavate se ucestvujuci u predstavi?! I kao da to ponizenje nije dovoljno, jos dolazite na forum i kukate o tome. Dno. Vama je dokaz da je namestaljka verovatno to sto vas nisu izvukli. Posto je verovatnoca da cete u Srbiji dobiti, ove godine oko 1%, evo ja cu da zamislim broj od 1 do 100 a vi svi da pogadjate. Tek da vidite o cemu se radi. 2. za sve koji misle da ako je neko otvorio mail samo za svrhu lutrije, da je taj mail nemoguce naci.... varate se. Dovoljno je da imate neki trojanac, ili sta god od tih programcica i eto svih vasih podataka u pogresnim rukama. Dovoljno je otici na par 'pogresnih' sajtova..... 3. igrati i nadati se je ljudski i razumljivo, ali ocekivati dobitak na lutriji.... pa to ima svoje ime.[/QUOTE] Za mejl se slazem. Sto se tice sansi nikad nije bila 1:100. Prosle godine je bila 1:27, ne znam odakle vec podatak za ovu, ali ne verujem da je ta verovatnoca... Moze neki link? |
|
|||
|
|||
![]()
Ne zaboravite da uz taj e-mail od njih ne dobijemo samo saznanje da su saznali nas e-mail nego vidimo i da su druge licne podatke saznali, a koje covek nije kucao nikada u e-mail porukama. Ako je covek e-mail adresu iskoristio samo za prijavu na lutriji, ne znaci da ce trojanci odmah tu adresu vezati za prijavu na lutriji! Hajde i da poverujem da se takva adresa jednom upotrebljena uz pomoc trojanaca iskoristi za spam jednog dana, ali bas odmah za reklamu za lutriju i proceduru, tesko. Bas eto setio se neko lutrije da je reklamira od milion proizvoda na svetu. Pre ce biti da je ta adresa pokupljena sa mesta gde je i ostavljena, a to je zvanicna prijava! A onda je jasno da je manipulacija izborom dobitnika ogromna...
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=mijan;26395]Ne zaboravite da uz taj e-mail od njih ne dobijemo samo saznanje da su saznali nas e-mail nego vidimo i da su druge licne podatke saznali, a koje covek nije kucao nikada u e-mail porukama. Ako je covek e-mail adresu iskoristio samo za prijavu na lutriji, ne znaci da ce trojanci odmah tu adresu vezati za prijavu na lutriji! Hajde i da poverujem da se takva adresa jednom upotrebljena uz pomoc trojanaca iskoristi za spam jednog dana, ali bas odmah za reklamu za lutriju i proceduru, tesko. Bas eto setio se neko lutrije da je reklamira od milion proizvoda na svetu. Pre ce biti da je ta adresa pokupljena sa mesta gde je i ostavljena, a to je zvanicna prijava! A onda je jasno da je manipulacija izborom dobitnika ogromna...[/QUOTE]
Ne verujem ni najmanje da neko iz lutrije prodaje podatke, jer je to veoma ozbiljno krivicno delo za koje se robija, i najlakse je proveriti da li to neko iz lutrije uradio. Ono sto meni pada na pamet odakle njima podaci, a to su phising stranice/i stranice od agencija. Kao sto se moze primetiti, na forumu ima dosta iskusnih clanova kao i programera i nikom od njih se nije dogodilo da su im podaci ukradeni.Ovima sto su ukradeni to su uglavnom novi clanovi, i kada se pojave likovi na forumu koji pitaju za url od lutrije, a videli smo cak da ljudi i na ovom sajtu popunjavaju formular ocekujuci da ce ucestvovati, lako se dolazi do zakljucka zasto dolazi do kradje. |
|
|||
|
|||
![]()
Ako neko iskoristi svoju email adresu samo u svrhu prijavljivanja, a dogodi mu se to da mu razne svjetske fukare preuzmu podatke i ucjenjuju ga laznim uplatama, neko ko priredjuje ovu igru mora da objasni zasto je to tako?! S obzirom da je ovo postala sve ucestalija pojava, normalno bi bilo da se zvanicnici oglase i objasne kako i zasto se to desava, ili da se kao neki minimum ograde od toga saopstenjem. Zasto cutanje?! Neka kazu da desava se to ali mi nemamo nista sa tim. Ko bi njih pokrenuo, jedva objave i zvanicne instrukcije kada dodje vrijeme za to u Oktobru. Ukupno gledano za mene, elektronski sistem prijavljivanja ovakav kakav je, dostupan svakom da se prijavi i podlozan raznim udarima nema ni blizu profesionalnost kakvu bih trebao da ima. Ocigledno je da do lutrijskih igraca nije vise puno nikome stalo, pa je i sumnja u regularnost prirodna pojava jednog igraca, a ne bolest pojedinca.
Last edited by jovke; 08.12.2011 at 16:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Nemojte zaboraviti da smo imali temu u kojoj smo se 2 meseca od Maja do Jula pitali kako je neke sistem obavestio e-mailom o ponovoljenom izvlacenju a neke nije!Nikada zvanicno nije saopsteno zasto je bilo selektivno obavestavanje?!
Kradja emaila i drugih podataka,ponovljeno izvlacenje ove godine,selektivno obavestavanje putem e-maila o ponovljenom izvlacenju... Gde je kraj sumnjivim situacijama?Sta je sledece? |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Poslovi i prevare | dreamerns | Vaša strana | 23 | 15.12.2014 01:14 |
Spam - opet | TheNenad | ZelenaLutrija.com - O sajtu | 8 | 12.01.2011 13:14 |
Opet ja | srboljub89 | Vaša strana | 7 | 25.08.2009 16:04 |
opet ja i moje ideje | neky | ZelenaLutrija.com - O sajtu | 1 | 13.10.2008 06:53 |
![]() |